כשהייתי בת16

כשהייתי בת16

אז הייתה לי חברה שלקחה ספר תנ"ך פתחה את הספר באמצע, קשרה חוט, ובקצה היה קשור עיפאון ואז היא הייתה שואלת שאלות והעיפרון היה זז קדימה ואחורה, האם מישהו מכיר את זה.. אולי זה סוג של מטוטלת...

זה נשמע כמו מטוטלת

אבל כדי לקבל תשובות אין צורך בתנך מתחת. אבל אפשר לשאול שאלות ולקבל תשובה בכל ספר קודש כמו תנך, תהילים, זוהר, וכו... פשוט אומרים את השאלה פותחים ואיפה שהעיניים מסתכלות שם התשובה נמצאת. כמובן שיוצא פסוק מסוים צריך גם להבין אותו נכון ואת התשובה שהוא נותן.

אמממ...

זו שאלה טובה טובה אני בעצמי ששאלתי כמה פעמים היו מקרים שלא הבנתי את הקשר בין הפסוק לתשובה ורק לאחר זמן האסימון היה נופל. מה שאני מציע זה לשאול בספר "איגרות קודש" של הרבי מחב"ד. שם מנסיון שלי התשובות ברורות יותר וקל יותר להבין. זו ההמלצה שלי..

ועוד משהו לגבי הספר

מהספר הזה קיבלתי את העצות הכי טובות והכי נכונות בשבילי. זה לא שהספר טוב יותר מתנך או זוהר, זה פשוט שהתשובות לדעתי קלות יותר להבנה..

TheDarkWizard

New member
רגע לא הבנתי

חייב ספר קודש מלמטה?

ToryMaster

New member
נכון

אבל עם העיפרון, הפסוק שהחוד נעצר מעליו, אמור לתת לך את התשובה. אופטימית - אני לא חושבת שמישהו אחר יוכל לפרש עבורך, אנחנו לא יודעים מה השאלה, מה הוביל אותך לשאול אותה, וכו'.

את מדברת על התנך ריקי?

אם את שואלת לגבי תנך. אז יש כל מיני שיטות איך לשאול. וזה לא שמסתכלים על הדף ובוחרים תשובה.

למעלה