כשאני בודקת מסתבר...

כשאני בודקת מסתבר...

שבעצם רוב הבעיות שיש לי קשורות במישרין או בעקיפין בעובדה שיש לי לקויות למידה(וגם את זה לקח לי המון זמן להבין)אבל כבר לא נעים לי כלפי הסביבה להגיד על כל בעיה שזה בגלל ש..(למרות שאלה הן העובדות והן לא ישתנו)כאילו שאני משתמשת בזה כדי להצטדק, מה אתם אומרים? שלכם חנה גונן

freearth10

New member
גם רוב ההישגים שלך הן תודות

ללקות הלמידה. זהו. זוהי חנה. את לא צריכה להצטדק. בעבודה זה קצת בעייתי, אבל גם שם ניתן למצוא פיתרון. בין חברים ומשפחה - מי שלא מקבל אותך כך איך שאת - זו הבעיה שלו. הכי חשוב שאת תקבלי את עצמך ולא תדרשי מעצמך כל הזמן להיות כמו... כי את לא כמו. את שונה. את משהו מיוחד. מאיה

תמיול

New member
קבלה עצמית

זה בהחלט מקסים האופטימיות והקבלה העצמית שאת מדברת עליו ,אבל זה לא באמת כ"כ פשוט בחיי היום-יום שאנשים מודדים לפי תוצאות והישגים ואפילו בני משפחה שופטים ולא מנסים להבין.

freearth10

New member
זה מקסים וקשה - אבל זו הדרך היחידה

נכון זה לא קל, אחרי שנים של הערכה עצמית ירודה, של תסכול וכו, אבל זו גם הדרך היחידה להתמודד עם החברה ועם האתגרים שהיא מעמידה בפנינו. אם את שלמה עם עצמך יהיה לך הרבה יותר קל להתמודד גם עם האחרים. זה ניתן להשגה. זו עבודה אישית קשה ובמשך התהליך יש עליות וירידות שצריך המון כוח שבין כה וכה הוא על פנים כדי להמשיך ולהתמודד, אבל כאשר עוברים את הסף - הכל נראה אחרת ואדם שלא העיז לאמר שפשוט אין לו סבלנות, מקבל את חוסר הסבלנות שלו כעובדה מוגמרת. לומד גם להעריך את הסקרנות שלו, את הרגישות שלו את היצירתיות שלו ולקמבן אותה עם חוסר הסבלנות. אין אנשים מושלמים. יש כאלה ששלמים עם עצמם. מאיה

ל11

New member
אני איתך

לכל אחד יש מגרעות וזה לא משנה עם או בלי בעיות "רשמיות". צריך אנשים/בוסים ועוד שמסתכלים על השלם ולא על חלקיו! באותה מידה יש אנשים עם תכונות אופי (כמו אגואיסטים למשל) הרבה יותר בעייתיים לסביבה. הבעיה שנעשים טיפה חמדנים עם המודעות העצמית - מרגישים פתאום לא נוח עם הרבה דברים. קבלי את עצמך ולכל השאר יש בעיה - תדעי מתי את לא בסדר ואל תשחררי את עצמך מאחריות אבל זה רחוק מלהאשים את עצמך. העם איתך.

תמיול

New member
../images/Emo20.gifתפנית אופטימית

היום בזמן שדיברתי עם האחיינית שלי בת השש ונטרפתי על הקסם והמתיקות שבה ,פתאום נזכרתי את מה שכנראה שכחתי מזמן; שמעבר לבעיות ,הקשיים והחוסר מושלמות שחיים בתוכי ,ישנו הקסם והמהות ומה שבעצם לא תלוי בדבר וישנו שם תמיד ,כל הזמן. ומי שיבחר לחיות איתי יאלץ לקבל את כולי ,אבל לפני כן ,עליי לעשות זאת בעצמי.

לא מסכים איתך

מאיפה את יודעת? יכול להיות דווקא שכל ההשגים שלה הם למרות ולא תודות ללקות הלמידה... אני מעודי לא הרגשתי שהבלבול במוח שלי תורם לי במשהו, ובנוגע ל"קצת בעייתי" בעבודה, אני זוכר איך בצבא היו קוראים לי פאקיונר ובעבודה פאשלונר ואין מה לעשות, כל פעם הייתי ניצב בלי שום דבר להגיד נגד ההאשמות חוץ ממצטער ועם תחושות האכזבה שלי ממני והכעס שלי עלי. ועכשיו אם אמצא עבודה כשיבואו הפאשלות מה אני אגיד להם? "קבלו אותי כמו שאני", "זה לא אני, זה הילד לקוי הלמידה שבתוכי?"

freearth10

New member
כל ההשגים שלנו הם בזכות גדולה שלנו!

לקות למידה. עם המונח הזה אני בכלל לא מסכימה. זו לא לקות למידה - זו למידה אחרת. כשאדם לא רואה טוב הוא שומע הרבה יותר טוב. הגוף שלנו יודע לפצות את עצמו. הסתכל סביבך כמה דיסלקטים והיפראקטיבים הם אנשים יצירתיים שחבל על הזמן. במקרה? ברור שלא. המוח הימני הוא מאוד דומיננטי אצל רובנו. השמאלי ישן קצת. לכן יש לנו בעיה עם פרטי הפרטים, אבל אנחנו מקשרים דברים שאנשים אחרים לא מבינים כלל. אז בבית הספר שמים יותר ויותר את הדגש על למידה מאוד "שמאלית",בה צריכים להפעיל את ההגיון ולא את הדמיון ובעצם חוסמים את האפשרות שלנו ללמוד. ואז כמובן יש את התסכול, הכעס, האשמה וכו, שהולכים איתנו לכל מקום. אז אין מה לעשות? יש מה לעשות. קודם כל לבחור מקצוע שמתאים לתכונותינו, למה שמעניין אותנו, מקצוע בו נוכל למצות את עצמנו: בימוי, ציור, מוזיקה, תקשורת, הדרכה, טיפול וכו. גם את מקום העבודה נצטרך להתאים ליכולות שלנו. פאשלות כולם עושים. גם אנשים שאינם לקויי למידה. אז אם אנחנו מצפים מעצמנו שנעשה פאשלות - הן על בטוח תגענה. אבל אם יש בנו ביטחון עצמי שהכל יסתדר, אנחנו מתחילים את העבודה ממקום אחר לגמרי. כשעבדתי כמנהלת חשבונות הייתי פשוט מעולה. עליתי על אי איזונים שאחרים היו צריכים לשבת ולעשות את כל הסימנים. אבל השולחן שלי היה נראה איום ונורא. הבוס שלי שמאוד אהב סדר, תמיד כעס, אך תמיד כאשר הוא ביקש ממני איזה מסמך, הייתי בציק שולפת אותו מתוך כל הערימה. הוא למד להסתדר עם זה. אז אדם שלא למד לארגן הכל בצורה מסודרת(ולזה יש השלכה בהרבה מאוד תחומים, כולל אחסון ושליפת המידע מהמוח) קשה לו מאוד לתמרן בחברה שיעילות ותחרות הן מילות המפתח, אך הוא יכול לבלוט בחברה בתחומים בהם הוא בהרבה יותר טוב מחבריו המסודרים. מאיה

draush

New member
לא שזה קל

וזה תלוי מאוד במקצוע שלך, אבל תנסה לחשוב איפה ה"בעיתיות" שלך יכולה לעזור, אני במשך שנים עבדתי כמוכרת בחנות, מצאתי חנויות שהתעניינתי במוצרים שלהן (מוצרי אמנות וכו) ודווקא שם חוסר הקשב שלי הועיל, יכולתי לעזור לכמה לקוחות בו זמנית במקביל ועבדתי כמו שני אנשים, הבוסים תמיד אהבו אותי בשל העובדה הזו וסלחו לי על העובדה שאני שחכנית וקצת מפוזרת.

draush

New member
אם זה מנחם

גם כשמצאתי עבודה כזו לא ממש הצלחתי להתפרנס ממנה. בימים אלו גם זה קשה

הקשיים שלנו אינם גזרה משמיים.

יש הרבה מה לעשות כדי לצמצמם ולעוקפם. אחת הדרכים למציאת פתרונות היא דיון בפורום הזה. מהם שלושת הדברים שהכי מפריעים לך?

תשובה מאוחרת

אני כבר לא מדברת ברמה של דברים שמפריעים לי אישית כי אני די בשלב של השלמה וגיבוש דרכי התמודדות, מה שאני מדברת עליו פה הוא יותר כלפי הסביבה בוא נגיד ש98% מהבעיות היום יומיות שלי בחיים קשורות בלקויות הלמידה בצורה זו או אחרת(קושי כלכלי,בעיות במישפחה,קושי לימודי,חברתי ועוד מכל טוב)זו עובדה שאני לא לשנות(פעם השליתי את עצמי)וכך אני מציגה אותה כלפי הסביבה אבל כמה אנשים יכולים לספוג? או שזו לא בעיה שלי? שלך חנה גונן

הדלת הנפתחת אל הקייץ

'הדלת הנפתחת אל הקייץ' הוא שם של ספר מאוד אופטימי שלא קשור בליקויי למידה. זה ספר מדע בדיוני המספר על החלצות מפתיעה מצרה גדולה. לגיבור הסיפור היה חתול שאיתו הוא גד בבית עם 11 דלתות ובלא שירותים. הם היו צריכים לעשות את צרכיהם בביתן קטן בחצר הנעימה בקייץ והמושלגת בחורף. החתול לא הסכים להשלים עם העובדה שכשפותחים לו דלת החוצה והחצר מושלגת, היא בהכרח מושלגת גם בפתיחת הדלתות האחרות. כך, כל פעם שהחתול היה צריך לחרבן, בעליו היה צריך להוכיח לו שכל דלת ודלת נפתחת אל החורף. אלא שבניגוד לחתול, בעל הבית כן הצליח, בעזרת עקשנות לא הגיונית למצוא את הדלת הנפתחת אל הקייץ ולהפטר מאנשים ששדדו את זכויות היוצרים של כל דבר שהוא ייצור אי פעם, את ביתו, את פרנסתו ואת זכותו להיות בהכרה. האמיני לי. אני מאובחן כבר כמעט 27 שנים. כבר ראיתי לא מעט שינויים דרמטיים בחיי ועשיתי לא מעט ממה שמאבחני חשבו בעבר שלא אוכל לעשות. נכון, היו גם נפילות. אבל אם ממשיכים להתעניין בפתרונות להפתח אליהם למרות הסיכון ולהשקיע בהם, מתקדמים. הקשיים שלנו אינם גזרה משמיים.

למעלה