"כשתבוא אהבה"

zoharrr1

New member
"כשתבוא אהבה"

הסינגל השני מתוך "עיר קטנה" כבר פה.. (הסינגל השלישי יהיה "האביב הזה") מלים ולחן סיון שביט- הפקה מוזיקלית ועיבוד יהודית רביץ ואמיר צורף. נכון יפה?

hilali1

New member
האלבום יוצא רק ב-29.3 ../images/Emo7.gif

אוףףףףףף

אני מאשימה את...

הליקון
אני רוצה כבר דיסקקקקק אווווף!! אגב - בהופעה יהודית אמרה לנו שגם אם יש תאריך יציאה של הדיסק, היא לא יודעת אותו.

למה בלי התוכן?

קרציות התפוז האלה. כתבתי, שאמנם אהבתי את הביצוע.. אבל המילים קצת בנאליות מדי. כתיבה לא משהו.

Gods Wave

New member
בינתיים

אני קצת מאוכזבת. יהודית היא יהודית ותמיד כיף לשמוע, אבל אחרי כל כך הרבה שנים של המתנה התפתחו ציפיות... מחכה לשמוע את החומרים שתרמו לה אביתר ורונה.

משנה את הדעה שלי...

כששמעתי את השיר בקמלוט מבחוץ לא ממש אהבתי אותו, אבל השיר בעצם יפהפה. לצערי הרב, אני אכן מסכימה עם כמה תגובות של אנשים שהגיבו בYnet, שכתבו שחבל שהיא מתמסחרת קצת בזמן האחרון. למה שני הסינגלים הראשונים מהדיסק החדש צריכים להיות שירים שאנשים אחרים כתבו? למה לשים בקליפ שחקנית מוכרת ויחסית ממוסחרת (פליטת טלנובלות - אם אני לא טועה) כמו טלי שרון? למה לא להוציא אלינו סופסוף, אחרי 6 שנים של געגוע, חומרים שלה, ולהדליף אותם אלינו לתודעה? התגעגענו. ואחרי כל זה, אני עדיין מתגעגעת. אין לי שום בעייה עם השיר, להיפך, הוא מקסים ברמות, אבל הייתי רוצה לשמוע שוב את רביץ הישנה והטובה של "ומאוד לא פשוט לחכות", עם הלחנים שעושים צמרמורת שלא תאמן, עם הטקסטים שלה או של משוררים, ולאו דווקא שיר שנשמע קצת כמו "קאבר" ולא בסגנון שלה.

ועוד משהו, שקצת ירכך...

את התגובה האולי ביקורתית מידי שלי. אני מבינה שבארץ שלנו העולם של המוזיקה הגיע (הסליחה עמכם, זו הדעה שלי) לסוג של שפל המדרגה. הארץ נהייתה בעצמה ממוסחרת עם מילים ולחנים לא ברורים במיוחד, וחוסר נאמנות מובהק של המוזיקה לגבי עצמה, וחוסר נאמנות מובהק אף יותר של האומן לעצמו. זמרי רגע ואייקוני פופ פורצים לתודעה בין לילה, וגורמים לקהל להשאיר מאחוריו את הנאמנות לאומן, היוצר, הכותב והמלחין, ולהעביר אותה לאייקונים החדשים, הזמרים, שנוצרו ברגע אחד עם תעודת בוגר בית ספר למוזיקה. אני לא חושבת לרגע אפילו להסתיר את סלידתי העמוקה מכל הנושא הזה, ולתהות, ביני לבין עצמי, לאן נעלמה המוזיקה של פעם, כשעוד ידעו לעשות מוזיקה שתגע בלבבות של כל העולם, ולא רק בקצב וריתמיקה וליריקה זולה. כשחשבו איך לרגש ואיך לגעת בלבבות, ולא רק איך למכור כמה שיותר תקליטים ולהגיע תוך יום אחד לזהב. כשרצו לעשות את זה מהלב, ולא רק להרוויח מזה כמה שיותר כסף. היום, "כל אחד רוצה להיות כוכב", ולצערי, גם כל אחד יכול. אני, בתור יוצרת, יודעת שעדיף לי למכור או לתת את החומרים שלי לזמרות הללו שדיברתי עליהן אם אני רוצה שמישהו באמת ישמע את המוזיקה, ולחיות מהתמלוגים, וזה עצוב. חסל סדר דור הכוכב נולד! ואחרי כל זה, אני ממש לא יכולה להאשים את רביץ שבחרה אולי קצת כן להתמסחר, אולי כן להוריד מעצמה ולהעלות כותבים אחרים, למרות שציפיתי ממנה שתצליח תמיד לרגש את כולם. אבל אין מה לעשות, צריך לחיות ממשהו. אני רק מקווה שהחומרים הבאים שיצאו, והאלבום כולו, יזכירו לי, כמו אחרי כל הופעה, למה אני כל כך אוהבת את המוזיקה שלה, ולמה אני חושבת שהיא הבנאדם שמכיר אותי הכי טוב, כי השירים שלה בעצם, מבחינתי, נכתבו עליי. והכי חשוב - להבהיר לה, שמעולם היא לא חזרה על עצמה, ואף פעם לא הרגשתי שהיא לא מחדשת בחומרים שלה, ושום שיר שאני שומעת שלה לא נשמע לי ולא יישמע לי מעולם כמו "סתם עוד שיר של יהודית רביץ", כי באיזשהו מקום, היא, ואולי עוד רק כמה מעטים, עושים את מה שהם עושים מהלב, ולא משום מקום אחר.

zoharrr1

New member
התמסחרות?

כאשר מוזיקאי מתקשה להלחין שירים יש לו 2 דרכים. או לחזור על עצמו ולהלחין את אותו דבר (לדוגמא השיר החדש של שלמה ארצי שנשמע כמו פרודיה על עצמ או קרן פלס שיש לה לחן אחד בלבד שכל הזמן חוזר על עצמו עם קצת שינויים בסולם או בסדר) או אפשרות אחרת, להעביר את העבודה לאנשים מוכשרים אחרים, ואכן יהודית מצאה בעבודת האלבום אנשים בהחלט מוכשרים לדרך. השירים שבאלבום שיהודית כן הלחינה, הם רוב האלבום, אך הם קשים יותר לתפיסה מהירה, קשים יותר בגלל מורכבות המלים והלחן, לכן הדבר הכי ראוי לעשות בכדי להביא לתודעה את השירים שקל יותר לתפוס בתפיסה מהירה.נכון שאולי זה ממוסחר, אך אי אפשר להגיד ששירים פשוטים אלו הם רדודים, לא מבחינת הלחן ולא מבחינת המלים, ואין מה להגיד על ההפקה המוזיקלית הנפלאה. אני חושב שצריך רק להעריך את רביץ על כך שהרגישה שקשה לה להלחין משהו "חדש" והחליטה לעשות משהו בנידון, במקום למחזר את עצמה. נורא קל להלחין שוב את "באה מאהבה" אבל מה זה מעניין? יותר קשה להלחין ולכתוב משהו חדש לגמרי, וכנראה שהיה לה קשה לעשות זאת. השיר שחלקנו שמענו בלחן של יהודית "האביב הזה" הוא עם לחן די מורכב, גם השירים האחרים בלחן של יהודית מורכבים וקשים להבנה (גם מבחינת המלים) בשמיעה ראשונה. נראה לי שאחרי הוצאת האלבום יהיה קשה למישהו לדבר על התמסחרות. כשמוציאים שירים לרדיו, חייבים לחשוב על הקהל, ולהיות ממוסחר, אך, אין מה לדאוג, 2 השירים האלה דווקא לא משקפים את האלבום כולו .

ושוב היא מזכירה לי את רונה...

או רונה מזכירה אותה? אני כבר מבולבלת. תאמינו או לא, אבל כשרונה הוציאה את האלבום הראשון שלה, אני לא ממש מיהרתי להאזין לו. נתקלתי בשידורי הגלגל"ציות בשיר "לחיות נכון" וכששמעתי אותו הוא נשמע לי לא... איך להגיד? לא מתחבר אל הזמרת עצמה. זה נשמע כאילו, לדוגמה, אביב גפן שר שיר אופטימי. משהו בקול של הזמרת נשמע לי קצת דכאוני, ולא מתחבר לי למילים המאוד אופטימיות כביכול האלה. זה נשמע לי כמו פארודיה ולא הרבה יותר מכך. כשהבנתי, אחרי האזנה ממושכת, שהשיר הזה ממש לא משקף את שאר האלבום, היה לי הרבה יותר קל להתחבר אליה, ויותר קל גם להבין מאיפה נכתב שיר כזה. לא אמרתי בשום מילה שהשירים האלה רדודים, להיפך, הם ממש לא, אבל כן הייתי מצפה לחומרים של רביץ בעצמה, ועם העיבוד המוזיקלי, שגם היא נגעה בו, אפשר לשמוע קצת מרביץ הישנה והטובה. אני לא אומרת שאסור להוציא "להיטים" לרדיו, אבל לא לשכוח גם את החומרים שלך. אחרי הכל, "באה מאהבה" לא הצליח רק בגלל "באה מאהבה" ו"שבתות וחגים", "מאוד לא פשוט לחכות" לא מכר עשרות אלפי עותקים רק בגלל "למחרת" ו"באהבתנו", ו"געגוע" לא נכנס לתודעה רק בגלל "געגוע" ו"בך לא נוגע". היו שם עוד שירים שהצליחו לגעת בהרבה אנשים שעד היום שומעים את האלבומים הללו וזוכרים את המגע של יהודית בתוכם. אני מקווה שאחרי יציאת האלבום, ואולי גם חרישה ממושכת עליו, אני אדע בוודאות שאין פה שום התמסחרות, ושום סיבה לדאגה, ושיהודית נשארה יהודית כמו שהיא הייתה לאורך כל הדרך.

את זה שהיא כמו יין...

(משתבחת עם השנים) אמרתי כבר מזמן, ותמיד הייתי בטוחה בזה. וכמו שאמרתי כבר שתי תגובות מעל, אם אני לא טועה, אותי לפחות - היא לעולם לא תאכזב.

למעלה