כשכבר אין כח

• פותח הנושא xo091
  • פורסם בתאריך

Acoustic 3

New member
הומופוביה היא פחד, שנאה, סלידה או רתיעה

מהומוסקסואליות לסוגיה.
נכון, הומופוביה יכולה להיות תוצר של בורות, טיפשות, או חוסר הבנה בסיסי.. הכל יכול להיות.
אבל כל המרכיבים האלה כשלעצמם לא בהכרח יוצרים הומופוביה.
כלומר, העובדה שיש אדם שהוא הומופוב כתוצאה מבורות בנושא, לא אומרת שכל אדם שהוא בור בנושא יהיה בהכרח הומופוב.

על פי הציטוטים שלך הבחור שפתח את האשכול הזה אמר דברים די מטומטמים..
נכון, אפשר להגיד עליו הרבה דברים.. אבל הומופוב?
הוא לא הומופוב ולא נעליים!
הוא הרבה דברים אחרים, אבל הוא לא הביע שום סלידה, פחד, רתיעה, שנאה, או כל רגש שלילי אחר כלפי הומוסקסואליות.
הוא הכליל בצורה מטורפת, כן, אבל בחייך.

אני אגיב לmarser בהקשר לשאלה השניה שהעלת.

Superboi

New member
הומופוביה = "גזענות" כלפי להט"בים

הוא ראה סטרייט "חתיך" שאמר שיש לו חברים הומואים והחליט שהם חבורת מיוחמים שחושקים בו בטירוף ושמים מסכה חברית לידו בשביל להישאר קרובים אליו – וכל זה רק בגלל שהם הומואים.

לא אכפת לי בן כמה הוא או כמה הוא בוגר, אם הוא אומר דברים כאלה מבורות או מרשעות, מה המצב הנפשי שלו, מה הנטייה המינית שלו וכו' וכו' וכו'. זו הומופוביה.

xo091

New member
טוב

נראה לך שאני חושב שכל הומו נמשך לכל סטרייט, באמת?
יש לך ולחבר שלך נטייה להשליך ממקרה אחד שסיפרתי פה על כל ההומואים בעולם.

כל המטרה הייתה לפרוק שאני מרגיש שקשה לי להיות חבר של סטרייט שאני נמשך אליו. במקום להגיב לעניין אתם נכנסים לשטויות של איך ומה אני יודע, אני הומופוב/מגעיל, אני חושב ככה כי אני עלק 'צעיר בראשית דרכו' (מצחיק שאתה אומר לי את זה כשהפער בינינו הוא 4 שנים) עם "חוסר הבנה בסיסי בנטייה המינית שלו".

רוצה להגיד איך הגעת לזה?

marser

New member
אח שלי לכולם קשה

חסרים בנים שנמשכים לידידות שלהן? מה זה אומר שכל גבר כזה ינסה לפתות את הבחורה לשכב איתו?
גם לי יש חברים סטרייטים יפים ומהממים, כן לא הייתי מתנגד להיכנס איתם למיטה, אבל אני לא אנסה לעשות את זה, ולא אנסה לפתות אותם, כי סביר להניח שזה יפגע בחברות

marser

New member
כרגע זה אתה שצועק ומנפנף

אני לא צעקתי ובטח שלא נופפתי, כולה הראיתי את נקודת המבט שלי
ובאמת מה זאת אומרת מילה שאסור לנו לנופף בה?

Acoustic 3

New member
אני אסביר לך.

ישנם הרבה אנשים שחוו על בשרם תגובות הומופוביות.
החל מאפליות, הקנטות, אלימות וגם רצח.
כולנו ערים לזה. כולנו חווים את זה במובן כזה או אחר.
על כל אלה אנחנו (כקהילה, לא אתה ואני) צועקים בקולי קולות - די להומופוביה.
אנחנו צועקים ומבקשים שיוויון, הכרה, מגנים את האפליה ואת האלימות - את ההומופוביה.
כל אלה הם נושאים כ"כ חשובים להתעסק בהם. ההומופוביה היא נושא שכולנו חווים אותו על בשרינו.

ואז מגיע ילדון צעיר שלא יודע להתנסח ולא יודע לדבר..
הוא אומר שטויות ואומר אותן כתוצאה מחוסר הבנה וחוסר ניסיון..
ואתה בא ואומר שהוא הומופוב.
איך אתה יכול להשוות אותו להומופובים?
איך בכלל אתה שם ילדון שלא הזיק לאף אחד על אותו משקל של הומופוב שפגע במכוון באדם רק כי הוא הומוסקסואל?

אנחנו צועקים זאב זאב לחינם.
סתם ככה, צועקים הומופוביה.
ואז מתרחשת איזו תקרית. תקרית אמיתית. תקרית של חיים ומוות, כמו זו זו שהיתה בסופ"ש הזה של בחורים שתקפו טרנסקסואלית..

וכבר נמאס לשמוע את המילה הומופוביה..
כי ממילא כל מי שמעז להגיד משהו עלינו כקהילה מקבל את הכותרת הזאת.
אז מה בעצם ההבדל?

אז כן.
לא צריך לנפנף ולצעוק בקולי קולות
אנחנו לא עשויים מחול ולא מסוכר. הבחור יכול להגיד כל מה שהוא רוצה עלינו.
זה אולי לא יהיה נכון. אבל זה גם לא יהיה הומופוביה.

לדוגמה -
אחד מחברי הטובים אמר לי בעבר שהומואים מתנהגים כמו שרלילות.

אין לו בעיה עם הומואים. הוא לא שונא הומואים, לא הפריע לו לישון איתי באותה מיטה, לא הפריע לו גם להתקלח איתי..
כשהוא התארח במסיבה בבית של אחד מהחברים שלו, הגיעו שני קרובים הומואים לאותה מסיבה. חבר אחר שלו כמעט ופלט משהו מעליב - והחבר שלי קטע אותו מיד והזהיר אותו לבל יפתח את הפה.

אז נו. הוא לא מבין את הקהילה שלנו. הוא קצת שמרן והוא הופתע ממני בכל פעם שספרתי לו על עוד בחור שהייתי איתו..
אבל זה בסדר.
אני לא מצפה ממנו להבין הכל.
אבל מה שבטוח - הומופוב הוא לא.
איך זה היה אם הייתי נותן לו כותרת של הומופוב רק כי הוא לא מצליח להבין דברים שהוא כ"כ רחוק מהם?
על אותו משקל עולה הילדון שפתח את ההודעה. לא מזיק לאיש. פשוט חסר ניסיון וידע.

נראה לי שחפרתי כל כך הרבה.. אבל אני מקווה שאתה כן מבין למה אני מתכוון כשאני אומר שלא צריך לצעוק בקולי קולות מילים שאנחנו משתמשים בהם כדי לתאר מפגעים אלימים כלפי חברינו לקהילה.

Superboi

New member
וואלה, רק שאני לא מאמין ב"קהילה" וכו'

אם אני רואה הומופוביה, אני אגיד שזו הומופוביה. ואין צורך להשוות מקרה הומופובי אחד לאחר.
אם מישהו יקלל יהודי בגלל שהוא יהודי, תגיד שהוא לא אנטישמי בגלל שזה לא דומה למה שעשו הנאצים?
המשפט שציטטתי בתגובה הראשונה שלי הוא הומופובי.

Acoustic 3

New member
אבל זה העניין, זו לא הומופוביה!!!

מה שהנאצים עשו זו אנטישמיות וגם לקלל יהודי כי הוא יהודי זו אנטישמיות.

שניהם הם וריאציות לאלימות כלפי יהודים בגלל היותם יהודים.

אבל - הכללות טיפשיות הן לא הומופוביה.
ודעות מטומטמות ולא אלימות הן לא הומופוביה.

אבל סבבה.. תמשיך לצעוק..

שכנעת אותי בהחלט.

מרוב זאב זאב,כשכבר מגיע זאב, לא רואים אותו.
ואני בהחלט שייך לאותו טור של חרמנים שהיה יורד לבחור החתיך לא הפקיר אברו לאוויר העולם

Superboi

New member
וכמובן שיש גם את

״הומואים לא יכולים להיות חברים של סטרייטים״. מה לא הומופובי בזה?

marser

New member
זה שזה ביג דיל זאת הבעיה הגדולה

כי בתכלס, זה לא ביג דיל
וזה שהופכים את זה לביג דיל, זה מה שמוביל לשנאה, לחוסר קבלה בחברה, להצקות, לחוסר שוויון, ואת זה שאתמול סתם תקפו טרסנג'נדר באמצע הרחוב (ולא חסרים אירועים דומים וחמורים)
ואם גם להט"בים יתנהגו כאילו זה ביג דיל וזה משנה משהו, אז בטוח שלעולם המציאות הפגומה הזאת לא תשתנה

למעלה