כשאני איתך

כשאני איתך

כשאני איתך מילים ולחן - דניאל סלומון ביצוע - ריקי גל כבר לא אותה ילדה טובה וכואבת ובטח שלא אותו כאב ישן לא יוצאת לחפש,לא מתאהבת לא רקדתי מזה הרבה זמן וזה לא שאני מצטערת וזה לא שאני אבודה כי כשאני איתך כשאני איתך ואתה איתי אז אני מנצחת את כל המילים כשאני שלך ואתה שלי אז אנחנו ביחד מול כל הפחדים והשנים כבר לא אותה ילדה שרוצה וכועסת שלא הכל יוצא כמו שהיא צריכה לא תלושה אבל גם לא מתחברת לכל דבר שאני מרגישה וזה לא שאני לא בועטת וזה לא שאני לא עצובה כי כשאני איתך כשאני איתך ואתה איתי אז אני מנצחת את כל המילים כשאני שלך ואתה שלי אז אנחנו ביחד מול כל הפחדים ואני לא צריכה שתראה לי שאתה לא יכול בלעדיי אני רגע פה ורגע הולכת זה הסיפור של חיי כשאני איתך...

מצאתי, אהבתי, הבאתי גם לכם

פעם אחת היה אי שבו התגוררו כל הרגשות: שמחה, עצב, ידע, וכל השאר, כולל אהבה. יום אחד הגיעה הודעה לרגשות שהאי עומד לשקוע. כולם תיקנו את הסירות שלהם ועזבו את האי. האהבה הייתה היחידה שנשארה האהבה רצתה להיות עד הרגע האחרון האפשרי וכשהאי כבר כמעט שקע לגמרי, האהבה החליטה לבקש עזרה. העושר עבר ליד האהבה בסירתו הגדולה האהבה שאלה, "עושר, האם תוכל לקחת אותי אתך?" העושר ענה, "לא, אינני יכול. יש כסף וזהב רב בסירה. אין מקום בשבילך כאן." האהבה החליטה לבקש מהגאווה אשר עברה גם היא בספינה יפיפיה "גאווה, בבקשה עזרי לי! "אינני יכולה לעזור לך, אהבה. כולך רטובה וזה עלול להזיק לסירה שלי", ענתה הגאווה. העצב היה אף הוא קרוב אז האהבה בקשה את עזרתו, "עצב, הרשה לי ללכת ביחד אתך." "הו… אהבה, אני כל כך עצוב שעלי להיות לבדי!" האושר חלף אף הוא על פני האהבה אך הוא היה כל כך מאושר עד שאפילו לא שמע את האהבה קוראת לו בבקשת עזרה לפתע נשמע קול, "בואי אהבה, אני אקח אותך." היה זה ישיש. האהבה הרגישה כל כך מבורכת ומאושרת עד שהיא שכחה אפילו לשאול את הישיש לשמו. כשהגיעו ליבשה, הישיש הלך לדרכו. האהבה הבינה עד כמה גדול חובה לישיש, ושאלה את הידע, ישיש אחר, "מי עזר לי?" "היה זה הזמן", ענה ידע. "זמן?" שאלה האהבה. "אך מדוע הזמן עזר לי?" הידע חייך ובחכמתו העמוקה ענה, "בגלל שרק הזמן מסוגל להבין עד כמה נפלאה היא האהבה."

מהי אהבה - מאת פריאל חבר

חלק א' מהיום שאנו נולדים עד שאנו מתים אנו מחפשים אהבה בדרכים שונות: בדרך של חיבוק, בחיוך לאדם שזה עתה עובר בדרכינו, אנו רצים אחר אהבה, חושבים שאין אנו יכולים לחיות בלעדיה. האהבה שאנו מרגישים באה מתוכנו – השמחה אקסטזה זרמים היא באה מפנים מתוכנו כלפי חוץ – היא לא הייתה נכנסת אילולא הרשינו לה להיות שם – המשאבים הם שלנו בלבד. אף אחד לא יכול לתת לך אהבה שאין לך אותה, לכן באם אדם נוטש אתכם הוא לא לוקח ממכם כלום כי הכל אצלכם בפנים - השוני הוא שהחלטתם להפסיק להרגיש אהבה. האהבה מבפנים היא אהבת עצמך הדבר החשוב לרפא את עצמך לכן תהיה כנה עם עצמך תאהב את עצמך ותאמין בכך. האהבה שלך היא הממלכה של הרקיע הפנימי שלך כמו בתנ"ך שנאמר תמיד להיכנס לנפש שלנו ולמצוא את השלווה של עצמנו. תן לעצמך רשות להיות נאהב – להיות נאהב עם עצמך וע"י עצמך כך נרשה לעצמנו לחות אהבה אמיתית ישר מההתחלה. אנו צריכים להיות במצב של מוכנות לאהבה לפני שאנו מקבלים על עצמנו משמעות של יחסים קרובים עם אדם כלשהו. אף אחד לא יכול לתת לנו אהבה אם אין לנו אותה אצלינו. אף אחד לא יכול לתת את ההרגשה עם משהו שאנו לא מרשים לעצמנו. זכרו האהבה היא אינו משהו שאנו יכולים לקבל ממישהו זהו – מצב שאנו מרשים לעצמנו להיות שם ולחוות אותו.

חלק ב'

כשאנו מתחילים ליצור מערכת יחסים עם עצמנו אנו נעשים מודעים שלהיות באהבה זהו מצב שאנו יכולים לחות אותו ולא משנה מה קורה מסביבנו. יש לנו הרבה מאוד אהבה עד שאנו יכולים לטבוע בתוכה כמו באוקיינוס הגדול ואז אנו נמצאים במצב של גומלין עם אנשים אחרים כשאנו נמצאים במצב של אהבה. להיות באהבה זה לקחת החלטה במודע לאפשר לעצמכם לחוש אותה בנוכחות אדם אחר כמו למשל להיות בבית קפה לקבל מהמלצר\ית את התפריט להביט בעיניים ולאפשר לכולם לראות את האהבה שבכם ולחייך. ככל שאנו לומדים להיות באהבה עצמית אנו חשים טבעיים להביע את האמת שלנו, ומקבלים יותר כוח. אנו קודם ממלאים את עצמנו באהבה מבפנים ואחר מוכנים להיכנס לתוך מערכות יחסים. אנו לא יכולים להכריח אחרים להרגיש אהבה אם היא לא שם או אם היא לא נמצאת במקום הראשון. כשאנו מבולבלים אנו מרגישים שאנו לא אוהבים את עצמנו ואז אנו מעמידים תנאים לאהבה. אם אתם אוהבים את עצמכם עם תנאים אתם מפסיקים לאהבו את עצמכם לאהוב את עצמכם זה לאהוב איך שאתם בשמחה בכאב בכעס בכל מצב וללא האשמה, אלא לכבד את עצמכם על האומץ שלכם בהתפתחות שלכם, לכבד את המעשים שלכם גם כשאתם בחוסר אנרגיות. כל יום דברו אל עצמכם עם הרבה מאוד אהבה והיו גאים על מה שאתם כי למילים ולמחשבות שלכם יש כוח עצום. אתם המשאבים של האהבה אתם המשאבים של עצמכם . האהבה היא החופש הנמצא אצלכם ואתכם. האהבה היא דבר שאף אחד לא יכול לקחת ממכם, דבר העולה מעצמכם.

למעלה