כשהפסנתר בכה.

ג'ורג' דיוק בגראנד פיאנו אצל זאפה כמובן

לשיר MUFFIN MAN שסוגר את האלבום BONGO FURY (ושאותו אני מאוד אוהב) יש אינטרו פסנתר מעולה. אותו דבר לשיר POJAMA PEOPLE מהאלבום ONE SIZE FITS ALL. בשניהם זה כמובן ג'ורג' דיוק הכביר. קלידן הרוק שעשה את הקילומטראז' הכי גדול על פסנתר הוא קית' אמרסון. אם יש לך סבלנות לחרוש את העבודות של ELP, תמצא שם המון המון פסנתר חי. להגיד לך שהכל פנינים? מסופקני. (השאלה שלך יפה מאוד ואני אחשוב על פסנתרים נוספים בהמשך)

gryphon music

New member
התיאור שלך מוסיקלית וויזואלית מתאים לי לקטע

אחד במיוחד. לפני שנים הוקרנה אצלנו בערוץ היחיד הופעה של אלטון ג'ון ברוסיה. ההופעה מתחילה ברעש הרוח , בפעמונים בעוגב הדרמטי ובפסנתר המקדים מהקטע funeral for a friend הנהדר ,כשעל הבמה אם אני זוכר נכון עלטה מוחלטת ולא רואים עדיין את חתן השמחה ואורחיו. המסתורין מתפוגג באחת הכניסות המדהימות ביותר שאני מכיר של תופים, פסנתר דופק ובום מצילתיים ענק של ריי קופר . באותה שניה הבמה מוארת כולה באור מעושן ומגלה את קופר עם המצילתיים הענקיות ומבט משוגע במיוחד. טוב , קשה לתאר , אבל זוהי פיסת הופעה שלא תשכח לעולם

Barmelai

New member
funeral for a friend נהדר

אלטון ג'ון נותן שם פתיחת פסנתר יפהפיה אבל גם סחב אותה עד סופו של הטרק בלי לנסות לקלקל עם שיר באמצע, ורק בסוף נופתע לגלות שהקטע האינסטרומנטלי כולו הוא פתיחה לשיר הרוק המוצלח LOVE LIES BLEEDING. פתיחה גדולה לקלאסיקה אמיתית של שנות השבעים, שלום לדרך הלבנים הצהובות.

epitaph

New member
לא יודע לגבי בלוזית...

אבל פתיחות פסנתר מלנכוליות טובות יש בשירים כמו Silent Eyes של פול סיימון, השיר האחרון מתוך Still Crazy After all These Year. עוד שיר מעולה הוא Here Comes The Flood של פיטר גבריאל שמופיע באלבום הסולו הראשון שלו ומופיע גם באלבום הסולו הראשון של רוברט פריפ, בערך אותו ביצוע גם הוא בשירה של גבריאל.

giloni

New member
גבריאל

יופי של דבר. עד היום הוא מבצע את זה בהופעות כשהוא ישוב על הפסנתר. אחד השירים שתמיד העבירו בי צמרמורת. במיוחד היום, כשמולדתי השנייה מוצפת לעייפה במיים שנשפכו עליה ישירות מהקרחונים הנמסים שבקוטב יקי

bibi50

New member
הקטע בסיום של

ליילה עם אריק קלפטון והקלידן סטיינטון הוא קטע שתמיד יביא לי דמעת עונג. הפתיחה של locomotive של ג'טרו טול באקוולונג היא נהדרת. fifth of firth של ג'נסיס מכיל את אחד הסולואים הגדולים ביותר על גיטרה אבל גם פסנתר נהדר. וג'ים ווב בהופעה חיה רק הוא ושיריו והפסנתר. בל נשכח את העבודה הנהדרת של המלכה סנדי דני. one more chance שלה הוא היצירה בהא הידיעה שפשוט לעולם לא אתעיף ממנה.פשוט גדול. רוי ביטן הוא גם מהגדולים.

gryphon music

New member
שאלה על fifth of firth .

שמועה שנשמעת לחלוטין מופרכת טוענת שפיטר בנקס נמנע מלנגן את הפתיחה הנפלאה בהופעות, עקב חסך אדיר בבטחון עצמי.. אחרי שצחקנו ניגשנו לבוטלגי הלהקה ובאמת השיר בכולם מתחיל ישר בשירה של גבריאל. הכצעקתה ?

Barmelai

New member
כן ולא

לפיטר בנקס היה תרוץ משכנע לא לנגן את הפתיחה הזאת, לטוני בנקס לעומת זאת היה קשה להסביר למה הוא לא מצליח לנגן בהופעה את מה שהוא כתב וניגן באולפן. היו הופעות שבהן הפתיחה הושמעה מוקלטת לפני שגבריאל נכנס ושאר הקטע כבר נוגן חי. והיו הופעות שויתרו לגמרי על הפתיחה. אני עד שקראתי את זה בכלל לא ידעתי שיש בה משהו מסובך

gryphon music

New member
פיטר גבריאל , פיטר בנקס,טוני קיי , טוני בנקס

פיטר פן , דני קיי , סטיב האו , סטיב האקט , גון אנדרסון , יאן אנדרסון , אז התבלבלתי , ככה להלבין פניי ברבים ? 9 באב ארור , אין עבודה. קשה , קשה

Barmelai

New member
צודק, זה בטח לא נורא כמו

לא לדעת מה ההבדל בין טובה לאבוב
(בינתיים עשיתי שעורי בית ואני כבר קולט את החצוצרה בכל פעם, וככה קרוב לעלות על האבוב החמקמק)

epitaph

New member
עוד שיר טוב עם פתיחה טובה...

והפעם גם של מישהו שכותב בפורום מדי פעם הוא השיר "24 שעות ביממה" של יוסי בבליקי ובועז כהן מתוך האלבום דצמבר. (פשוט כי זה אחד השירים הבודדים כאן עם מילים, יש עוד כמה וכמה קטעים יפים בפני עצמם)

melancholy man

New member
ואף אחד לא אמר רנדי ניומן?

רנדי ניומן הוא מלך הפנסתר מבחינתי, הסגנון שלו הוא שילוב של השפעות בוגי ווגי מניו אורלינס, מלאנכוליה יהודית, מנהנטן סטייל, שירה אמריקאית ובורלסק, לא תמצאו אצלו קטעי פסנתר עלאק מרגשים בסגנון עדות הקלידרמן, אבל כן אפשר למצוא שם הרבה הומור ובעיקר אמת כואבת, הנה דוגמא אחת

psychodoodle

New member
ומה עם הד"ר ג'ון ?

האיש והפסנתר מניו אורלינס . למרות שהוא יחסית מפורסם בעולם ,ואפשר לראות אותו כאן מופיע עם ה BAND בסרט הוולס האחרון ,לא מזכירים אותו בכלל בפורום הזה ! ממש שערוריה לדעתי .

Liorking

New member
Temporary Like Achilles

של בוב דילן, מהאלבום האגדי Blonde On Blonde. עוד משהו זה Us And Them, קטע הפסנתר לפני קטע הסקסופון, גורם בדיוק לאותה הרגשה שתיארת.

IdoKazma

New member
יסלחו לי אגדות הרוק

סונטת אור ירח היא בשבילי יצירת הפסנתר המושלמת.

Barmelai

New member
בורח זנב

אני מסכן את צווארי אבל בכל זאת אומר שלמה ארצי. פתיחת הפסנתר של גבר הולך לאיבוד יפהפיה לדעתי. אין מה להשוות לציור של גרוניך/כספי, ובכל זאת.

pasteran

New member
למה לא להשוות

זאת פתיחת הפסנתר הכי טובה שהועלתה על דיסק בישראל. חבל ששאר הפסנתור בשיר לא מגיע לרמה הזו. בכלל לשלמה יש כמה שירי פסנתר יפים מאוד (אחרי הכל את שיר). ושוב רמי קלינשטיין בצעיר לנצח. עוד מעט יהיה לי זמן אז נקדיש לנושא הודעה מורחבת.

למעלה