כשכש לי הזנב

• פותח הנושא G@T
  • פורסם בתאריך

G@T

New member
כשכש לי הזנב ../images/Emo61.gif

שלום כולם אני רוכב חדש יחסית כשאני מוריד הילוך לפני סבוב לפעמים הגלגל האחורי מתחיל לכשכש מה הטעות ואיך לבצע נכון? תודה לעונים מנחם

ilan_k

New member
לי נראה .........

שאתה פשוט "זורק" קלאץ´ הוא משחרר אותו בברוטאליות יתר צריך לשחרר במתינות. וד"א את פעולת ההאטה והורדת ההילוכים אם יש צורך צריך לעשות ולסיים לפני שהאופנוע בהטייה כלומר לפני שהוא ואתה התחלתם את הפנייה בכלל.

התשובה בגוף השאלה

עצם הורדת ההילוך-גורמת לגלגל האחורי להשתולל..... מפני שכנראה בזמן שאתה מוריד הילוך הסל"ד שלך גבוה... ואז לא מספיק שהמנוע עבד על טורים גבוהים בהילוך מסוים, אחרי שהורדת הילוך העלת את הסל"ד עוד יותר ויותר כוח עבר מהמנוע לצמיג .... ובעצם הצמיג התחיל להתנהג כמו בן אדם שלקח אקסטזי
. לכן תקפיד בפעם הבאה : 1.להוריד הילוך רק כשהסל"ד נמוך , ורגע לפני שאתה מרגיש שהאופנוע מתחיל "להשתעל". 2.שיחרור מבוקר של הקלאץ´ . וואחד שתפקיד המסביר חדש לו, אבל מה לא עושים בשביל חברים.....

G@T

New member
תודה רבה לכם!! אשמח לקבל עוד עצות

בנושא זה. שוב תודה רבה למי שענה ולמי שיענה! מנחם

סתם לידיעה..

אבל אם אכן אתה מוריד הילוך לטורים גבוהים ובנוסף עוד זורק את הקלאץ´- יום אחד תמצא את עצמך נועל את האחורי ברגע הכי לא מתאים! סע בזהירות אייל

G@T

New member
תודה לעונים ושאלונת../images/Emo61.gif

האם אסור בתכלית האסור להכנס לפניה תוך כדי הורדת הלוך? תודה לעונים ותודה לאלה שיענו מנחם

זה לא שאסור .....

לפני שאתה נכנס לכל פניה שהיא-אתה צריך לתכנן את קו הפניה ואת המהירות שתכנס לתוכה . עכשיו, דבר מאוד חשוב-הוא שלא יווצר מצב שבו תרצה לתת בגז במהלך הסיבוב ואז בגלל שההילוך ( הגבוה ) לא מותאם למהירות ( הנמוכה) המנוע יתחיל להשתעל-כמו מעשן סגריות בן 100. -במצב כזה אם לא תתעשת מהר ותורד הילוך-מהר מאוד תעסוק בליחוך( אספלט ) רצוי שמראש לפני שאתה נכנס לסיבוב תהיה בהילוך שמותאם לנסיבות ,עם טורים בינונים: שגם ימנעו "השתעלות" וגם יאפשרו לך מרווח נשימה של המנוע-לתת בגז ולצאת מהסיבוב . דבר נוסף שמאוד חשוב-לא לגעת בברקס הקידמי באמצע הסיבוב ולמשוך את ידית הגז בצורה רציפה-בלי משחקים גז פתוח -גז סגור .... כי הדבר האחרון שאתה צריך באמצע סיבוב זה איבוד שליטה .... וואחד המסביר התורן..... ששואל את הותיקים האם הוא בדרך הנכונה נ.ב אני מרגיש על גג העולם אז תרשה לי לתת לך עוד טיפ שנתן לי מורה הנהיגה שלי כשאופנוען רוכב על הכביש -החוק היחיד שצריך להניע אותו הוא חוק ההשרדות....( זה קשור לשיחה בכלל????? אבל לא משנה .....) ותחשבו על זה.....

G@T

New member
../images/Emo51.gif רבה לך על התשובה הבונה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

עזרת לי מאוד! נראה לי שאתה מקצוען אמיתי (?)
ושוב תודה רבה מנחם

איזה מקצוען ואיזה נעליים-4 חודשים

רשיון נהיגה 3 חודשים יש לי gpz ואל תצחקו-עשיתי עליו רק 2300 ק"מ-אבל....יש לי הנחה-כי רק לפני חודש וחצי השתחררתי מהצבא. חוץ מזה אני איזה שנה קורא פה בפורום-ותאמין לי שהרוב למדתי מפה.... ובקשר לתשובה.... זה לא כ"כ קשור לאופנועים-כמו שזה קשור לפיסיקה . ורק את תשאל אותנו פה על היגוי הפוך.......

SCOOTERMAN

New member
הורדת הילוך בפניה

הבעיה העיקרית בהורדת הילוך בפניה היא כח פתאומי שידחוף את האחורי הצידה וישיב אותך צמוד לאספלט. הורדת הילוך (ושילוב קלאץ כמובן) יתן זריקת כח פתאומית לגלג כאשר הוא מוטה על צידו במצב זה הגלגל עלול להדחף לכיוון הנגדי לפניה ולהשכיב אותך הרבה יותר ממה שתכננת. לכן רצוי להוריד הילוך ולשלב קלאץ לפני תחילת ההטיה, ביציאה מהפניה ניתן להעלות הילוך. תזהרו שם בחוץ

למעלה