כשהנפש פוגעת בגוף

כשהנפש פוגעת בגוף

שלום רב אני בת 26 וסובלת מכמה הפרעות נפשיות. דיכאון, דיסטמיה, OCD, הפרעות באישיות (האלה העיקריות) אני בטיפול כבר הרבה שנים ועוברת גם טיפול תרופתי. למרות הבעיות אינני סגורה בתוך עצמי ועושה הכל כדי להתקדם ולהשתפר. אני עובדת, למרות הקושי, אני עושה את הדבר שאני אוהבת מכל- מוזיקה, ואני גם מנהלת חיי חברה כמו של כל אדם ממוצע. אך למרות ההשתדלות שלי, הקושי הנפשי מאוד גדול. בשנה האחרונה גיליתי שיש לי בעיות תפקודיות בכבד, הערכים מאוד מאוד גבוהים, לטענת הרופאים, זוהי תוצאה של הלחצים... יש לי קשיי שינה נוראיים, הנה, עכשיו 6 וחצי בבוקר ולא נרדמתי למרות שאני ערה כבר 29 שעות. אין לי אישור מהרופאה לקחת כדורי שינה אני מתעוררת עם כאבי ראש המלווים לאורך כל היום. אני סובלת מסיוטים.. לפעמים אני סובלת מסיוטים רצופים לתקופות ממושכות אני סובלת מפצעים על הפנים, וכמובן שאין באפשרותי לעבור טיפול בכדורים. אני סובלת מדפיקות לב שמגיעים ללא סיבה, גם כשאינני בחרדה.. אבל לאחר בדיקות נקבע שאין לי כלום.. אבל אני עדיין מרגישה וחווה את זה. אני לא הולכת להרים ידיים.. אבל הגוף חלש אני רוצה לישון, אני רוצה להתעורר ולהרגיש שישנתי, שיש לי אנרגיות. אף פעם לא קרה שהתעוררתי והרגשתי שיש בי אנרגיות ליום חדש. עברתי ניקוי כבד, קיוויתי מאוד שיקרה משהו טוב ואוכל להתחיל לטפל בבעיות השינה שלי אבל יצאתי קירחת גם מפה וגם מפה הפסיכיאטרית שלי, רופאת המשפחה שלי והנטורופת שלי אומרים שעלי לטפל בנפש אבל איך אני אטפל בה כשלגוף אין עוד כוח?
אני לא יודעת מה אני שואלת... אני פשוט מתוסכלת לא מצאתי תשובה אצל שום רופא... כל אחד אומר כמה משפטים, כאילו שזה קל ליישם. אז אני אטפל בנפש בלי לישון? או שאני אטפל בגוף אם לפגוע בכבד?

גרא.

New member
involuntryCollap,את אשה אמיצה,שורדת אמיתית,

למרות כל הצרות שיש לך,את לא מרימה ידיים,עובדת ,מקיימת חיי חברה,וכנראה עצמאית ולא סמוכה על שולחן קרובים.תארת באריכות של הקשיים הגופניים,שלך,ואת הטיפולים המעסיקים אותך.אבל כתבת מאומה לגבי מה בפועל את עושה בשביל לטפל בנפש.כן את נפגשת עם פסיכיאטרית,אבל דומה שהיא שממליצה ובצדק לך לטפל בנפש שלך,מתמקדת כנראה בעיקר בטיפול תרופתי.להבנתי מאד כדאי שתבדקי אפשרויות טיפוליות בכיוון האלטרנטיבי.טיפולים,או תרופות.,מה בדיוק? את יכולה להבדק אצל רופא המתמחה בכך.ויש גם שרות כזה \בקופת חולים.בין לבין,מדוע שלא תתחילי ללמוד ולעסוק במדיטציה? דרך נהדרת ויעילה להרגע,ולתת לנפש לנוח גם אם השינה מתמהמהת..עקרונית,האפ נבדקה אי פעם שנתך במעבדת שינה? או שההסבר לקשיי, השינה,שאת כל כך רוצה בה,נעוץ ברקע הפיזיולוגי הקשה שלך?

היי גרא.

קודם כל, תודה על התגובה ומחמאות שגרמו לי לחייך. אני עוברת טיפול פרטני אחת לשבוע, מזה 5 שנים. אני נותנת את כל כולי לטיפול ולא מעבירה אותו "כי אני חייבת", יש לי פסיכולוג נהדר שעובר לי להבין לאט לאט כל פיסת בעיה שמצויה אצלי. בפגישה האחרונה עם הפסיכיאטרית, היא אמרה שאולי תחליף לי את הכדורים לכדורים אחרים שלא מתפרקים בכבד.. אבל אני ממש פוחדת לעבור כדור. אני מטופלת בויפאקס (נוטלת 75 ביום) שמבחינתי זה כדור שעושה בי פלאים. נורא מפחיד אותי לעבור כדור, או להפסיק. נבדקתי במעבדת שינה לפני כשלוש שנים. נקבע שיש לי קשיי הרגמות ושמומלץ לחזור לבדיקה לאחר נטילת כדורי שינה, אך לא חזרתי כיוון שחששתי מתמכרות לכדורים. ניסיתי בעבר להעזר במדיטציה (ויפאסנה), הלכתי לקבוצה במשך חודש וחצי ומצאתי את עצמי יוצאת משם נורא עצבנית. כהמלצת הפסיכולוג שלי, ניסיתי תרגילי הרפיה ונשימות, אבל גם מצאתי את עצמי מאבדת ריכוז. לעיתים הייתי מצליחה להרגע, אבל זה היה לזמן קצר מאוד. לרוב כשהייתי מנסה, זה היה נגמר בזרמים של עצבים בגוף. גם ניסיתי יוגה, אמרו לי שזה מרגיע, אבל גם קרה אותו סיפור. הדבר היחידי שהצליח לגרום להרדם, היה חשיש. אבל אני אדם עם עיניים פקוחות כל הזמן ונורא חששתי שזה יהפוך להרגל אצלי.

גרא.

New member
I.C,בדרך כלל מומלץ לסובלים מנדודי שינה,לא

להשאר במיטה,אלא לצאת ממנה,לקרוא ספר טוב כלשהוא,עד שהעייפות תשתלט עלייך..ואז לחזור למיטה לנסות להרדם.ואם כבר,מה מצבך לגבי כושר יצרתיות? נטייה לכיוון אמנותי כלשהוא? יתכן דווא שטיפול באמנות,שישלח אותך לביתך עם שיעורי בית,כלומר מטלות שאת יכולה לבצע כשהשינה בורחת ממך.יתכן שתגלי בעצמך כוחות וכישורים נסתרים מהם תוכלי לקבל המון עידוד.

אומנות זוהי חיי ../images/Emo13.gif

אני עוסקת בהרבה אומנות- ציור, פיסול, אומנות שימושית, נגינה, כתיבה (גם שירה), תפירה, סריגה.. ואני אכן עושה את הדברים האלה כשיש בי קושי להרדם. אני לא נשארת במיטה, זה נורא קשה סתם לשכב כל כך הרבה זמן. אני קוראת עכשיו קצת ברשת על כדורי שינה, מסתבר שיש מס' כדורים שינה שלא מתפרקים בכבד.. אינני מבינה למה הרופאה שלי לא המליצה לי עליהם. מעט עצוב לי שויתרתי על כל אלטרנטיבה אחרת ושאני דיי סגורה על טיפול תרופתי.

גרא.

New member
I.C על רקע הכרותך ואהבתך תחומים שונים באומנות

יש אולי מקום לחשוב על הסבה שלך למטפלת באומנות? כמובן לא כפתרון אלטרנטיבי לבעיות השינה,אלא כתוסף איכותי לחייך,שישנה מעט את ההתמקדות שלך במצב הנוכחי.יש אפשרות ללמוד גישה מסויימת,מאד פרקטית שלטיפול באמנות,שלא במסגרת מכלללה או מוסד לימודים גבוה.את יכולה להצטרף לקורס מיוחד שנפתח בימים אלה לטיפול באמנות לפי גישת "מעגלי הלב".נראה לך?

שלום לך, כתבת שיש לך פסיכולוג נהדר

שעוזר לך להבין לאט לאט כל פיסת בעיה שמצויה אצלך אבל היכן הטיפול שיעזור לך להבין בקצב הולך ומתגבר כיצד להקל ולהתמודד עם דכאון, OCD וטראומה? יש טיפולים שמועילים להתמודדות עם OCD, דכאון וטראומה, שיכולים להקל במידה רבה ולעיתים גם להביא להחלמה מלאה, האם את נמצאת באחד כזה? כי ממש לא כל טיפול רלוונטי להם, והבנה מה הבעיה רחוקה מאד מלהספיק לסייע. את בטיפול פרק זמן גדול מאד מאד, האם הוא פרופורציונלי לרמת השיפור שחלה בOCD, דכאון , סיוטים וכד'? מדבריך משתמע שיתכן שזה לא כך. מצרפת קישור לטור שכתבתי בנוגע לאיך ניתן לדעת שנמצאים בטיפול מוצלח.

נראה לי שהנפש היא ראשונה במעלה באשר לבריאות

רופאים נוטים יותר להתייחס לגוף כיוון שהגוף נראה ומאפייניו ניתנים למדידה. אם נפשך הייתה נתפסת באותו אופן שהכבד שלך נתפס הרופאים היו צריכים להכריע באשר לסדר העדיפיות בטיפול. לדעתי עלייך לטפל בנפשך עם מיזעור נזקים לכבד. אם חולה הנפש אין בנו טיפת חיים. אם חולה הגוף והנפש בריאה אנחנו במצב לטפל בגוף. אנא אל תקחי את דבריי כפסיקה אלא כדיעה או כזות הסתכלות. איל

מישוהית

New member
לגבי הפצעים על הפנים

איזה כדורים את לא יכולה לקחת? רואקוטן? גם לי אמרו לא לקחת אותו, גם לאנשים בריאים כדאי מאוד להתרחק מזה... בדקת אם זה הורמונלי? אם לא בדקת, אני מאוד ממליצה לך לפנות לרופא נשים לבירור, אם זה אכן הורמונלי - תוכלי לקבל גלולות שיטפלו בפצעים, אין בעיה לקחת את זה עם תרופות פסיכיאטריות ואפשר לקחת עם בעיות נפשיות (אני גם עם הפרעות נפשיות ולוקחת כדורים פסיכיאטריים וגם גלולות)

barakshiatsu

New member
היי,

כל הכבוד על ההתמדה בטיפולים, אני בטוח שאת בדרך הנכונה למציאת פיתרון. אני יכול להמליץ לך בחום לנסות דיקור סיני/טיפולי שיאצו, ששמים דגש רב על חיבור גוף ונפש ויש להם יכולת הרגעה וחיזוק לא מבוטלים. בסדרה של טיפולים, במקביל לטיפול הפסיכולוגי והתרופתי, תוכלי לקבל ליווי לתהליך של חיזוק הפיזי והנפשי ולבדוק אם זה "עובד" עבורך. בנוסף תוכלי לפגוש צורת הסתכלות חדשה, ואולי גם כמה תשובות ותובנות - כגון מה הקשר בין יצירתיות, כאבי ראש, סיוטים וכבד ע"פ הרפואה הסינית :) שיהיה המון בהצלחה, ברק.

דעה נוספת

לפי כל התשובות שקיבלת כאן, ההנחה היא שהבעיות הנפשיות גורמות לתסמינים הגופניים. אבל אותי מטריד דבר אחד: תפקודי הכבד שלך. אני עוד לא שמעתי שהערכים של תפקודי כבד בבדיקות דם משתבשים בגלל בעיות נפשיות. כן שמעתי שהם משתבשים בגלל תרופות לא מאוזנות, או עודף תרופות. התסמינים שאת מתארת (כאבי ראש כל היום, 29 שעות רצופות של ערוּת ) נשמעים לי קצת קיצוניים מדי בשביל לייחס אותם רק לקשיים הנפשיים. לדעתי, כרגע דחוף יותר להקדיש את המאמצים לבדיקה של הצד הגופני. הייתי מתייעצת עם עוד רופא, ובהקדם. תרגישי טוב.

למעלה