כשדפקט יוצר אפקט

• פותח הנושא mri10
  • פורסם בתאריך

mri10

New member
כשדפקט יוצר אפקט

האגדה היהודית מגוללת את סיפורו של יהודי ברוסיה של הצאר ניקולאי שבמשך תקופה ארוכה חיפש פרנסה למחייתו.הוא היה איש חיל,רק חיסרון קטן היה לו.הוא היה אנאלפבית מוחלט,לא ידע קרוא וכתוב.המוקש הזה פסל את רוב האופציות.ממידע אקראי נודע לו על משרת מנהל בבית הכנסת המקומי שהתפנתה.הוא הלך לראיון,והתקבל.

רק כמה שבועות הספיקו לחברי ועד הבית כנסת להבין את הטעות.המנהל הדגול לא כותב קבלות ולא מגיש דו"ח על הוצאות והכנסות.בבושת הוא נאלץ להודות שאין לו מושג איך כותבים אות.למצער,הוא הרוויח שגם את מכתה הפיטורין שלו הוא לא נאלץ לקרוא.הודיעו לו בבירור:אתה מפוטר.

הוא שב לביתו מתוסכל עד כלות,ובעיקר חסר לחם.רק בת זוגו האופטימית עודדה אותו.הייתה לה הצעה:קח הלוואה מהבנק,קנה כמה חתיכות בד ונסה למצוא את מזלך בשוק.

ברוב יאוש הוא עשה כדבריה.למרבה ההפתעה,כאן הוא נחל הצלחה אדירה.חתיכות הבד הביאו לעוד מאות מטרים.הוא הפך לטייקון של טקסטיל.פתח סניפים ופרס חנויות על פני כל רוסיה,ואף מחוצה לה.עד כדי כך הוא הצליח,שכשהצאר ניקולאי חיפש סוחר בדים שיהיה ספק הבדים למדי הצבא הרוסי,לא נמצא ספק ראוי ממנו.

עסקת הענק נערכה בטקס רב רושם בבנין הקרמלין,שבו השתתפו כל אצולת השלטון,שרים ונשותיהם,עיתונאים ואנשי ממשל.ואז,אחרי שהוקראו סעיפי ההסכם,בא העיקר,טקס החתימה.מצד הצבא חתם ניקולאי בשירבוט לטיני מרהיב ומסולסל.ואז קם מיודענו הספק והוציא מכיסו כרית דיו.הוא הטביע בתוכה את אגודלו והכתים בטביעת אגודל את המסמך. "זו חתימתי" הבהיר בשמץ של גאווה.

הצאר והצוות שלו עמדו המומים.טייקון בכזה סדר גודל,לא יודע לכתוב."תאר לעצמך" אמר הצאר,"לאיפה היית מגיע לו ידעת לכתוב" הטייקון חייך והסביר:"אם הייתי יודע קרוא וכתוב,הייתי היום מנהל פשוט של בית הכנסת המקומי"

אז למי שעדיין לא נרדם מהסיפור הארוך.תגידו,יצא לכם אי פעם בחיים לראות איך שדפקט באישיות או בהתנהלות שלכם הופך בצוק העיתים ליתרון שלא היה קורה לולי אותו דפקט??

mri10

New member
"דפקט יוצר אפקט"

אהבתי את עצמי בניסוח של הכותרת.

דידי 9

New member
סיפור יפה..:)

אני מחפשת דפקטים אצלי....אז תמתין בסבלנות. אולי! אני אמצא משהו....*קריצה*

אהבתי את הסיפור!

אבל, (היה צפוי שיגיע אבל) , אתה בדרך מעודד לבינוניות ומטה.
כמובן שאני מבין מה אתה מנסה לומר עם החסרון שהפך ליתרון אבל במקום שבו הבינוניות מועלית על נס וגיבורי התרבות הן פליטי ריאליטי למיניה (גנאי, לא שבח :) הסיפור שלך יובן כפשוטו
אתה משתמש בטיעון המנצח שפעם אמרתי לחבר שלי : לא מבין למה אתה יושב על הילד שלך שלא אוהב ביצפר. מקסימום יגדל -יהיה שיפוצניק או מוכר באיזה בסטה. יעשה ים כסף. החבר מאוד מאוד לא אהב את הרעיון :)

דבר נוסף, שמתי לב שלעיתים אתה לוקח חלק ממה שאני אומר לך כביקורת או מתקפה אישית. לא כך הוא.

mri10

New member
חכם רחמים לוי הדיסלקט

הלא הוא רמי לוי בעליה של רשת המזון הגדולה במדינה.
יתכן והוא גם דוגמא טובה לדפקט יוצר אפקט.

אתה בסדר גמור.אין לי שום מחשבות מהסוג שתיארת בקשר אליך.

mri10

New member
יש לך דוגמא לרעיון?

זה לא חייב להיות דווקא אתה,זה יכול להיות על הצב או הנמיה,על הקיפוד או על התנשמת.

השלושר

New member
גם הגמל והשיבוטה ?

נניח יש חתול והחתול די מינורי, שלא לומר מיניאטורי.
אז זה לכאורה חסרון אבל בזכות המינוריות הזו שלו
החתול יכול לצאת החוצה (ולחזור פנימה) בחופשיות
ולא צריך שיפתחו לו את הדלת או החלון.

למען האמת יש לי גם דוגמאות על עצמי אבל הן תישמרנה במערכת.

mri10

New member
לעניות דעתי הקובעת

חתול מינאטורי זו לא דוגמא טובה.אני מדבר על דפקט לפי כל קנה מידה.

אגב,יתכן שישנן פה חברים שהשהות שלהם בפורום זה סוג של דפקט שהביא עימו אפקט(אוחח איך שצריך פה אייקון)

dori78

New member
מכיר את הספר "בייגלה"?

כשהייתי קטנה ממש אהבתי אותו.
דוגמה נפלאה ל"דפקט" שהופך ל"אפקט".
את המסר הנוסף העולה מן הסיפור, על פיו אתה ראוי לאהבה רק אם עשית משהו לטובת מישהו - אני פחות מחבבת.

למעלה