כשרות מוצרים לפסח.......

o0o lolipop o0o

New member
כשרות מוצרים לפסח.......

בס"ד האם צריך הכשר על קרם לחות לשער לפסח? ולשמפו?ולסבון? ולוזאלין? לאיזה מוצרים חות ממוצרי מזון צריך הכשר לפסח?

uuuaaa

New member
מה לעשות עם דאודורנט

שיש בו אלכוהול ? למכור ? לבער ? האם זה מדין סיכה כשתיה ? והאם זה נכון מה ששמעתי שהאלכוהול שבחו"ל מיוצר מענבים וזה שבארץ מיוצר מחמץ ?

אבל בשולחן ערוך כתוב כך:

תמרוקים ודברי קוסמטיקה לנשים מותרים בפסח מכיון שנפסלו מאכילת כל קודם הפסח

אופירA

New member
מנהל
למה מוגזם?

את יודעת מהם מרכיבי הקרם? למשל, מהו המרכיב האלכוהולי בו? ממה עשוי בכלל אלכוהול? עוד דוגמא - חומרים טבעיים המוכנסים למוצרי טיפוח, כגון פרוטאין חיטה... אמנם זה לא ראוי למאכל כלב, אבל האם זה מתאים להחדיר אל תוך הגוף דרך העור חומר מפרוטאין חיטה או מאלכוהול המופק משעורים בפסח???

למעשה../images/Emo37.gif

אף בושם או קרם לא רשום עליו כשר לפסח אצלי- יש לי איזה 6 מוצרים או 8 לא זוכר אז למעשה למכור אותם? ומה לגבי מה שנאמר בשולחן ערוך: "תמרוקים ודברי קוסמטיקה לנשים מותרים בפסח מכיון שנפסלו מאכילת כל קודם הפסח..." ?

אופירA

New member
מנהל
דיברתי עם רב ספרדי

והוא אמר שהספרדים מתירים את התמרוקים והקוסמטיקה, מלבד שפתון ומשחת ווזלין לשפתיים, שצריך הכשר לפסח. לכן זה מה שהיה כתוב לך בשולחן ערוך. מרבנים אשכנזים הבנתי שהחמירו בתמרוקים כי נספג בעור, ולכן מוכרים קרם גוף, שמפו, סבון וכל כלי האיפור - בכשרות מיוחדת לפסח. את התמרוקים שאינם כשרים הם מורים לסגור או למכור. לא חובה למכור, כי באמת פסול למאכל כלב. אבל להשתמש על העור, כיוון שחודר לגוף - הם מחמירים.

mahmin

New member
לגבי פסח!ועוד דבר!

*בלי קשר:נשים חייבות בשמירת שבת??! ועכשיו לפסחנו: מותר לגעת בחמץ,רק לגעת? אם אכלנו וסעדנו ביחד הרי כולנו מעל 10 אנשים צריך לעשות זימון לברכות המזון?הרי זה ב-10 אנשים ומעלה? מה מברכים על מצות לפני חג פסח?הרי זה לא הלחם שלנו כרגע? בקיצור לגבי הנושא של "והיגדת",אני יכול לקרוא בזמן הקריאה את כל ההגדה לבד לעצמי?לברך המוציא לאחר נטילת ידיים(?) ולברך על נטילת הידיים(?) ואז לשתות גם את היין בלי לברך עליו כי הרי "המוציא" הוא "מעל הכל",כמו שאני אוכל תה עם עוגיות אז אברך ש"הכל" לא? ואם ביערתי את החמץ לפני הזמן-בוא נגיד עשרים שעות לפני שצריך כבר לא היה לי חמץ בבית? תודה!!

חלק מהתשובות../images/Emo37.gif

*נשים חייבות בשמירת שבת??!
כן הם חייבות *אם אכלנו וסעדנו ביחד הרי כולנו מעל 10 אנשים צריך לעשות זימון לברכות המזון?הרי זה ב-10 אנשים ומעלה?
כתוב בספר "קיצורי שולחן ערוך- ילקוט יוסף" כך: שלשה שאכלו כאחת, חייבים בזימון. ואחד מהם אומר: " הן לן ונבריך למלכא עילאה קדישא", ועונים "שמים". ואומר המזמן:" ברשות מלכא עילא קדישה ( ובשבת מוסיפים: וברשות שבת מלכתא),וברשות מורי ורבותי המסובים, נברך שאכלנו משלו", והם עונים: " ברוך שאכלנו משלו ובטובו חיינו". והוא חוזר ואומר, " " ברוך שאכלנו משלו ובטובו חיינו". ואם היו המסובין עשרה,צריך להזכיר שם ה' בזימון, ויאמר המזמן: "נברך אלוקינו שאכלנו משלו". ואין לומר לברך לאלהינו יש ללמדו הנוסח הנכון לבל יוסיף לומר באות ל'. והאוכלים עונים: " ברוך אלוקינו שאכלנו משלו ובטובו חיינו". והוא חוזר ואומר: ברוך אלוקינו וכו' ".

אופירA

New member
מנהל
תעשה סדר

שאלות על פסח לחוד, שאלות על הלכות סעודה שאינן קשורות לליל הסדר לחוד - אני לא יכולה לענות ככה. למה לגעת בחמץ? אם מצאת חמץ שלך בפסח (או קיבלת במתנה ממישהו חמץ) צריך לשרוף אותו, לכן מותר לגעת בו על מנת כן. חמץ של מישהו אחר (כגון שאתה רואה ברחוב חמץ זרוק) אסור להרים אותו, כי להרים אותו משמע לזכות בו, ואז הוא יהיה שלך ואסור. על מצות לפני הפסח - ספרדים מברכים "מזונות", ואשכנזים מברכים "המוציא".

בבקשה..

זימון בברכת המזון הוא מ-3 אנשים אם יש 10 - מזמנים עם שם ה'. כל אחד חייב בקריאת ההגדה. מקדשים ושותים יין ואח"כ נוטלים ידיים לסעודה ומברכים על נטילת ידיים והמוציא ונוגסים מהפת. תה עם עוגיות, מברך מזונות ונוגס מהעוגיות, מברך שהכל ושותה. אם ביערת לפני הזמן - תבורך.

למעלה