כשהייתי בת 26

כשהייתי בת 26

רציתי לעזוב את הדת, כבר לא הייתי חרדית, אך גם לא הייתי חילונית. גידלתי לבד את יילדי המקסימים, והאקס שלי חיפש אותי בפינה והציק לי בכל צעד ושעל. המשפחה שלי לא תמכה בי. קבוע הייתי יוצאת בסופי שבוע לבלות עם חבריי החילונים, הייתי יוצאת מהבית כחרדית, בדרך הייתי מחליפה לוק ונכנסת לבר או לסרט או לים כחילונית, כשחזרתי הביתה, התעטפתי בחזרה בכל שמונת הבגדים... כל כך רציתי להיות חילונית, כל כך רציתי להסיר מעלי את המעטה החרדי שעטף אותי, אבל כל פעם כשהחלטתי שהפעם אעשה את הצעד הזה, פתאום חטפתי פיק ברכיים, פחדתי שיראו אותי, לא היה לי אומץ לעשות שינויים מול החברה, לא היה לי כח לעמוד בלחץ המטורף מול האקס, ומאוד לא רציתי לצער את ההורים שלי. וככה העברתי את חיי: המשכתי להראות כחרדית, למרות שהייתי חילונית, שמרתי שבת וחג ע"י הילדים שלי, בסופי שבוע הייתי ממשיכה לשחק את המשחק. כשהגיע הבר מצווה של הבן שלי ערכתי לו בר מצווה חרדית לכל דבר, קניתי לו את כל הלבוש החסידי וניגעלתי מעצמי, תמיד היה לי קשה לדמיין את הבן שלי שאני כל כך אוהבת, כשהוא לבוש בלבוש הדוחה הזה (בעיניי), הייתי בטוחה שעד הבר מצווה שלו כבר אצא בגלוי ואוכל לחגוג לו מסיבת יום הולדת של גיל 13.... הפאה... מי שלא חבשה פאה לא תוכל להבין אותי. הכיסוי הזה כל כך מציק וכל כך לא רלוונטי לאשה גרושה, ובכל זאת המשכתי לחבוש אותה, וזה היה אחד הדברים הקשים והשנואים עלי. כל הזמן ניקרו במוחי המחשבות שאם לא היו לי ילדים הייתי עושה את הצעד הזה בקלות ומזמן, ובגלל שיש לי ילדים אני נמנעת כי אני יודעת שיהיה להורים שלי קשה לראות את ילדיי החסידיים - חילונים. ידעתי שהם יקרעו ולא יוכלו לשאת את הענין. וככה חייתי לי בשקר, והילדים גדלו. ואני לא מצאתי לי בן זוג, כי רציתי בחור חילוני, אבל בחור חילוני לא רצה אשה שנראית כחרדית וחיה בשקר, ולא רציתי בחור כמוני (שנראה כחרדי אבל בעצם הוא חילוני) כי כשאני התלבשתי כחילונית הייתי נראית כזו על כל המשתמע מכך, ולא ממש אהבתי לבלות עם בחור שמסתיר את פיאותיו, או שלא קיצץ את זקנו ואמר: זה זיפים וזה יפה. אז לא מצאתי לי בן זוג ולא היתה לי אהבה ולא בניתי בית אבל דבר אחד עשיתי במלוא המסירות: אהבתי את ילדיי הם ידעו שתמיד תמיד הם יכולים לדבר עם אמא הכל והם גם ידעו שתמיד אמא תקבל אותם כמו שהם. והם לא היססו להגיד לי שהם רוצים לעשות צבא, והם גם לא היססו להגיד לי שהם לא לגמרי דתיים, והם גם לא היססו לצאת בשאלה... עזבו את הדת. ואני? נשארתי תקועה, לא לכאן ולא לכאן! את השנים היפות בזבזתי על משחקים, והשנים שנותרו? איך פתאום אהפוך לחילונית? כשקמטים מתחילים להראות על פני? בזמן שכבר יכולתי לאהוב ולהינשא, אבל אני לא?? בגיל 40 רק אתחיל את תהליך היציאה? ============================ ============================ סליחה שסחפתי אתכם איתי לתאי הדימיון האכזריים. הכל דימיון! כלום עדיין לא קרה! הילדים שלי עדיין קטנים, ואני עדיין בת 26. אבל בדיוק ממה שתיארתי כאן אני פוחדת. אני בשום אופן לא מוכנה להגיע לגיל 40 במצב הנוכחי שלי, אני רוצה לחיות את חיי ברוגע ובאהבה, נמאס לי מהמשחקים המטורפים האלה. מצד שני, אני קרועה בתוך תוכי, קשה לי לראות את ילדיי מתמודדים עם שינוי כזה בחייהם, אם לי זה לא קל, איך להם זה יהיה קל? לשנות אוירה וסגנון וחברה וחברים מצריך הרבה מאוד כוחות גוף ונפש. אז חשבתי הרבה מה לעשות, והחלטתי לעשות הכל בהילוך איטי, אבל לעשות!! לא, אני לא רוצה לשים מכנסיים, ולא רוצה לשלוח אותם לבית ספר חילוני, ולא רוצה לחלל שבת על ידם, אבל אני בהחלט רוצה להוריד כיסוי ראש וגרביים, ולשלוח אותם למוסדות תורניים מודרניים, ולהכניס טלוויזיה הביתה. אני בטוחה שאחרי שאעשה את הצעד הדרסטי הזה הדרך תהיה הרבה יותר קלה. אז רק באתי לבקש את עזרתכם: איך לעזזאל אני אוזרת אומץ להוריד כיסוי ראש? ואיך אני מסבירה לילדים על השינוי? והאם ייתכן שאמא תהיה בלי כיסוי ראש למרות שיש לה ילדים חרדים? ומי שלא מבין/ה מה כל כך קשה בזה, מוטב שלא י/תגיב. >>ולפעמים אני חושבת: האם זה באמת מה שאני רוצה?<<

פשוט מורידים בשלבים.

קודם להתרחק מהמשפחה, אח``כ להתחיל בבית בטבעיות, ישאלו? אם זה יראה טבעי להם הם לא ישאלו, השאר יגיע לבד.

וואו קראתי את הודעתך באריכות ובסבלנות...

ריגשת אותי!!! את משלמת מחיר בשביל ילדייך כביכול שאת כ"כ אוהבת ובשביל חברה שלא תעולל לך גיהנום אחרי צעד שכזה... לצאת. כמה אפשר לחיות בשקר?????? לא נראה לי שאצליח להבין אותך כי אני לא מגיעה מהמקום הנ"ל. אך כולי תקווה שתאזרי את האומץ ותסירי את כל התחפושת ומסכת השקרים הזו מעלייך. תפרשי מהמשחק החד צצדי הזה. תהני מהשנים היפות האלה ותגשימי את עצמך כדי שלא תגיעי לגיל 40 ותגידי.... לו רק הייתי עושה זאת. בהצלחה יקירה,

קארין101

New member
יש כאן הרבה עיצות טובות

אבל אני חייבת להגיד לך, שזה לא משנה מה תעשי או איך, תמיד מישהו יפגע בסופו של דבר. ואת חייבת לקחת את זה לתשומת לבך. האם את מוכנה לשלם את המחיר? לעולם זה לא יהיה קל, אני 20 שנה כבר לא דתייה- 20 שנה ועדיין הכאב, האי שייכות והקרע קיימים, נכון שזה נהפך לקל יותר עם השנים, אך יש משהו שהוא שותף לרוב החוזרים בשאלה- חוסר השייכות והזהות המבולבלת.. שעלולה להתקבע למשך שנים. תיהיי מוכנה לבאות, תדעי שאת חייבת להיות חזקה- להיות אטומה למילים ולמבטים חריפים. ולהיות מוכנה מראש לכאב הצפוי- אם חשבת שלידה זה כואב.. תחשבי מה זה "ללדת את עצמך".. אני מבינה, יודעת ומזדהה עם הכאב שלך, אני יודעת עד כמה קשה לחיות בצורה בה את חיה היום, ואת צריכה להבין שבכל מיקרה את תשלמי את המחיר, אם ובמידה ותשארי באותה הדרך חיים ... ואם ובמידה ותבחרי אחרת... השאלה הפשוטה שאת צריכה לשאול את עצמך: "מה המחיר שאני מוכנה לשלם- לכאן או לכאן..." (ועם ילדים ... צריך לא לשכוח "מה המחיר שהם הולכים לשלם.לכאן.. או לכאן.") בהצלחה בכל שתבחרי מכל הלב.

שiקiלDית

New member
אני

בדיוק בגילך ומתנהגת כמוך.כלומר מחליפה לבוש.אבל אצלי הבעיה שאני נשואה לדוס.וכשפעם אמרתי לו שאני רוצה להיות דתיה.לא חילונית אפילו,אז הוא צעק עלי שאם אני רצינית הוא מתגרש ממני.

למעלה