כשהפסנתר בכה.

Investigations

New member
כשהפסנתר בכה.

יש שקט הכל חשוך ואופף עשן, פתאום נשמע צליל פסנתר מתוך האפלה אלומת אור נדלקת על הפסנתרן. הוא נותן לצליל הבאס לעמוד באוויר, היד השנייה שלו נוגעת בקצה השני עולה לצלילים הגבוהים במין משחק אצבעות סוחט דמעות. וכך הוא יוצר פתיחה דרמטית בלוזית מתוקה וכאובת כאחד..... זה מה שאני חושב כשאומרים לי "פסנתר". שלצערי אני לא מכיר הרבה שירים שנפתחים ככה! אבל אני בטוח שאתם מכירים. אז תשחררו את הפסנתרן שבכם ופנקו אותי בשירים, לא חייב בהכרח שנפתחים כך אבל הבנתם לאן אני חותר.

אין אינטרו יותר טוב מ-Monkey Man

של הסטונס, כך שהדיון מתחיל ומסתיים כאן.

Investigations

New member
אני לא מחפש רק אינטרואים

הוא שירים בדיוק כמו שתיארתי אלא שיר פסנתר טובים

buddy

jessica של האולמן ברדרס - קטע קלידים בדיוק כמו שאתה מחפש. thunder road - קטע הקלידים בהתחלה של השיר מ ד ה י ם

פישקין

New member
שירי פסנתר

שיר על תוכי יוסי- של אריק אינשטיין אם פסנתר נפלא בניגונו של יוני רכטר הפתיחה פשוט מדהימה. Oll 55- של טום וויטס אם אווירה בלוזית מעושנת. The Mercy Seat - של ניק קייב בביצועו של ג'וני קאש אם הפסנתרן benmont tench . פסנתרן שבדרך כלל לא מתבלט במיוחד ופתאום בשיר הזה מתפרע על הפסנתר בצורה מפתיעה. Birds - של ניל יאנג, רק ניל הפסנתר ומקהלה קטנה. שיר מקסים במיוחד. היה היה - של אריק אינשטיין אולי משיריו הגדולים של אריק. אם הפסנתרן\מעבד מישה סגל שעושה עבודת פסנת מופלאה.

melancholy man

New member
אם כבר פסנתר בעברית

"ציור" של גרוניך וכספי (השיר היחיד של מי מהצמד הזה שאני אשכרה מסוגל לשמוע עד הסוף), הוא סוג של יצירת מופת של פסנתר ובכלל

וואו, זה היה ממש מגניב!

אם הייתי רק שומעת את זה, כנראה לא הייתי מנחשת שכל זה נעשה ע"י 2 אנשים בלבד

Aeroguy

New member
The Black Crowes - DESCENDING

One of the only truly divine, perfect songs that I've heard in my life. Also, The Faces - Glad & Sorry (also covered by the Black Crowes)

Aeroguy

New member
...and also

pretty much the entire Leon Russell catalogue, possibly the greatist rock'n'roll pianist/singer/songwriter

Investigations

New member
Leon Russell?

אני יודע שהוא היה הרבה שנים יחד ג'ו קוקר הענק אבל יותר מזה לא מכיר אותו מישהו יכול לשפוך קצת אור ולהמליץ?

Aeroguy

New member
The Master of Space and Time!

האמת היא, שהוא לא היה הרבה שנים יחד עם ג'ו קוקר: הוא היה איתו כמה חודשים בלבד, כחלק מה- Mad Dogs & Englishmen. מבחינת הפרוייקטים הראשונים שלו, הוא הוציא שני אלבומים תחת השם Asylum Choir עם מארק בנו. יש לי רק את האלבום השני, והוא אלבום טוב, אבל יש טובים יותר. ה-אלבום שלו, לדעתי, הוא Leon Russell and the Shelter People מ-1971. האלבום כולל 8 שירים מקוריים ומקסימים, בינהם Stranger In A Strange Land שנמצא בחתימה שלי מאז שעברתי לאוסטרליה, ועוד פנינים כמו Of Thee I Sing, ו-She Smells Like a River. שלושת הקאברים באלבום כוללים שניים של דילן - A Hard Rain's Gonna Fall ו-It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry, והקאבר האהוב עליי - גרסא אפלה ומדהימה ל-Beware Of Darkness של ג'ורג' האריסון. עוד אלבום מדהים שלו הוא אלבום הסולו הבכורה שלו, Leon Russell, שיצא ב-1970 לפני שהוא הצטרף לג'ו קוקר. באלבום הזה יצאו לראשונה שני שירים שבהמשך השנה יצאו באלבום של Mad Dogs & englishmen: קודם כל, Delta Lady, שהפך לקלאסיקה של קוקר, ובנוסף Give Peace A Chance (ללא קשר לשיר בעל אותו השם של לנון). בנוסף, האלבום כולל את Dixie Lullabye ו-Hummingbird, שגם-כן בוצעו עם Mad Dogs ויצאו לאחרונה בגרסאות המורחבות של האלבום. שירים נוספים מיוחדים שיש באלבום הם A Song For You, Pisces Apple Lady ו-Hurtsome Body שני האלבומים האלה, Leon Russell (1970) ו- Leon Russell and the Shelter People (1971) הם ה-מקומות להתחיל עם ליאון, בנוסף כמובן לאלבום המופת, Mad Dogs & Englishmen עם ג'ו קוקר. המלצות נוספות הן Carney (1972) ו- Will O' The Wisp (1975).

AeroTom

New member
../images/Emo45.gif

הדקה ו-20 האחרונה של Descending היא מהרגעים הכי אהובים עלי שיש. מהקטעי סיום של שיר (ואלבום) שיכולים להעביר בי כ"כ הרבה תחושות. פשוט מקסים. וגם כל השיר עצמו כמובן ענק.

giloni

New member
לפעמים אני מתעורר

בבוקר למשמע Morning has Broken שמזמר קאט סטיבנס לצלילי פסנתרו של ריק וויקמן גם Life on Mars של דיויד בואי, עם הפסנתר של אותו בן אדם מהשורה הקודמת ה fools overture של Supertramp שהוא בכלל יצירת מופת מלווה בפסנתר נפלא יש עוד כמה נהדרים של אלתר ג'ון מהאלבום השחור שלו ה ST, ובעצם אני ממליץ כמעט על כל האלבום הזה, שמעבר להיותו קלאסיקה של פופ-רוק מעודן ויפה, יש בו גם ביטוי לנגינה הנהדרת של האיש והמשקפיים על הפסנתר. הייתי שמח אם בכל הקריירה שלו הוא היה עושה אלבומים כאלה, אבל לצערי הוא הוציא אולי עוד אחד וחצי כזה. באמת אלבום נהדר!! עוד פסנתרים??? קח את אל סטיוארט עם שנת החתול שיש בו את אחת מפתיחות הפסנתר היפות שאני מכיר - אם אינני טועה טים רנוויק מפסנתר לו שם ועוד דבר, אם אתה באמת רוצה פסנתר רוקי טוב - בכל דבר שנגע ניקי הופקינס עם הרולינג סטונס (ולא רק איתם), יש מהמטעם הנהדר הזה. יקי

AeroTom

New member
Tiny Dancer של אלטון ג'ון

מהתקופות הישנות הטובות שלו (גם יש סצינה בלתי נשכחת עם השיר בסרט המופתי "Almost Famous" של קמרון קרואו). ב-Darlene של זפלין יש קטעי פסנתר של ג'ונסי. אני ממליץ על ההקלטה המוקדמת של Free Bird של Skynyrd שנמצאת באלבום Skynyrd's First של ההקלטות המוקדמות ב-Muscle Shoals, כמו גם בגרסת הלייב שלו ב-One More From The Road. יש שם גם קטעים כאלה. גם ב-Call Me The Breeze שלהם יש אחלה קלידים. Ramblin Man של ה-Allmans גם יכול להתאים. After The Gold Rush ו-A Man Needs a Maid של ניל יאנג. Space Captain של ג'ו קוקר מ-Mad Dogs & Englishmen. אני מת על הקלידים שם.

AeroTom

New member
ושכחתי המלצה גדולה נוספת של יאנג -

Journey Through The Past מתוך Live At Massey Hall שיצא השנה. הפסנתר לכל אורך השיר וגם מה שניל אומר לפני שהשיר מתחיל, פשוט ביצוע קסום לשיר.

Abbe Faria

New member
ג'ון קייל, ג'ון קייל ועוד קצת ג'ון קייל...

האלבום Fragments of a Rainy Season של ג'ון קייל, כולו הופעה של ג'ון קייל על פסנתר (בלי כלים נוספים)... ביצועים מצויינים לשירים שלו, ושל אחרים (כמו הביצוע הנהדר להארטברייק הוטל) מומלץ מאד... ובלי קשר, נסה את Seven Seas of Rhye של קווין (הגירסה המלאה מקווין 2, לא מהסלף טייטלד)

oren29at

New member
שלושה יוצרים שידעו לבחור

שלושה יוצרים שידעו לבחור את הפסנתרנים הנכונים, ותוגמלו בגדול (ואנחנו איתם): 1) דייויד בואי, שב hunky dory שלו מ 1971 מנגן בגיטרה, סקסופון, ואת "קטעי הפסנתר הפחות מורכבים (inability)". בואי נעזר בריק ווייקמן, שעליו לא צריך להרחיב, אני מקווה, בפורום הזה. אבל אני מעדיף להתמקד דווקא במייק גארסון, שניגן פסנתר ב alladin sane מ 1973. הנגינה של גארסון ג'אזית, מאתגרת, לא פשוטה, או בקיצור- תענוג לאוזן. time ו lady grinning soull מהאלבום הזה הם מופת של נגינה, ופתיחות פסנתר מוחצות (שיר הנושא המצוין לא מוזכר בגלל שפתיחת הפסנתר שלו פחות "מוצלחת"). 2) ברוס ("הגדול מכולם") ספרינגסטין הוא גיבור גיטרה, שיודע לכתוב שירים מצוינים על פסנתר, ומחזיק שני קלידנים ב e street band שלו. אחד מהם, הפסנתרן המוכר והמצוין, הוא רוי ביטאן, אבל לפניו ניגן בלהקה דייויד סאנקשיוס, והיה לא פחות טוב ממחליפו. מתוך אלבומו השני של הבוס, the wild, the innocent, and the e street shuffle, אני ממליץ על הקטע הסוגר- new york city serenade, בעל פתיחת פסנתר שמציבה רף גבוה מאד לשיר עצמו (רף שספרינגסטין עומד בו, כמובן). 3) אלביס קוסטלו הוא אהבה גדולה שלי, ובאופן כללי- מזוהה עם פאנק רוק, ומוזיקה קוצנית ונושכת (לפחות בחלק הראשון של הקריירה הענפה שלו). לפסנתרן שמלווה אותו המון שנים קוראים סטיב נאיב, והוא אחד האהובים עלי- תמיד אפשר לסמוך עליו שבעיבוד של שיר שבו הוא מנגן הפסנתר יתן ערך מוסף, וישמע מלודי, מקורי, ואינטליגנטי. הפתיחה של oliver's army היא לא איטית ורבת הוד כמו בדוגמאות של בואי וספרינגסטין, אבל ככה זה אצל קוסטלו- יש לך 3 דקות שבהן עליך לעשות רושם, ואיזה רושם נאיב עושה פה! (ההשראה לפסנתר באה מ dancing queen של אבבא).

almogi

New member
Lady Grinning Soul...

חבר שלי שמנגן פסנתר קלאסי שנים טוען שהפתיחה לשיר הזה מואצת באופן מלאכותי - אין מצב לדעתו שמישהו יכול לנגן כל כך מהר בלי להתבלבל...

למעלה