קודם כל זה תלוי עד כמה אתה מקפיד
כמובן שלא תמצא על שום מזון ביפן חותמת של הרבנות, ואף אחד לא יערוב לך שעל הצלחות של הבשר לא היה חלב (למרות שמוצרי חלב לא מככבים ממש במטבח יפני מסורתי, אז גם אין חשש גדול לזה במסעדה יפנית, למשל). אני מניח שבבשר (לא כולל דגים, שלא נחשבים לבשר לפי ההלכה, דבר שמעולם לא הבנתי
) לא תיגע בכלל. זה לא קשה. היפנים אוכלים הרבה דגים שנחשבים בסדר, אבל גם הרבה כאלה שנחשבים ביהדות לשרצים (למרות שיש להם קשקשים שלא נראים בעין בלתי-מזויינת - משהו מעניין שהיפנים גילו, אבל הרבנות לא ממש התעניינה בזה). בקיצור, אני חושש שאם תלך למסעדות תצטרך לנבור בצלחת ולשאול מה זה כל דבר כדי להיות בטוח - וזה לא ממש נעים. אם תהיה רק בטוקיו, אז נראה לי שבטוקיו (ואולי בעוד כמה ערים גדולות) יש קהילה יהודית או בית חב"ד, שתוכל לאכול אצלם. בכל מקום אחר, you're on your own. אני מניח שאם אני הצלחתי להסתדר בתור צמחוני בלאוס, גם אתה תוכל להסתדר ביפן. במקרה הכי גרוע, תיקח איתך קופסת ויטמנים ותאכל רק אורז.
ואני בטוח שביפן אפשר להסתדר עם הרבה יותר מזה. אבל באמת, מתוך נסיון (גם אם נסיון קצת שונה), אני ממליץ לך להימנע ממנות שמכריחות אותך לנבור בצלחת ולחקור ממה הן מורכבות. תזמין מנה רק אם אתה בטוח ממה היא מורכבת, כי אם תצטרך לשאול ולתחקר מה זה כל דבר, זה יהיה ממש קשה במיוחד עם מחסומי השפה והתרבות.