כשל כליות בחתול

zukik

New member
כשל כליות בחתול

שלום לרופאים
היום התברר שהחתולה שלי סובלת מכשל כליות ....

אז יש טיפול שהוצא לי והוא
מזון מסויים עם פחות חלבונים
מתן נוזלים תת עורים פעמיים ביום
וכדור שיטפל באנמיה שקימת

ולמרות שאני סומך על הרופא שלי ב 99 אחוז אני לא רוצה לאבד את החתולה הזו למרות שאני יודע שזו מחלה חסוכת מרפא ובסוף מתים ממנה ..
האים יש עוד משהוא שאפשר לעשות כדי לעזור לה ?
ולגבי המזון יש לי בבית עוד חתולים כך שאם נותנים מזון מיוחד כולם יאלצו לאכול אותו כמה זה לא טוב לתת לשאר החתולות הבריאות מזון שמיועד לחתול עם כשל כליות ?
אפשרות שנייה היא שבמקום היום שחקערה מלאה תמיד והחתולים אוכלים לאורך כל היממה מתי שהם רוצים זה לתת להם פעמיים ביום אוכל לקבוצה הבריאה בחדר מסויים אוכל בריא ולחתולה החולה בחדר אחר אוכל רפואי אבל אז הם בעצם יהיו רעבות בין הארוחות שזה חצי יום מה דעתכם זה בסדר לעשות כך ?

אודה לרעיונות
בתודה מראש

sapirdvm

New member
כשל כליות

תלוי מאד באיזה שלב הוא. יש סיווג של הכשל לשלבים השונים ולפיו הטיפול.
אני יכול לספר לך על חתול שחי ככה 5 שנים, מגיל 14 עד 19...
מזון כילייתי נחשב לטיפול מאד חשוב כיום. עקרונית הייתי שמח שהאחרים יוזנו במזון רגיל אבל החיים חזקים יותר ותעשה מה שאתה יכול. האם אין מצב ל-3 ארוחות?
ממליץ לך מאד מאד להוסיף לה מזון רטוב!. מוסיף עוד מים לצורך שלה, ומוריד מעט את סכנת ההתיבשות שזאת סכנה קשה שהיא יכולה בקלות לסבול ממנה.
בטיפול אינטנסיבי והרבה TLC, ניתן לטפל ממש לא רע בשלבי כשל ראשוניים.
-אגב, כמה חמורה האנמיה?

zukik

New member
אני לא יודע כמה חמורה האנמיה

אני יכול לשאול את הרופא (שאגב קורא פה אבל אני לא רוצה לחשוף את שמו ללא אישורו) מהם התוצאות ולפרסם אותם
לגבי הטיפול נאמר לי שהטיפול הוא אותו טיפול לכל שלבי המחלה אם זה לא כך אז זה משהוא חדש לי .... בכל מקרה נאמר לי שאולטרא סאונד יעזור באבחון אז בהקדם נעשה ונראה מה חומרת המחלה ואיזה טיפול יותר טוב ..... אני יכול לתת 3 ארוחות אחת בשעה 6 בבוקר השנייה רק ב 6 בערב והשלישית בכל שעה מ6 עד הבוקר אבל זה אומר שמ 6 בבוקר עד 6 בערב לא יהיה להםם אוכל או שכולם יואכלו את האוכל הבריאותי ואז אין לי בעייה לספק להם אוכל זמין כל הזמן הרופא שלי הסתייג מזה ואני לא יודע כמה זה לא טוב להם ..... גם כך כולם אוכלים אוכל רווי בנורמלקס עקב אחת מהחתולות שיש לה מעי מורחב שגרם לה לעצירות (עד שהוספת הנורמלקס עשתה את העבודה)

אז המצב לא פשוט ואני רוצה את טובת כולן

אגב לגבי תוחלת החיים אני לא רוצה שהיא תחייה 5 שנים אני רוצה שהיא תחייה 10 שנים זו חתולה בת 8 לא מגיע לה למות בגיל 12 ....

sapirdvm

New member
יש כללי טיפול קבועים

אבל הם מותאמים למצב מחלת הכיליה.
לדוגמה: אנמיה לא מופיעה בשלב הראשון של מחלת הכיליה ולכן אין מה לטפל בה.
חוסר תיאבון: לא תמיד יופיע בשלבי המחלה הראשונים ולכן אין מה לטפל בו.
נוזלים תת עוריים: יש מחלוקת לגבי הטיפול הזה שבא כדי להשלים נוזלים לחתול החולה. מרבית החתולים חולי הכליות לא מצליחים להשלים את הנוזלים להם הם זקוקים. (נוזלים לקיום+הנוזלים שהולכים לאיבוד בגלל מחלת הכיליה). אחת הבעיות שאנו רואים בחתולים חולי כליות היא התייבשות. חתול בstage1, שאינו מתייבש (על פי מדדים מעבדתיים!), לא חייב את הנוזלים התת עורייים, למרות שהם כנראה לא יזיקו לו ואפילו יש הטוענים ישמרו על הכיליה מפני ההתדרדרות שבכל מקרה תגיע עם הזמן.
מזון: אין כיום מחלוקת שזה טיפול הכרחי כבר מהשלבים הראשונים של מחלת הכיליה.

ההמלצה שלי

בכשל כליות, כמובן בתלות בדרגת הכשל:
1. מזון רפואי - חשוב לתת מזון עם מעט מלחים ומעט חלבון איכותי.
2. תוספת נוזלים. יש כמה טכניקות למתן נוזלים תת עורי, מזון מורטב יכול בהחלט גם לעזור
3. שמירה וניטור לחץ דם
4. במידה ויש אנמיה - תוספת של זריקות אריתרופואטין

אסף

Vetmarket

New member
האכלה במזון רפואי

היי zukik,
בהתייחסות לאספקט של המזון בשאלה שלך, כמובן שכל חתול הוא מקרה לגופו, אבל הערך שאת שואלת עליו נקרא median survival time, במחקר משנת 2000 הראו בקבוצת חתולים שאכלה מזון מותאם לחולי כליה ערך של 633 ימים לעומת 264 בקבוצת הביקורת שאכלה מזון סטנדרטי.
בנוסף, יש מחקרים שמראים שתזונה מותאמת למחלת כליה יכולה להפחית את תדירות הופעת משברים אורמיים לעומת מזון ממוצע סטנדרטי, כלומר יש עליה באיכות החיים שהיא לא פחות חשובה מתוחלת החיים.

לגבי החתולים הנוספים בבית - מומלץ להתייעץ עם הוטרינר המטפל שמכיר אותם הכי טוב ויכול להתאים להם תוכנית תזונה מומלצת.

תרגישו טוב!
נועה
צוות שיווק ווטמרקט

למעלה