כשאני אומרת:

שאת רוצה, אבל השאלה היא מה?

אנחנו הרבה פעמים אומרים שאנו רוצים דברים, בזמן שאנו רוצים דברים אחרים. למשל: מישהי אומרת שהיא רוצה להיות רזה, אבל מה שהיא באמת רוצה זה להרגיש טוב עם עצמה. (ניתן להגיע לזה גם בדרכים אחרות, ולחזק את ההרגשה הטובה דרך עוד דברים). מישהי אומרת שהיא רוצה להיות עשירה, אבל מה שהיא באמת רוצה זה ביטחון, עצמאות והנאה. (ניתן להגביר ביטחון גם בדרכים אחרות. למשל: לעבוד על אמון, ללמוד הגנה עצמית וכו' וכו') מישהו אומר שהוא רוצה לצאת לבלות, אבל בעצם הוא רוצה להכיר מישהי בדיסקוטק. מישהו אומר שהוא רוצה ללמוד רייקי, אבל מה שהוא בעצם רוצה זה שיעריכו אותו יותר. נתנתי דוגמאות דמיוניות, אבל כל אחד יכול להתבונן באמת בדברים שהוא/היא רוצים, ולמצוא מה הדבר האמיתי שרוצים.

ש איילת

New member
אני רוצה..

משמע- אין לי.. אני רוצה למצוא עבודה טובה= אין לי עבודה טובה אני רוצה לגור בבית משלי= אני לא גרה בבית משלי.. מה זה עוזר לי כשאני חוזרת ואומרת: אני רוצה... = אין לי, שוב ושוב...

../images/Emo10.gifאני רוצה-אין לי,...או

אני ר ו צ ה - אז יהיה לי. אני רוצה-אני חפצה, זו הבעת משאלה, איווי(הווים בשורוק), ופה באה ההחלטה והכח הפנימי לחתור ולהשיג את ה"משהו",מתוך כח רצון עז ,חזק ,והתמדה ... אין- אני רוצה, ולא יוצא. אני מאד רוצה, אני גם מוצא...

ש איילת

New member
יפה..

אז אולי מספיק להגיד פעם אחת "אני רוצה..." וביתר הפעמים להשתמש במילים אחרות, למשל: אני עושה צעדים שיקדמו אותי לקראת מציאת עבודה טובה באופן כזה להפסיק להשאיר את הרצון בגדר משאלה בלבד..ולהתחיל במימושו: אני מקדמת את עצמי לקראת.. אני מזמנת לעצמי את.. וכדומה... (ובאמת לקדם את עצמי ולעשות משהו בנידון..) כי כשזה ברמה של רצון..זה יכול להישאר ככה הרבה זמן...

seeyou

New member
"אני רוצה..." ../images/Emo54.gif../images/Emo28.gif

מה בעצם אומרים? אני חושב שפרוש המילה משתנה כפונקציה של אדם,בגילו,מינו,מצב רוחו... ישנם שני משורים: -חומרי-פיזי -נפשי לרוב קשור ב: -לגרום להנאה -שבע רצון -להיות מסופק -לקיים דבר -לפצות

כשאת אומרת...

שאת רוצה, אולי זה אומר שאת במודעות ובחצי דרך להגשמה? בכלל לרצות זה לא דבר שכל אחד יכול... לא תמיד. את טבעית כשאת אומרת את זה... זה טוב מאד.

את מצהירה על חסר של משהו

ואין בזה שום דבר מועיל, או שום דבר שיקדם אותך למטרה שלך. אמירת "אני רוצה" היא האמירה שתשאיר אותך במקום ועם החסר הזה כל עוד תמשיכי להצהיר שאין לך, כלומר לומר שאת רוצה. כמה זמן את כבר רוצה משהו עד כדי כך ולא מקבלת אותו? כוח רצון לא יביא אותך לשום מקום, אבל נחישות כן. זה סוג של תלונה, שעצם התלונה לא עוזר לך כלום. האדם אשר מתחיל לפעול לשם השגת מטרתו לא מתלונן ולא רוצה, הוא עושה.

למעלה