כשהלב כואב

Mari bel

New member
כשהלב כואב

אני חייבת לפרוק קצת את רחשי ליבי אחרת אתפוצץ... אני בת 38+ 2 ילדים גרושה, הכרתי בחור לפני כשנתיים אשר צעיר ממני ב - 13 שנים, התפתח בינינו קשר ידידותי (עבדנו יחד) נוסעים ביחד לעבודה חוזרים ביחד, באופן טיבעי במהלך הנסיעות התפתחה בינינו ידידות אמיתית, לאט לאט הקשר הפך אינטנסבי יותר, בשלב זה ללא סקס. אחרי כמה חודשים גם נכנסו למיטה ולאט לאט הבנו שאנו מתאהבים אחד בשני, במשך חצי שנה בילנו כל רגע פנוי יחד הוא הכיר את הילדים שלי אשר התאהבו בו מאוד בקלות ולמען האמת גם הוא התאהב בהם, הוריו הכירו אותי וידעו על גילי ומצב משפחתי, הורי מכירים אותו ומקבלים את הקשר שלנו. אחרי חצי שנה הוא החליט שהוא מבולבל מדי וניתקנו את הקשר לחלוטין, אני מצידי לא הסכמתי להיפגש אחרי הפרידה, מתוך ידיעה שמפגש יוביל לסקס ולא הייתי מעונינת, על אחת כמה וכמה בגלל הידיעה כי סקס לא יועיל לנו. 3 חודשים אחרי הייתה לנו שיחה מלב אל לב בה הוא הודה שקשה לו והוא מבקש לבחון את יחסנו מחדש ואני בטיפשותי הרבה הסכמתי. זו הייתה התקופה היפה ביותר שלנו, הבחור התנהג כמו בן זוג מושלם! כמו אבא לילדים של! כמו מארח למופת! לא הייתה מאושרת ממני, עד ש... עד שהבחור טס לחו"ל ל- 4 ימים בהם לא הפסקנו להתכתב ולדבר ובכל שיחה הוא הבהיר כמה הקשר הזה חשוב ונכון לו. כשהוא חזר מחו"ל חל מהפך, הבחור לא מוכן לדבר אתי כלל!!!! לאחרונה הוא בקשר עם הבן שלי, יש להם מפגש שבועי, מהנה מאוד עבור שניהם (הם תמיד היו קשורים). שוחחנו קצת לאחרונה הבנתי שהוא ממשיך להתלבט, מצד אחד הוא אוהב אותי, מצד שני החברה והנורמות החברתיות משפיעות עליו, בכל זאת אני מבוגרת ממנו ב 13 שנה!!! לסביבה קשה לראות זאת בעין יפה למרות שאנחנו מסתדרים נהדר,הוא אני והילדים, הילדים שלי אוהבים ומסתדרים איתו טוב יותר מהאבא הביולוגי שלהם. לי? לי כואב הלב, כואב על אהבת אמת שלא יכולה לקבל ביטוי בעולם של ימנו.... ותודה למי שקרא עד כה... מארי

בוגאטי

New member
העולם של ימנו לא קשור

אני יכול לדמיין מה עובר לבחור בראש. קשה לבחור באמצע שנות העשרים להתמודד עם משפחה מן המוכן, אישה בשלה ומוסכמות חברתיות. אז הוא מנסה להתמודד ולא תמיד מצליח. זה לא מצב פשוט גם לרווקים מבוגרים יותר

Mari bel

New member
אני יודעת בוגאטי

אני מכירה אותו היטב, קל לי להאמין לו ולכן בחרתי לשחרר אני מכירה בכל החולשות האפשריות של מערכת היחסים שהיתה לנו. עדיין כואב לי... הזמן כנראה יעשה את שלו... תודה על ההתייחסות

mika tal

New member
חמודה לטובתך נתקי כל קשר עם הבחור..

אינני חושבת שבחור בן 25 בשל דיו לאישה בת 38+ שני ילדים.נראה כי הבחור מבולבל, ויודע בתוך תוכו את התשובה שקשר ארוך טווח ויציב לא ייצא מזה. הקשר השבועי של הבחור עם הבן שלך, לא עושה לך טוב, ועם כל הכבוד ש"הקשר מהנה מאוד עבור שניהם", לך זה יוצר "אי נוחות" ו"אי יכולת" להתנתק מהעבר עימו. בקיצור: "עדיף קצר וכואב, מארוך וצורב"... בהצלחה

just 20 f

New member
אני לא מבינה...

למה כשהוא חזר מחו"ל הוא לא היה מוכן לדבר איתך פתאום? מה, הוא לא שם לב לפני לפער הגילאים שלכם?? חוץ מזה... אם הכל ביניכם טוב, אתם מאושרים ויש ביניכם אהבה- אין סיבה שבעולם שלא תהיו ביחד. אז מה זה פער גילאים? אתם יכולים להתגבר על זה... במיוחד אם המשפחה של כל 1 מכם קיבלה את זה. ועוד אמרת שילדיך אוהבים אותו והוא אותם, שהוא יותר מאב ביולוגי בשבילם!! מה צריך יותר מזה? פער הגילאים לא משחק כאן תפקיד. שתהיה לכם הרבה הצלחה בהמשך הדרך...

orrin

New member
אז ככה

תראי, לא משנה מה יגידו אחרים- זה כואב. זה כואב להפתח, לנסות, לקוות, ולגלות שמאיזו שהיא סיבה- זה לא זה. אני יכולה רק להניח שמכיוון שמעורבים פה ילדים זה הופך את זה ליותר קשה ופותח תיבת פנדורה של רגשות אשם/ייסורי מצפון וכו'. אבל אני חושבת שבמובן מסויים, הכתובת הייתה על הקיר- הרי נפרדתם וחזרתם ושוב נפרדתם, מה שבעצם היה סוג של נורת אזהרה. אז כן, בכל קשר ישנם קשיים ולעולם אין אדם שיהיה זהה לנו במאת האחוזים אבל נדמה לי (ושוב, יכול להיות שאני לגמרי טועה) שבקשר מהסוג שתיארת יש יותר קשיים מבדרך כלל. אני לא בטוחה שזה קשור לחברה, יותר כמו קשור לעובדה שאנחנו רוצים להיות הראשונים בחוויה עם בן הזוג- זה מתחיל מזה שאנחנו רוצים להיות הראשונים שלו במיטה (בגילאים צעירים יותר), הראשונים שעוברים לגור איתו, הראשונים שחווים יחד חתונה, הורות וכל שקשור בזה. בלי קשר לגיל, כולנו רוצים שהקשר הנוכחי יהיה כרוך בהתחלות משותפות, ואני חושבת שזה מה שקשה עבור אותו גבר שתיארת. בזמנו למד איתי בחור שיצא עם אישה מבוגרת ממנו, גרושה עם ילדים. הייתה שם אהבה ענקית, הם דיברו על חתונה בשלב מסויים, ומה שהכי כאב לו זה שהילד הראשון שלו (בהנחה שיהיה ממנה) לא יהיה הראשון שלה. שכל ההתחלות החדשות שלו, לא יהיו התחלות בשבילה. ואני יכולה רק להניח שזה חלק מהסיפור הנוכחי, שהוא יודע, דה פקטו, שבשבילו הכל יהיה פעם ראשונה, ובשבילך- בשבילך לא. אז זה כואב, זה יכאב ובסוף את תקומי בוקר אחד ותגלי שבלי לשים לב מצאת את מה שחיפשת. יכול להיות שזה לא יהיה איתו, אבל זה יהיה. רק טוב

magenta73

New member
אני מצטערת

אבל אני לא חושבת שרווק בן 25 יודע מה זה ויכול לקחת ולהיות באחריות על משפחה לא שלו. לא קשור ל"עולם של ימינו", קשור לשני העולמות הפרטיים שלכם ששונים כ"כ מהותית אחד מהשני. זה יכול להיות נחמד, בתור נסיון או הרפתקראה, אבל האם את, אישית, היית מכניסה אותו לסיטואציה כזו? להיות איתך זה לא רק להיות איתך. זה להיות עם עוד שני ילדים, משכנתא ושאר ירקות והרג אותי שהשוואת בינו לבין האב הביולוגי של הילדים. כן, הוא יכול להיות אחלה דוד/בייביסיטר/אח גדול. אבל אבא?...

Mari bel

New member
הדס לפעמים את ממש לא מבינה

שיחררתי אותו, שיחררתי לחלוטין! כתבתי בצורה מאוד מפורשת שהיו סיבות רבות לפרידה, פה דיברתי בעיקר על החלק הריגשי, רגשות לא נעלמים בלחיצת כפתור!!! לגבי האבא.... יש סוגים שונים של אבות, גם כאלה שלא יודעים להעניק לילדים שלהם, לא חומרית ולא ריגשית, זה תאור קצר מאוד של האבא הביולוגי שלהם, לכן כשנכנס לחיים שלהם אדם שמעריך ואוהב את אמא שלהם ומעריך ואוהב אותם, שמעניק להם ולי, שמקשיב, שנמצא שם בשבילנו, אז כן, בשבילם הוא יותר מאבא ביולוגי!!! כבר היו דברים מעולם.... תחשבי על זה

mika tal

New member
את טועה. לא שיחררת אותו..

בנך נמצא בקשר עם הבחור בן ה-25. אני לא חושבת שזה "תורם" לא לילד ולא לך כמובן.

Mari bel

New member
מיקה יקירתי

הוא והילד מדברים ביניהם קובעים זמנים ולא תמיד נפגשים בבית. אם זה היה האבא הביולוגי שלו גם היית חושבת שצריך לנתק אותו ממנו??? בכל אופן רווקות יקרות, כשתהיו אמהות תבינו, אולי, שלא מנתקים מבוגרים מילדים במיוחד אם לילד יש חסך אבא רציני והאחר ממלא אותו.... וכן זה כן תורם לילד במיוחד אחרי שהוא הבין היטב (לאחר שיחות רבות אתי) כי הקשר הוא שלהם ולי אין יד ורגל בדבר והוא ואני לא חוזרים לעולם!

Vdrums

New member
אם זה היה האב הביולוגי

כל הסיפור היה נראה אחרת. הוא בן 25, לא 45. אבל כולם פה רווקות שלו מבינות אז לא משנה.

orrin

New member
אז לא, אין לי ילד

ואולי בגלל העובדה הזו יש דברים רבים הנסתרים מבינתי שיגיעו למודעות רק ברגע שאשריץ עוד כמה פסיכים כמוני אבל- וזו מילת המפתח- ילדים נקשרים במהירות שאין לתאר, והם לא מבינים את כל משחקי המילים של הגדולים, את העובדה שאנחנו המצאנו בערך 100 דרכים להגיד "אני אוהב אותך" בלי להשתמש בביטוי הנ"ל- הם פשוט אומרים את זה. וילד שנקשר לאדם מסויים- בדרך כלל יאשים את עצמו לכשהקשר הזה יגמר. ולא, אני לא שלילית אני ריאלית- את באמת חושבת שכשאותו בחור יכיר בחורה ותתפתח בינהם מערכת יחסים, אותה בחורה תעלוץ ותשמח לנוכח הקשר עם בנך? לדעתי לא. אולי זו רק אני, אבל אני מניחה שאף אחת לא רוצה שאריות מקשר ישן בתוך מערכת יחסים חדשה, ומהכרותי עם העולם ברגע שהיא תגיד לו- זה או אני או הילד של זו שפעם היית איתה- הבחירה שלו תהיה די ברורה. לא כי הוא מניאק חסר רגשות, אלא כי הוא רוצה עתיד. ואז- כל המילים היפות וכל הניסוחים והאינטרפטציות לא יכולו לכאוב במקום הבן שלך. ולא משנה מה תגידי- הוא ירגיש אשם. למה? יש מספיק מחקרים על הנושא, ילדים נוטים לראות את העולם בתור מערכת השמש- והם בתפקיד הראשי. אז שוב, אין לי ילד. מצד שני, אם היה לי ילד- הייתי הורגת בידיים חשופות כל דבר שמעז לאיים עליו, לפגוע בו או סתם לגרום לו לבכות.

enorabuena

New member
זה תלוי אך ורק ברמת הבגרות שלו

מכירה 2 מקרים דומים, גברים צעירים ורווקים שהתחתנו עם נשים מבוגרות הרבה יותר עם ילדים (משפחה מוכנה). במקרה אחד הם עוד הביאו ילד משותף, במקרה השני לא. בשני המקרים זה קשר שנמשך כבר די הרבה שנים (אחד כבר 15 שנה והשני 4 שנים). אי אפשר להגיד שאף פעם זה לא מתאים, שתמיד הגבר צריך להיות באותה סביבת גיל, זה תלוי בכל אחד ואחד. יש מי שמוכן לחתונה ומשפחה בגיל 18 ויש מי שלא יהיה מוכן גם בגיל 50. אם המצב מתאים לו, הוא ימצא איך להתמודד עם הסביבה הלא תומכת. אם לא מתאים לו אז תפרדו כידידים. (דרך אגב אחד הבחורים היה שחקן כדורסל די מוצלח וידוע, יפה תואר אמיתי, שהעדיף אישה גרושה עם 2 ילדים 13 שנה מבוגרת ממנו, הוא היה בן 23)

למעלה