כשהם נלחמים

Nihau

New member
מעלה לי נשכחות

משהו על קירסטן השיכורה... בלילה בודד במיוחד

Shadowmage

New member
אני מסכים שזה לא התפקיד של ה DM

לדאוג לכך שהשחקנים יהנו. אבל כאשר המשחק של הדמויות גולש מההגיוני לכיוון של התנהגות אלימה, אימפולסיבית, וללא ספק Out Of Character, אני חושב שיש מקום להתערב - לפחות זה מה שעשיתי כשהייתי DM. הערת רקע: כרגע אני משחק נזיר במערכה של SOC. ניתן להתווכח על מה זו פעולה הגיונית, והאם הפעולות שבוצעו במקרה זה היו הגיוניות - אבל בתור צופה מהצד אני חייב לומר שלדעתי תגובות השחקנים היו מוגזמות יחסית למה שהדמות הייתה מרגישה. אנשים מתעצבנים לפעמים, הם מתנפלים על חברים שלהם, צועקים, מאיימים, לפעמים מחליפים מהלומה או שתיים, אבל יש גבול! תחשבו על זה: אתם מתחילים לריב עם חבר אחד וכשהחבר השני בא להפריד אתם מנסים להכניס גם לו? זה מסתדר? לי זה לא מסתדר. זו הסיבה שלא נהניתי. להנאה שלי אין קשר לחיכוכים שהיו או לא היו בין הדמויות, שהרי הקבוצה ביחד כבר די הרבה זמן. אם לא היו חיכוכים זה היה לא הגיוני. אבל כאשר הדמויות מתנהגות בצורה שאף אדם לא היה מתנהג בה - בשבילי זה הורס.

Shadowmage

New member
זה אמור היה להיות SCD

מסתבר ש 9 שעות רצופות של כימיה אורגנית דופקות את המוח (ואת יכולת ההקלדה)...

major mouse

New member
אז זהו שלא...

הערה מקדימה - אני משחק את הנווד הבדווי במערכה הנ"ל. הערה פחות מקדימה - כל דעה שתןצג בהודעה זאת היא דעה אישית ביותר שאין בה ולו אות אחת של תלונה כלפי מי מהמשתתפים במפגש. כמה דברים : 1.זה עניין ידוע שכשאתה מתערב בריב פיזי אתה עלול להפגע וכששני אנשים כבר הגיעו לרמה (או ירדו אליה) שבה הם ירימו יד על אדם שהם מכירים הם לא יחשבו פעם שניה (או בכלל) על לפגוע גם בצד שלישי. 2.מבחינת אל'קסיף (הנווד) שאר הדמויות הן לא במעמד של חברים אלא יותר במעמד של חברים למסע וביחוד קראג (הברברי) שעליו הוא לא סומך במיוחד. 3.במצבו הנוכחי של אל'קסיף אין הוא מתנהג כהרגלו, הוא פצוע, מקבל יחס שלילי מחבריו למסע (בצדק או שלא), וסובל מעוד כמה דברים ששאר הדמויות לא יודעות. 4.אם לא נהנית היית צריך להגיד לכולנו את זה ולא רק לשה"מ. 5. לניאהו ולברווז - אל'קסיף לא מתנהג בגבורה מזוייפת והוא לא מנסה לרמוז על כך, לדעתו (המשובשת אולי) ככה צריך להתנהג והוא לא מאשים את כל השאר שלא מתנהגים כמותו אלא רק את קראג שהבטיח שהוא שומר על גבו ולא עמד במילתו. מי יתן ורוח המדבר תנשוב בגבכם לעד.

Nihau

New member
טוב אז זה מסביר כמה דברים

אם הדמות שלך באה מתרבות אחרת ויש כאן חילוקי דעות על אופן הפעולה הרצוי בגלל הבדלי תרבות אז כל התמונה משתנה לחלוטין. עכשיו זה נראה כבעיה שתמיד הייתה ותמיד תהייה לדמויות הללו עד שהן יכירו אחת את השניה מספיק כדי ללמוד את מהות ההבדלים. קודם התקבל הרושם שזו התנהגות OOC חריגה. זו בעיה הרבה יותר עמוקה וקשה לפתירה אבל היא יוצרת משחק הרבה יותר מעניין אם לשחקנים בקבוצה יש סבלנות להשקיע מחשבה בעיניין יותר מאשר להכריז מיידית שזה התנהגות לא בסדר ואולי להאשים אותך בעקיפין בOOC.

major mouse

New member
אולי זה לא מספיק

אני לא מבין למה זה בסדר ששני אנשים לא מסכימים על דבר או על דרך פעולה כאשר הם מתרבויות שונות אבל מסיבות אחרות זה לא בסדר "התנהגות לא בסדר" - אני ואת באים מרקע דיי דומה (יחסית לשאר אוכלוסיית העולם) וההשקפות שלנו שונות בתכלית, לי ולאחי יש רקע דומה עוד יותר ואיתו אני גם לא מסכים על ה מ ו ן דברים, תרבות זה לא הכול, אופי זה לא הכול, גזע (במקרה של פנטזיה) זה לא הכול, הכול זה הכול - כל מכלול הדברים שמרכיבים אדם באשר הוא והם רבים מכדי למנות בבקשה אל תקבלי את ההודעה הזאת בצורה הלא נכונה, אני מעריך אותך, ובתור אדם שקורא את הפורום המון זמן אני חושב שאני יכול לומר את זה בבטחון רב.

Nihau

New member
נכון.

תרבות אינה הגורם הבלעדי לחילוקי דעות. אבל בדרך כלל הבדלי תרבות משמעותם הבדלים בסיסיים בהנחות היסוד מתוכם יוצאות הדמויות למסקנות שלהן. אתה ואחיך או אתה ואני שנינו נצא פחות או יותר מאותן הנחות יסוד כי אנחנו מאותה תרבות, ולכל הפחות נבין מאיפה הגעת למסקנה הזו גם אם אנחנו לא נסכים איתך על זה. הבדלי תרבות מהווים פער הרבה יותר קשה לחציה, זה כמו בעיות סמנטיקה. תרבות אחת מתייחסת לנושא מסויים בדרך אחת שתרבות אחרת רואה באור שונה לחלוטין ושתיהן משתמשות באותם מילים כמו כבוד, משפחה, נאמנות, קלון, עלבון...

DDN

New member
אני שמח לגלות שאתה עדיין קורא את

הפורום. :) ואני אשמח לראות אותך משתתף יותר.

Shadowmage

New member
לא פניתי אליך ולשחקן השני בגלל

שלדעתי כל העניין החל מהצורה שבה השחקן של קראג תפס את המצב שהיה. לכן זו בעייה של DM - הוא לא העביר לשחקן את המידע שהיה בצורה הנכונה ונתן לו ללכת עם המחשבה לכיוון שהוא לגמרי OUT. זו, כמובן, דעתי האישית. אתם יכולים לומר שהשחקן יכול להחליט שדמותו פועלת בחוסר הגיון או ללא מחשבה בכלל אבל לי זה פשוט לא מסתדר ולכן זה מוריד לי מההנאה. ואני רק רוצה לציין שאני חושב שהוויכוח שהיה לנו איתך עוד קודם רק תרם למשחק ולא גרע ממנו. ג'ושוע (הנזיר), לפחות, תמיד מוכן לקבל ביקורת או חוות דעת על הדברים שהוא עושה/עשה. השקפה חיצונית תמיד רואה דברים שהוא לא יוכל לראות בנוגע לעצמו וזה מאפשר לו לשפר את עצמו.

major mouse

New member
תיקון

לא כתבתי שלפי דעתי אל'קסיף פעל בחוסר הגיון או ללא מחשבה אלא בצורה שהתאימה לו באותה סיטואציה קרי - באותו הרגע באותם משתנים סביבתיים ובאותו הלך רוח. לפעמים התנהגות אימפולסיבית היא ההתנהגות הנאותה (נאותה במובן של מתאימה לסיטואציה מבחינה הגיונית) דבר אחרון - אני רואה את העולם דרך השקפת שלי ואתה דרך שלך, במ"ת אנחנו מנסים להשתמש במשקפת שלנו כמו בקליידוסקופ, זאת אומרת לשנות אותה במעט, אני חושב שהפעם הצלחתי ואני גאה על כך, גם נהניתי וגם למדתי דברים חדשים, ובמובנים הללו הפגישה הייתה מוצלחת, בשביל הדמויות הפגישה היתה קצת פחות ממוצלחת אבל לפעמים גם דברים רעים קורים.

Soul Cake Duck

New member
אני חושב שכאן הנקודה

וזה נוגע גם למה ש- Shadowmage כתב, וקצת ל- ketalar. אני לא מתערב במה שהדמויות מחליטות לעשות, לחשוב או להרגיש. אני לא חושב שאפילו שאלתי "אתה בטוח?" כשאל'קסיף החליט להניף ראשון את חרבו. באופן דומה, אם קראג מחליט לקפוץ למסקנות מגוחכות, לא באחריותי (ואין לי כוונה) להעמיד אותו "במקומו". הוא אולי יקבל מספיק מידע מהסביבה בשביל להבין את הטעות, אבל מה קראג מצליח או לא מצליח לנחש תלוי בשחקן, לא בשה"מ. מבחינתי, אין כאן שאלה של "איפה הגבול". אני לא מסכים עם ketalar - אני לא מוכן להציב גבול. מצד שני, אני חושב שקיים איזשהו קו שהשחקנים צריכים לחשוב פעמיים לפני שחוצים אותו. הקו הזה לאו דווקא עובר בתקיפה הדדית, אלא בנקודה שבה צורת המשחק משתנה בצורה קיצונית. כאשר שחקן מבחין (או חושד) שפעולותיו מובילות למצב כזה, דעתי האישית היא שהוא צריך לעצור ולחשוב אם השינוי הוא לטובה. לזרום אם זה עד הסוף יכולה להתברר, בסופו של דבר, כטעות. אני רק חושב, שמבלי לשבור במאום את אישיות הדמויות, כל העניין היה יכול להתגלגל אחרת לחלוטין. ואם אתם מרוצים מהמצב הזה, אז לא נותר לי מה לעשות. אבל לא נראה לי שזה כך.

Soul Cake Duck

New member
זהו, זהו...

תוציאו הכל החוצה, ילדים. אחרי זה, תגיעו למפגש שלי עייפים ורגועים
אגב, לא טענתי (ולרגע לא חשבתי) שאל'קסיף מתנהג בגבורה מזויפת - הוא לא מזייף את ההתנהגות שלו, ואני חושב שזה אחד הדברים שיוצרים לחלק מהדמויות עימות איתו - שוני מאוד גדול בצורת החשיבה וההתנהגות.

למעלה