כשאני מקליט גיטרה ....

זבבירון

New member
כשאני מקליט גיטרה ....

כשאני מקליט את עצמי מנגן בגיטרה דרך הליין אין ישנן פעמים בהן ישנם הרבה רעשי רקע וישנן פעמים בהן איו כלל רעשים. מישהו יודע מה אפשר לעשות כנגד רעשי הרקע הללו? ומדוע לפעמים הם חזקים יותר ולפעמים אינם כלל? אודה על עוד שיטות הקלטה ... זה מבאס שכל הקטע נהיה מלוכלך בגלל הקלטות חיצוניות פחות איכותיות תודה

murzik3591

New member
בוא נעבור על זה יחדיו...

אתה מחבר את הגיטרה דרך הליין אין לכרטיס קול, ככה הבנתי. אז שרשרת ההקלטה שלך היא: גיטרה כבל מחבר כרטיס קול אחד מהם יוצר את הרעש שכל כך מפריע לך איך בודקים מי מהם
לנסות כל אחד מהם בלי השניים האחרים, אם זה הגיטרה שתקליט אותה אצל מישהו אחר עם כבל אחר... או הכבל להקליט דרכו משהו אחר או שזה בכלל הכרטיס קול שיוצר את הרעש... אז תצטרך לנסות אולי להקליט עם מיקרופון או משהו... אני לא חושב שיש דרך אחר לבדוק באופן עצמאי, מעבר לזה אחרי שתמצא את הבעיה יהיה אפשר לדון באיך פותרים אותה.

זבבירון

New member
דבר נוסף, הקלטת קול חיצוני

כשאני מקליט את עצמי שר יש גם כן הרבה רחשים שפוגעים מאוד בסאונד ... ניסיתי מלא מניפולציות של NOISE GATE ואפילו עמלתי וחתכתי מילי שניות של רחשים. אבל עדיין התוצאה לא מספקת, בייחוד מתי ששמים ריוורב ואז בגלל הרעשים מתעצמי. גם שמתי לב ששימוש במעבדים דינמיים ו-NOISE GATE פוגעים בצורה מאוד ניכרת באיכות הקול. יש משהו לעשות מלבד להחליף את הציוד שלי? איזו דרך לנקות את הקול בצורה שלא תפגע באיכותו? תודההה

murzik3591

New member
לא כזאת שידוע לי

לפי דעתי אתה מנסה לעשות כל מה שניתן ע"פ מה שפירטת אבל אם זה לא מספק אותך אזי הפיתרון היחיד הוא החלפת הציוד.

HeavenlyB

New member
איזה כרטיס קול יש לך?

כרטיס קול זול ייתן תוצאות כאלה, אין מה לעשות. ובקשר למעבדים דינמיים, זה דבר שצריך ללמוד לכוון נכון. כן הם יפגעו בסאונד, אבל עם כיוון נכון, זה לא צריך להיות משמעותי.

זבבירון

New member
האמת שמישהו מסר לי את המחשב הזה

אני מניח שאין בו כרטיס קול טוב ... רעשי רקע קשורים גם לכרטיס הקול? לא רק למיקרופון? ואם זו לא בקשה מוגזמת: תוכל לתת כמה עצות לכיוונים הדינאמיים? הבנתי שיש למעבדים הללו משקל די גדול בהקלטות ... הקומפרסורים וכו' למינהם ... אשמח אם תפרט/ו תודה רבה ולילה טוב!

HeavenlyB

New member
בוודאי

לממירים של כרטיס הקול יש השפעה אדירה על איכות ההקלטה. אם לא, לא היה צורך בכרטיסים שעולי עשרות אלפי שקלים, הגיוני, לא? לכוון מעבדים דינמיים אין ממש משהו שאני יכול לחשוב עליו. זה עניין של שמיעה בסה"כ. צריך להכיר את התפקידים של כל כפתור. ברגע שאתה יודע מה כל כפתור עושה, אתה יכול לכוון לבד ודעת למה להקשיב בזמן הכיוון. כיוון מכשירים כאלה באולפן יכול לקחת גם שעה ויותר לכל כלי, אם מתעקשים.

למעלה