כשירוק פוגש כחול

כשירוק פוגש כחול

רצ"ב מכתב מהמשרד לאיכות הסביבה המאשר כי רמת הזיהום של מתכות כבדות (מזהמים כימיים) וזיהום מיקרוביולוגים בתוך מרינה ת"א נמצא ברמה אשר אינה מסכנת את הצוללים. בבדיקה מיקרוביולוגית נוספת אשר נערכה אתמול נמצאו המים במרינה נקיים על פי תקן של חופי רחצה. באירוע משתפים פעולה הצוללים הבאים: עובדי המרינה, חברי המרינה, שוטרים ושוטרים מתנדבים מיחידת הצוללים, המשרד לאיכות הסביבה, עמותת "צלול", מועדון הצלילה דוגית-אוקטופוס, עמותת אתגרים, צוללי חברת חשמל, ומתנדבים אחרים. ילדים מבית הספר עירוני ט"ז הפעילים במקום וצופי ים יהיו שותפים ביום זה ע"י קבלת הרצאה בנושא איכות הסביבה הימית והשתתפות פעילה בקבלת שקים מלאים אשפה מהצוללים, לסיום יעזרו לפסל אייל שיפרון בבניית פסל סביבתי מה"אוצרות" מרינה ת"א מנוהלת במגמה "ירוקה" ב-15 השנים האחרונות ובשאיפה להרים את הרף בהתאם לחוק. לשומרים על הקופה אירוע זה עולה כמו העסקת צוללנים בשכר, אך ללא התארגנות מסובכת וללא אפקט מתמשך לטווח ארוך. מרינה תל-אביב אינה מפקירה את בריאותם של אנשים, כאשר היה זיהום מהשפד"ן רכשנו באופן מיידי חליפה יבשה וציוד נילווה מתאים לתנאים שהיו, על מנת לתת שרות לבעלי הסירות ושמירת בריאותם של העובדים. אנו מקיימים אירועים אלה על מנת להטמיע את נושא ניקיון הים והמרינות, כפי שבעברי ניקיתי שבילי מטיילים ברחבי הארץ בחוג של החברה להגנת הטבע. הפסקנו ליקטוף פרחי בר ועוד....... נשמח לראותכם לוקחים חלק באירוע זה. + הוספת תגובה

עקרבנון

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo45.gifבטוח קראתם את המסמך??

הצלילה היא עם מגע בקרקעית כלומר מותר לכל היותר רק 16 שעות ב 4 חודשים (כמה זה יוצא ליום? ואני יודע שלא ככה מתיחסים לזה) וזה מים נקיים? זה נראה יותר כמו האזהרה בכניסה לליבה של הכור הגרעיני

עקרבנון , נסחפת !!

אני מניח שמדובר במבצע חד פעמי, ושצלילה לא תארך יותר משעתיים, כך שאפילו לפי קריטריוני הכסת"ח של המשרד לאיכות הסביבה אין בעיה. אז למה אפילו אחרי שבודקים ומוודאים שאין מניעה למבצע חיובי לטובת המשתמשים בים אתה חייב להמשיך בקו השלילי?? נו באמת !! אם אתה מרגיש אי נוחות מרמת הבטיחות איש אינו מחייב אותך לבוא, אבל מאחר וכולנו כאן אנשים מבוגרים (פחות או יותר), צא מנקודת הנחה שכולנו יודעים לקרוא, ושכל אחד יחליט בעצמו אם הוא או היא מעוניינים להשתתף. ובהזדמנות חגיגית זו אני רוצה להביע שוב את הערכתי לעופרה על מבצע חינוכי חשוב שיתרום לכל אחד מאיתנו.

עקרבנון

New member
לא שלילי, שיהיה בהצלחה!

אני כמובן לא אהיה שם (רק בגלל שאני חיפאי, וצללתי מספיק בקישון ובנמ"ח) אבל אשמח מאד לשמוע שהכל עבר בהצלחה, ושבעלי הספינות במרינה, אילו שלא צוללים, ניקו במסגרת אותו מבצע את השטח היבשתי של המרינה (למען אותו חינוך בדיוק שיתרום לכולנו)

Alex33

New member
עופרה, איך עבר האירוע היום ומה היו

התוצאות? נשמח לשמוע.

Alex33

New member
נכון לשעות האחרונות..../images/Emo11.gif

ה"פסל" תופס גובה וגם ערמת ה..JUNK שהוצאו אתמול מקרקעית המרינה והמונחות ליד ,גבוהה מהנראה בתמונות..
במבחן התוצאה...אין ספק שזו הייתה יוזמה ברוכה.

אדם99

New member
היה כייף, הוצאתי איזה חמישה צמיגים

מהמים ועוד כמה חתיכות ג'אנק וחכה שבורה. היה אירגון למופת אחלה בירה והכי חשוב אווירה טובה.

רשימת ממצאים מקרקעית המרינה:

מצברים מכל הסוגים וכל המינים והגדלים. צמיגים שיספיקו לרפד מסלול מרוצים שלם. מחזירי הד מכ"מ. כבלי טרוטל. פמוטים. מאפרות. אופניים של רוברט. עגלות סופר מרקט. עגלת מרינה. תנור אפיה. מפלר, מחזיר מים לאגזוז. מיכל דלק נירוסטה. פחיות. קופסת חמוצים עם חמוצים בפנים. מאורר תיקרה ועוד מיני אוצרות מחלידים והסטורים.... עפרה כל הכבוד יוזמה מבורכת!!!!!!! היה כיף ליטול חלק במבצע...

למעלה