כשהמטפל/ת חולה...

SideKick

New member
כשהמטפל/ת חולה...

פעם, לפני אי אילו שנים, כשהייתי חולה היתה לי פנטזיה: שאני אלך לרופא/ה, אשכב לי על שולחן הטיפולים, יטפלו בי ויקחו את הדבר הזה ממני, ואני אקום בריאה. הפנטזיה הזאת חזרה בכל מחלה או בעיה רפואית, מכל סוג שהוא: שפעת, פציעה ברגל, קשיים בכניסה להיריון, קוצר נשימה. הכל. תמיד המחשבה - שמישהו ייקח את הדבר הזה ממני. נזכרתי בזה היום בצהריים, כשהרגשתי איך וירוס קטן אך נחוש מתחיל להתנחל לי באזור הגרון, בואך הסימפונות. המחשבה הישנה היתה הראשונה לצוץ - שמישהו יטפל בי וזה ייעלם. אבל מיד אחריה באו כל המחשבות וההרגלים שאימצתי לי בשנים האחרונות: לנשום למקומות הנכונים, להשתמש בדמיון מודרך, לעשות הילינג. וכך מצאתי את עצמי בערב, אחרי שעוד הספקתי לצאת, ללמד קבוצה ולחזור עם גרון צרוד וכואב עוד יותר, נאבקת עם עצמי. מצד אחד הרצון להתפנק, להתיילדד, לעבור לנשימות כבדות ולתת למחלה להשתלט עלי. מצד שני האדם היודע-המטפל, שצריך לטפל בעצמו, להתרכז בנשימות, לעבוד קשה כדי לאפשר לווירוס למצוא את דרכו החוצה במהירות. וסתם תהיתי האם גם אחרים חווים תחושות דומות כשהם צריכים לטפל בעצמם. מקווה לקום בבוקר במצב יותר טוב, רות (שנושמת ונושפת ונושמת ונושפת ונושמת ונוששששששפת)

בתור מטופלת

מאחלת לך רפואה שלמה ומהירה - גם אם תטפלי בעצמך וגם אם תלכי לקולגה יצא לי להיות מטופלת אצל מטפל בדיקור שברוב הפגישות ראיתי שהוא סובל מבעיות בריאות , הוא היה יושב שפוף וחלש והיה מגרד בראשו שהיה מלא קשקשים , ולעיתים היה נראה כל כך מבולבל וכל הזמן אמרתי לעצמי : "הבחור מנהל מרפאה אלטרנטיבית ואיך אינו פונה לחבריו שיערו לו?" וכנ"ל לפני שנתים כשהלכתי להומאופתית שאני מטופלת אצלה בימים אלו - היא נראתה גם חולה ומותשת וגם אז לא הבנתי איך הסנדלר הולך יחף.

freearth10

New member
מה שאת מייחלת לו

היי רות, אז קודם כל אני אכן מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב ותרגישי הרבה יותר טוב מחר בבוקר. פעם, ולא כל כך מזמן, כשהייתי חולה או בריאה קודם כל טיפלתי באחרים, עד שהבנתי שאם אני חולה ומטפלת במישהו אחר -שום טובה לא תצמח מזה ולכן אני היום מאוד משתדלת לא לטפל במישהו כאשר אני לא מרגישה טוב ולהקשיב לגופי. לא מזמן היו לי כאבים באזור הלב. כל מי שסיפרתי לו - נבהל וכמובן מייד הציע לי לפנות לרופא ואני הייתי בטוחה שזה "רק" הריאות, וכשהבנתי מה מחניק אותי, הכל השתחרר. וכן, אני מטפלת בעצמי, אבל דואגת גם שיהיה מי שיטפל בי ולא רק במקרים של sos אלא באופן קבוע. אז למרות שאני מייחלת ומקווה שתבריאי מהר,אם זה לא יקרה נסי להבין מה המחלה הזאת רוצה לאמר לך - כשתביני - תבריאי. מאיה

SideKick

New member
תודה ../images/Emo24.gif

קמתי בבוקר הרבה יותר טוב, והמשכתי מצד אחד לעבוד על עצמי, ומצד שני לאפשר נישות של פינוק. ימי שלישי לא פשוטים לי. אני עובדת רחוק, וחוזרת אחרי נסיעה מתישה בסביבות 1 בלילה. אבל מרגישה כבר הרבה יותר טוב. מה שאומר - ההשקעה משתלמת

למעלה