כשאני לבד עם עצמי,

NETA 2005

New member
כשאני לבד עם עצמי,

אני יכולה קצת לפחד,ואין סיבה ממש,כבר עברתי תהליך כלכך ארוך ,ואני מרגישה כבר בטוב,ועדיין יש שם משהו בתוכי בלתי פתור,משהו כואב,משהו לא שלם,לא מאוחד,משהו שמרגיש שחסר לו. ואני לא מרגישה שאני אוהבת את עצמי במיוחד(זה לא שאני שונאת את עצמי,אני פשוט מרגישה שאין שם כלום בפנים) ניראה לי הבעייה הכי גדולה בשבילי זו רייקנות שאני מרגישה בעצמי ומסביב,אני לא יודעת כמה זה יכול להשתנות-כי גם בכלליות אני בן אדם פסימי וחושב יתר(אני לא בטוחה שיש על סמך מה להיות שמחים כלכך..עם כל הכבוד) ואני כלכך מנסה להשתנות,ואני חושבת בצורה חיובית,ועדיין אותם השדים נדבקים בי ומסרבים לעזוב. מה אוכל לעשות?איך אוכל לאהוב יותר את עצמי?להרגיש יותר בטחון בעולם,להרגיש יותר אהבה?ואני לא יודעת מה לעשות כי איני יודעת למה אני מרגישה ככה,הרבה פעמים זה פשוט הרגשות קופצים מבלי שאבחר. מה דעתכם?

הפתאון הוא להתחבר אל עולם החומר

חיבור של חומר לרוח. מה שאת מרגישה זה חיבור לרוחניות גבוהה מאד, לגוף הרגשי שלך. מה שאני מציעה זה חיבור לגוף הפיסי שלך. תרגול ספורט יועיל לך ביותר. המון תרגילי 8 עם כול חלקי הגוף... (נניח לציר 8 עם העיניים, או ללכת בין קונוסים בסללום כמו הספרה 8) לימוד רייקי 1,2 יחבר אותך חזק מאד אל הגוף שלך. ברגע שתהיה לך שליטה על הגוף תהיה לך שליטה בחייך... בהצלחה

9 =../images/Emo104.gif

סדרה שך טעויות שאינן קורות סתם... 9 הוא סמל המאסטר הרוחני 9 הוא מגן דוד תלת מימד... ברגע שתתגברי על הבעיה האישית את תהפכי להיות מורה רוחנית לאחרים בתחום. כוחן של טעויות ועוד יותר יפה היכולת להתבונן בהן קצת אחרת. בהצלחה

NETA 2005

New member
אני לא מבינה כלכך

דרך הגוף??? כבר עשיתי ספורט בעבר,נכון שזה עוזר אבל בסופו של דבר זה בכלל לא נוגע בבעיות עמוקות,כך שלא ניראה לי שאני מסכימה איתך,אלא אם לא הבנתי אותך נכון. לגביי הטעויות..אני גם מאמינה בכוחן לפעמים.. מה זה סמל המאסטר הרוחני?למה דווקא 9? איך מיזה את מסיקה שאהיה מורה רוחנית?:)

מה לעשות ספורט בעיני זו התרופה...

וככול שתפעילי את המערכת לב ריאה יותר חזק ככה ייטב לך. מדברת כאן מורה לחינוך גופני בעלת תואר ראשון בתחום. אחת שלמדה פסיולוגיה של המאמץ מכול הכוונים. אחת שלמדה את הפסיכולוגיה של הספורט ובעיקר הספורט התחרותי... מה שקורה לגוף בזמן מאמץ לאורך זמן הוא מדהים... א. שפור קורדינציה בין כול חלקי הגוף ב. שפור עשרה מרכיבי כושר גופני כגון: גמישות, כוח שריר, חוזק שריר, כוח מתפרץ,כושר אירובי, כושר אנאירובי זריזות מהירות וכו'... ג. שחרור חומרי פסולת מהגוף... ד. שחרור עודפי אנרגיה ה. שחרור אנדופינים מקווה שאני הוגה את המילה נכון, אותם הורמונים שמשתחררים במוח לאחר פעילות גופנית ומכניסים אותנו לסוג של שלוות רוח. ו. הבטחון העצמי עולה ז. עצם האימון החוזר ונשנה נותן לנו שליטה בגוף ומחשל את המערכת החיסונית משמע כושר העמידה מול מחלות עולה. ח. מערכת חילוף החומרים עובדת כמו שצריך ואז אין בעיות השמנה... ט. התפקוד המיני עולה... וכו'... אני מדברת בתור אחת שהספורט היה חלק בלתי נפרד מחייה. היום אני באופן אישי נחלשתי וממעטת בספורט רוב הדברים החיוביים שמניתי למעלה, אבדו לי... אז בתור אחת שהיתה גם פה וגם שם אני מאשרת את מה שרשמתי. ולגבי להיות מורה רוחני , כן את... האינפורמציה ירדה עבורך בתקשור... אשרי המאמין בהצלחה

קמילה99

New member
וואו... ממש יפה ../images/Emo91.gif

יש לי חשק לספורט.. אפיל ורק בשביל האנדרופינים וביטחון עצמי. תודה.

s h i r a n 2 0

New member
מיכל אם היית רושמת כל דבר אחר

- להתחבר לעצמיך, להיות מודע לעצמיך וכו..- לא הייתי מסכימה איתך ב- 100% כמו שאני מסכימה איתך עכשיו. אחרי שאני רצה 9 ק"מ אני הערך הבן אדם הכי מאושר בעולם.. אני מרגישה שליטה. וזה מצחיק איך שליטה על הגוף שלי מעניקה לי שליטה על חיי.. אבל אני באמת מרגישה ככה. אני מוצאת את האיזון שלי רק בספורט יומיומי - אם זה ריצה, אופניים או יוגה. זה פשוט מדהים! איך החיבור לגוף שלי או אי חיבור לגוף שלי משפיע עליי בצורה כל כך עמוקה.. אז זה לא שיטחי ? מצד שני, אנשים אומרים שלי שאני סתם מכורה להדרופינים... הסמים הטיבעיים של הספורט... אבל אני באמת מרגישה שליטה על חיי אחרי ספורט .. כאילו הצלחתי להתגבר על המכשול הפיזי.. .המשכתי לרוץ.. ושום דבר לא באמת יוכל לפגוע בי. אבל אני לא יודעת עד כמה זה מדבר לנטע... נטע זה מדבר אלייך ?

hilabarak

New member
שירן אני מנסה לעקוב אחרי הדיון

וזה לא כל כך ברור לי. אני היכרתי מישהי למשל שאביה נהג להתייחס ביחס די מבזה לאימא שלה והיא נמשכה לגברים כאלו שנהגו בה אותו דבר. היה פרדוקס מסויים אצלה, מצד אחד היא עברה טיפול פסיכולוגי והבינה את הטעות. מצד שני היא באמת לא נמשכה לגברים אחרים נחמדים ונותנים, אחד כמוני ברמה הרגשית נראה לה חנון ולא גברי. דווקא אותן גברים שלא מחזירים תשובות ובוגדים שמשדרים חוסר רגשיות וכוחניות משכו אותה. שוב הכל מתוך טיפול שהיא עברה, לא פסיכולוגיה בגרוש שלי. עכשיו תכלס הבחורה היתה מאוד מתוסכלת. מצד אחד היא כבר הבינה את הדפוס ההרסני, מצד שני היא לא יכולה לתפוס מישהו שאיננו מוצא חן בעיניה ולצאת איתו. זה ממש לא אפשר לה לקדם את חייה וגרם תמיד להרגשת מועקה. איך בדיוק כושר גופני או התחברות פותרים דבר כזה ? או סתם בעיות זוגיות או בעיות עם ילד בעייתי או מקצועיות נמוכה בעבודה ? אני מניח שזה פותר תחושות חוסר ערך עצמי זמניות, אבל זה לא באמת יכול לפתור בעיות ? אולי אני טועה, אבל אני ממש מתחבר לגישה שטוענת שאלו הדרופינים שיוצרים אשלייה של ביטחון זמני. מי שעוסק בזה בפועל (כי לי אין התנסות בנושא) רואה משהו שאני מפספס ?

נפש בריאה

אכן, יש קשר הדוק, ויש אנשים שספורט או כל פעילות גופנית תעזור להם רבות זהו איזון גוף-נפש אמנם לך זה לא דרוש כנראה בגוף שלך, אבל בהחלט זה עוזר לרבים בזמנים קשים פיתרון וישועה לא יגיעו מהכיוון הזה, אבל קרקוע, טיהור הגוף, הוצאת לחצים, חיזוק הערך העצמי, חיברות - יש מעלות רבות. קל יותר להתמודד עם בעיות מציקות מתוך גוף חזק ובריא ופעיל. הנפש לא תלויה באוויר - הגוף הוא המקדש שלה, יש יחסי גומלין אבל כאמור, דרוש איזון, וקל מאוד ללכת מקיצוניות אחת לשנייה - עד כדי התמכרות ותלות בהרגשה גופנית מסוימת נעימה. אגב, הדוגמה שנתת מוכרת לי מכמה נשים ממקור ראשון שלהן, וזה מאוד מעציב - כנראה תבנית נפוצה...

hilabarak

New member
זה לא שהחוויה זרה לי, עד גיל 25

הייתי משחק באופן קבוע כדורסל בשבתות ובכלל הייתי בהמון חוגי ג'ודו וקרטה לאורך השנים. אני מסכים ב100 אחוז שזה תורם, על זה אין וויכוח. אבל השאלה הגדולה היא מה הבעייה ? אם אדם טוען, שמע הכל בסדר יחסית בחיי, הזוגיות שלי מספקת אותי העבודה סבירה לי הילדים חמודים, המצב הכלכלי סביר, משהו חסר לי. אז אני מבין כשמישהו עונה לו "שמע תעשה קצת ספורט, תזרים קצת הדרופינים בגוף (זה לא משהו רע בעיני) במקום לפול על הספה מול הטלוויזיה בסוף היום פשוט תעשה משהו מועיל עם עצמך". אזי אני מסכים שספורט מאוד יכול לתרום, להניע קצת את החיים. הבעייה היא שרוב האנשים שהחיים שלהם יחסית תקינים, לא שואלים שאלות מסוג זה. הם כבר יודעים לבד לפתוח ספר או ללכת לספורט או ללכת לחוג קרמיקה. כי אותם אנשים יחסית פנויים רגשית לפחש "אקסטרה" בחיים. רוב אלו שמתלוננים על חוסר אנרגייה או בעיות אחרות, וטוענים ש"הכל תקין" חוץ מזה שאין אנרגייה. בחפירה קלה למדי מגלים שהזוגיות לא טובה וזה הורס, או שהם לא מצליחים להתמודד עם ההורות או שיש פחדים ולחצים מאוד גדולים בעבודה ואז הספורט מועיל, אבל לא באמת פותר. זה כמו האנשים עם הדיאטה נהנצחית. הם אוכלים הרבה בגלל בעיות לא פתורות בחיים. פעם בתקופה הם עושים דיאטה מרגישים מעולה למשך תקופה, אבל בבעיות האמיתיות הם לא טורחים לגעת. ואז האנרגייה נגמרת חוזרים לאכול, מרגישים רע בגלל הבעייה ועכשיו גם בגלל האוכל, הערך העצמי יורד. וכל פעם הטקס חוזר שנים, פשוט מעולם לא טורחים לגעת בבעייה שמביאה לעודף משקל. אני מנסה להסביר שאני בעצם כלל לא נגד דיאטות או כושר ובכלל בעד ואני אפילו אחד שלפני שהיו לו ילדים קטנים עסק ונהנה בתחום. אני רק חושב שלרוב רובה של האוכלוסיה יש בעיות אמיתיות, והרבה פעמים אנשים נוטים לזנוח את הבעיות האמיתיות בחייהם ולהתמקד בגוף.

שירן 20 הלואי עלי... פעם רצתי 9 ק"מ

בלי בעיות... היום קשה לי ללכת שלושה ק"מ... נפש בריאה בגוף בריא לעולם אי אפשר יהיה להפריד את הנפש מהגוף ... אולי הנשמה יכולה להתנתק ממנו במסע אסטרלי ותמיד היא חוזרת. הנפש זקוקה לגוף... הגוף הוא ביתה של הנשמה. לא נדאג לגוף הנשמה תזעק... כמו טיפול עשרת אלפים לרכב. הגוף משול לרכב- מכונית. איבוד שליטה על המכונית משול לאיבוד שליטה על הגוף משול לאיבוד שליטה בחיינו... וההיפך...

NETA 2005

New member
מיכל,

אם את מאמינה שספורט באמת עושה את ההבדל,אז את מאמינה שבעצם הכל ביולוגי או כימי. זה מה שמשתמע מיזה.

לא הכול רק ביולוגי כימי...../images/Emo13.gif

אני טוענת שאדם שטרוד כול כך במחשבות זו היא זעקת הנשמה. אני טוענת שהנשמה לא יכולה להתקיים כאן ללא הגוף. הגוף מבחינתי מתחבר אל הנפש. הטיפול בכול עניני הנפש גוף למעשה מתקשר לתחום הביולוגי כימי. יחד עם זאת אם לא נשכח שישנה נשמה שמניעה את התהליך... והנשמה לא תלויה בחומרים כימים ביולוגים אז... אני מאמינה שהתחברות לנשמה והזנתה באופן קבוע במה שחסר לה מעולם הרוח יכול להעלות את הבטחון העצמי ואוטומטית לשפר את תפקודי בגוף נפש... יש בין השלושה יחסי גומלין בלתי נפרדים. הטיםול בנשמה הוא בעזרת הרוח ולא טיפולים ביולוגים כימיים. התוצאה של רגיעה ושלווה בהחלט יכות לגרום להפרשת הורמונים מרגיעים. אז מה קודם למה? הביצה לתרנגולת?

ביחד

אי אפשר בכוח מה שיש יש, תקבלי אותו עוד ועוד אבל באמת, את מה שיש - לא את מה שאת חושבת ומדמיינת שיש תקבלי הכל, אל תימנעי או תנסי לברוח מהחושך אבל את אף פעם לא לבד, את ביחד והאהבה והאושר כבר בתוכך, אין מה לעשות בשבילם, הם כבר שם גם ריצת מרתון לא תועיל לטווח הארוך אבל בהחלט, הדברים הארציים שההוויה שלך מתחברת אליהם בטבעיות - יכולים למרכז אותך ולהקל פסימיות, ניסיון לחשוב חיובי, שדים שלא עוזבים, ראיית הריק - כל אלה הם באים מהשכל שלנו שהסתבך. אין מה לעשות, רק להשתחרר מזה באהבה

אני מסכים עם מיכל לגבי קרקוע ומוסיף

שכנראה את עוברת איזשהי תקופה לא קלה בחייך, המצב הזה זמני ובסופו של דבר הקשיים נפתרים. כדי לעבור את התקופה בצורה קלה יותר, אני מציע לך דווקא להיות כמה שיותר עם אנשים שטוב לך איתם ושאת אוהבת, כדי שיעזרו לך לעבור אותה. בהצלחה.

NETA 2005

New member
זה המון דיבורים באוויר

לא חידשתם לי הרבה :) אני יודעת את כל הדברים האלה שאתם אומרים לי פה,זה גם מה שאני אומרת לאחרים כשהם מדברים על דברים דומים,אבל עדיין לא הרבה משתנה. הא,וגם לא ניראה לי שאני יוכל לוותר על החשיבה השכלית שלי,ופשוט לקבל הכל באהבה מבלי לחשוב כלל.נסיתי את זה גם והגעתי למסקנה שאני מעדיפה לחשוב:)

האם את מודעת נטע שדברים קורים רק

כשמוציאים אותם מהכוח אל הפועל??? מחשבות זה 1 = לחכמה אלוהית או כוח חשיבה מבורך שקבלת... על מנת שתהינה תוצאות שיהיה שינוי את צריכה לבחור לעשות... ושוב לעשות... אם תבצעי צעד אחד משמים יגמלו לך ב99 צעדים נוספים. הסוד הוא עשיה... הוצאה מהכוח אל הפועל. מחשבה, מילה, מעשה... האם את מתחייבת לפעול??? בהצלחה בכול בחירה

למעלה