כשרות ו"חלאל"...

כשרות ו"חלאל"...

האם ניתן לסמוך על מוצרי "חלאל" (כשרות מוסלמית) במוצרי חלב, למי שאין בעיה עם חלב עכו"ם? בבשר ברור שאי אפשר, החוקים שלהם שונים משלנו ויותר מקלים... אבל במוצרי חלב או בכלל במוצרי בצק ושוקולד וכד'... אין לי אפשרות למצוא מוצרים עם כשרות במדינה שבה אני נמצא אבל יש הרבה מוצרים שרשום עליהם ALL HALAL יעני "הכל חלאל", ויש גלידריות שהן "חלאל" וכד'... אני יודע שמוסלמים יכולים לאכול מוצרים כשרים כי הם עונים על כל החוקים שלהם, אני יודע שבשר שנשחט לפי חוקים מוסלמים הוא לא בשר כשר, אבל מה לגבי יתר מוצרי המזון?? ברור שעדיף כשר, אבל אין פה מוצרים כשרים בכלל, אז האם אפשר לסמוך על מוצרים שהם "חלאל" או שאני אמשיך לאכול אורז וירקות בכלים חד-פעמיים... תודה רבה...

ממש אסור.....

מעבר לעניין של חלב עכו"ם ישנם המון בעיות הלכתיות עם המוצרים שהזכרת, וללא כשרות יהודית מוסמכת אין להשתמש בהם.

א77

New member
כמו שהנאמן למקורות אמר

ממש אסור. יש דברים שבשום אופן לא ייתכן שיהיה מותר. יש מושג הקרוי בישולי עכו"ם לדוגמא אחת מני רבות. וממילא אסור בהחלט. המוסלמים כנראה סומכים על כשרות היהודים והם יודעים למה.

מדוע? כמה שאלות בנוגע לתשובה...

האם יש דעות חלוקות בקרב הפוסקים או שכל הפוסקים אחידים בנוגע לעניין זה? ואם הדעות חלוקות, על מה ולמה? אם הדעות כולן אוסרות, מדוע? האם מכיוון שלא ניתן "לסמוך" על החותמות האלו מכיוון שהן לא חותמות של יהודים? או שבכלל החוקים שלהם אינם חוקים זהים בכל הנוגע למוצרים חלביים ופרווה? הרי מוצרי בצק שרשום עליהם שהם "חלאל" ניתן להיות בטוחים שאין בהם חזיר וכד'... האם יש בהמות שהמוסלמים אוכלים ואנחנו לא? (ויכול להיות שיש ג'לטין עם בשר מעובד של אותה בהמה בבצק...) מהו "בישול עכו"ם", אינני מכיר את המושג. והאם הוא תקף גם על מוסלמים שלפי הרבה פוסקים שאני מכיר אינם בחזקת עכו"ם (ולכן מותר להיכנס למסגד, למשל). חשוב להבין, אינני מערער על הפסיקה שנכתבה כאן, ואינני מתכוון חו"ח חו"ש לזלזל או דבר דומה בדעות שכתבתם אך אני רוצה להבין את העניין לעומקו מכיוון שהוא בהחלט משפיע על חיי כאן באופן יומ-יומי... ושוב, תודה רבה...

אלי ו.

New member
חזיר אינה בעית הכשרות היחידה

המוסלמים אינם מקפידים על הפרדת בשר וחלב למשל, כללי הח'לאל אינם זהים לכשרות. (אם כי הכשרות מספקת את דרישות הח'לאל) שחיטת חלאל אינה שחיטה כשירה. וכן, מוסלמים אוכלים בהמות שאנחנו לא אוכלים. (גמלים למשל) במוצרי חלב של פעם היו מוסיפים קיבת עגל כדי להתסיס את החלב וליצור גבינה, דבר שכמובן הפך את המוצר לטרף. כיום הנושא יותר מסובך ויש עשרות אם לא מאות מוצרים שנכנסים לתוך מוצרי החלב וכל אחד מהם זקוק לבדיקה נפרדת. יש איסור מוחלט על בישול נכרי. (להבדיל מאיסור על חלב נכרי או על פת נכרי שיש המקילים במקרי דחק) הכונה היא לבישול, אפילו בכלים כשרים, אותו עושה גוי בלי השתתפות יהודי. במקרה שהבאת, אפילו לא ידוע אם הכלים בהם בושל האוכל כשרים. וסתם סיפור שאני אוהב לספר. כשחייתי בחו"ל תמיד תהיתי על סוג מסויים של עוגיות למה אין לו הכשר. זה לא הפריע לי במיוחד אבל תמיד חשבתי שמדובר כנראה בעלות ההכשר כי "מה יכול להיות לא כשר בעוגיה". (לומר את האמת, חשבתי שאולי ארגוני הכשרות בקשו יותר מדי כסף ולכן היצרן בחר לא להכשיר את המוצר) שנים אח"כ חבר צמחוני סיפר לי שסוף סוף הוא יכול לאכול את העוגיות האלה ושיש להו הכשר. מתברר שכל אותן שנים היצרן השתמש בשומן מן החי (זה יצר פריכות מסויימת לעוגיות) ורק מאוחר יותר, בלחץ ארגוני בריאות הייצור עבר לשומן מן הצומח.

למעלה