כשנרדמים איברים...

omri000

New member
כשנרדמים איברים...

למה כשנרדמת היד או הרגל.....לפעמים יש תחושת עקצוץ ולפעמים יש תחושה של מים קרים שמטפטפים על העור? ויש לי עוד שאלה? לפעמים אני ישן בלילה על היד, וכשאני מתעורר בבוקר אני בקושי יכול להזיז אותה לכמה שניות. אני היחיד שזה קורה לו?
אתם חושבים שזה פוגע ביד שהיא ככה? שזה מונע מעצבים לקבל חמצן ופוגע בהם? בסוף בקצב הזה יום אחד פשוט תנשור לי היד...

melodynoa

New member
גם לי זה קורה, וגם לי זה נראה מסוכן

אבל התרגלתי כבר ללהרדם על היד, אני שמה אותה מתחת לעצם האגן... אחרת אני לא יכולה להרדם.

3am

New member
אני לא רופא אבל:

כאשר אנחנו חוסמים את זרימת הדם לאיבר כל שהוא אחרי זמן מסוים הוא נירדם. 1. אתה לא היחיד, זה קורה לכולם 2. התחושה המוזרה היא שהאבר מיתעורר ל"חיים" (שוב מקבל דם) 3. תחושות אופיניות : חוסר תחושה באבר שנירדם עקצוצים חוסר שליטה באבר כאב 4. כן היד לא מקבלת חמצן וכעקרון יכול להיוצר נמק לאחר מיספר שעות , באופן מעשי ליפני גרימת הנמק זה מאוד יכאב ! מספיק בשביל להעיר כל אדם אפילו מהשנה העמוקה ביותר . לכן אני שמח להודיע לך שלא יגרם שום נזק אמיתי .

ozzlove

New member
מדליק !!!!!!! :)

די הרבה זמן גם אני הייתי סקרן לשמוע קצת את ההסבר... נשמע מעניין וטיפה מפחיד...

Snapple

New member
תשובה...

טוב אז ככה איבר "נרדם" מפני שיש חסימה מסוימת של כלי דם כזה או אחר וה"עקצוץ" הזה שאתה מרגיש הם הכלי דם שנפתחים בחזרה. אם תשאיר את האיבר בתנוחה שכלי הדם עדין חסום בטח שתהיה בעיה יהיה נמק באבר אבל רק לאחר זמן רב. אני מציעה שתנסה לא לישון על היד שלך.

למעלה