אכן שום התנגדות
פשוט אחרי שהאמונה הזו מתפרקת, אז אין באמת סיבה טובה, לי אישית. אעשה שקר לעצמי אחרת.
אני לא מתערב במה שאחרים עושים, יש להם החופש לעמוד, לשבת ולרקוד בכל זמן ובכל מקום. והם יכולים לעשות זאת מתוך אמונה, אמת, אשליה, צביעות, עורון, אחוה, רגישות, אוטומטיות, אגו, אין-אני, טבע בודהה, ומה שלא יהיה.
ולי יש הדרך שלי לזכור ולכבד אם ארצה.
שמתי לב, ואף על בשרי, שחלק מחולקי הכבוד מרגישים פחיתות כבוד וזילות, פגיעה בקדושה, אם יראו אחר לא מתנהג כמוהם. יעלה בהם רגש שלילי, מאוד מפריע להם מה האחר עושה.
זאת אומרת, לא מספיק האירוע הטעון ממילא, יתוסף להם סבל. ואני מעדיף לא לשתף פעולה, אפילו באופן עקיף, עם תוספת הסבל הזו. ולכן עומד. בין אם בישראל, ביפן, לצפירה או לשירת התקוה. כי אין לי סיבה לא לעמוד דום כמנהג הארץ בין אנשים.
ויש לכך עוד דוגמאות רבות. כמו הכיפה. לא חסר אצלנו בארץ היהודים. אבל בשבילי לא משנה מהי ההתנהגות, אלא יותר באיזה סטייט אוף מיינד אני נמצא. מתוך שלוה וקבלה יש חופש שהוא מעבר להתנהגות החיצונית או הצורה. כך למשל לא מפריע לי כאשר קוראים לי למנין, כי זקוקים לצורה שלי, במקום מסוים באירוע מסוים. אפילו אם האירוע והאמונה היוצרת אותו לא מדברים אליי כלל. או להשתתף בחתונה, ברית, ולמצער לויה. כי לאחרים הטקס חשוב, וזה בסדר. בשבילם אני נמצא. טקסים עוזרים לאנשים בכל מיני צורות.
אמנם אני מסכים איתך, אבל בוא לא נהפוך זאת להרגל