כשרות ביפן

semuelf

New member
כשרות ביפן

אני רוצה לסכם את נושא הכשרות ביפן. אז ככה: טוקיו. בטוקיו יש שלושה קהילות: הקהילה היהודית של טוקיו (הידועים גם בכינוי "הרפורמים"), שליח חב"ד טוקיו והחב"דניקים המשיחיסטים של טוקיו. הקהילה היהודית של טוקיו והחב"דניק מתפללים בבניין הקהילה היהודית, שנמצא באזור Hiroo. לא יודע איפה המשיחיסטים מתפללים, אבל אני חושב שזה בדרום, באזור תחנת Oomori. 大森 אצל כולם אפשר לאכול ארוחת שבת כשרה. (בקהילה - בתשלום. אצל חב"ד - עם תרומה מומלצת) קניות: הרפורמים מפעילים מכולת זעירה. אפשר להשיג שם קופסאות שימורים, תרכיז פטל, עוגיות ועוד הפתעות. (נמצא בבניין הקהילה היהודית) החב"דניק מוכר מקסימום ביגל. (הבית שלו נמצא 10 דקות הליכה מתחנת Ebisu) המשיחיסטים מפעילים מסעדונת. אפשר לאכול שם צהריים, ואפשר לקנות לחמניות עגולות. המסעדה נמצאת דרומית לתחנת azabu-Juban. תצא מיציאה 2 ותמשיך ללכת (דרומה) לאורך הכביש הראשי. (תתאמו מראש. לפעמים הם סוגרים ולך דבר ללמפה) יש גם שני סופרים בין לאומיים שמוכרים מוצרים עם U עליהם. אחד נמצא מזרחית לאותה התחנה (Azabu-Juban) ונקרא Nissin, (צא מהתחנה מיציאה 3 ליד המזרקות ולך מזרחה) והשני ממש צמוד לתחנת Hiroo. אם מוכנים להתפשר קצת על ההקפדה - אומרים שהבגטים בסופרים האלה טובים לאכילה. טלפונים: הקהילה בטוקיו - 03-3400-2559 החב"דניק - 03-5789-2846 המשיחיסטים (יוסי ובנימין) - 03-5441-4770 נייד: 090-6548-8768 לכולם יש אתר אינטרנט כמובן. זהו. ותביא הרבה אוכל מהבית. מחר אני אשלים את מה שיש לומר על קובה, וזהו. לילה טוב.

GnomeBubble

New member
יופי

נשים את זה בשאלות הנפוצות. זה יהיה מאוד שימושי למי שצריך.

semuelf

New member
כשרות בקובה

בקובה המצב הרבה יותר פשוט - יש רק קהילה אחת. אבל הם עושים משלוחי אוכל לכל רחבי יפן. (24 שעות מרגע ההזמנה) הם מוכרים (ושולחים) לחמניות וכל מיני ממרחים. טלפון: 078-221-7236. (מושיקו זה הבחור שמנהל את המטבח) הם נמצאים כרבע שעה הליכה מתחנת Shin Kobe. אם אתה מעוניין להשאר לשבת, אז יש להם גם מקומות לינה לשבת. (בסלון של הבית של הרב...) נאמר לי שיש גם מלונות מסביב. בשבת כמובן יש ארוחות ותפילות. (עם תרומה מומלצת) זהו. מפתיע כמה מעטים הדברים הכשרים ביפן, אבל זה החיים. לילה טוב.

למעלה