כשאין אהבה

כשאין אהבה

הנה איור לכתבה שמספר על זוגות נשואים שלמרות שהם מנהלים חיים מלאים ביחד, עם כבוד הדדי ותקשורת טובה, צד אחד חי ללא רגש של אהבה לבן הזוג ולכן לא באמת קיים אושר בזוגיות למרות נסיונות להחיות את הקשר. רציתי לשאול אם הקונספט עובר לדעתכם? ובכלל, איך הקומפוזיציה/ צביעה/ הבעה כללית?

Hubert Hubert

New member
אה...

קודם קראתי את ההודעה שלך ורק אז הסתכלתי בציור, ככה שאני לא באמת יכול להגיד באופן אובייקטיבי אם זה עבר או לא. לדעתי היה עוזר אם היית מקצינה עוד קצת את ה"ריחוף" של הגבר בזוג הקדמי. גם לא ממש אהבתי הלב החום הזה שעשית לו, לדעתי היה עדיף אם היית עושה לו במקום הלב, חור בצורת הלב, ושיראו דרכו את הרקע, או לבצוע אותו באפור של האנשים שיש מאחורה, או משהו כזה. הלב הזה לא כל כך עובד לי איכשהו. גם, לא ברור לי למה בדיוק שני הזוגות הנוספים אפורים כל כך, לדעתי זה קצת מבלבל את המסר בקשר לתפקידים של הצבעים. אם גם אחד מבני הזוג בזוג הקדמי היה אפור ככה, אז אולי זה היה יותר ברור. חוץ מזה זה אחלה ציור. זה אולי נשמע שאני קצת מגזים עם הביקורת, אבל זה רק בהקשר של איך זה מסתדר עם המסר שניסית להעביר. מבחינה ויזואלית נטו זה אחלה.

אול רייט

תודה על ביקורת עניינית לאללה. אני חושבת על החור בצורת לב - רעיון יפה... מקווה שיתנו לי הערכה לעשות מקצה שיפורים. הדמויות מאחורה בצבע פייד כזה כדי שלא יבלטו כמו גם בעלי פרטים מינימליים, ככה לפחות הייתה הכוונה. תודה לך.

מתלהב

New member
הזוג האחרון ברקע - אני לא בטוח לגבי

המקום שבו יושבים לבבותיהם - משהו שם קצת מושך יותר מדי תשומת לב אני מניח, שמבחינתך, אין אפשרות לוותר על הלב שלהם. נדמה לי שזה משהו שצריך עדיין לפתור. לגבי הלב החום - אני חושב שהוא דווקא עושה את העבודה. חור יהיה קצת מוגזם, לדעתי. הוא נראה כבוי אבל גם קצת חרוך (כלומר הפסיק לבעור). סה"כ העברת לא רע בכלל מסר שהוא לא פשוט.

זה לא הגשר של אדוארד מונק שם?

מסכים לגבי ההערות של הוברט לגבי הצורך בהעצמת רעיון הלבבות- הם לא עובדים מספיק טוב. כשראיתי אותם בהתחלה קצת נדמו לי לנורות דלוקות (בעיקר אצל הזוגות ברקע) אבל הרעיון משום מה לא עבד כשהתמקדתי בזוג הנושא. בקשר לקומפוזיציה- הגשר תופס בצורה מאוד אגרסיבית חלק גדול מידי מהציור. מלבד כמה סנטימטרים שאפשר לוותר עליהם מצד ימין (אלא אם כן הפרופורציות לא ניתנות לשינוי) נראה כאילו הזוג המדובר צריך לעבור הרבה יות לקדמת הבמה, אולי אפילו לוותר על פלג גוף תחתון ובכך לתת מספיק מקום גם לתווי פנים. מקווה שזה מספיק ברור, למרות שנראה לי שלא. חוץ מזה מפתיע, אבל אני גם משתעשע עכשיו בסרעיון מעט דומה מבחינת הנושא, אך העברה ויזואלית שונה.

SCaToPHaG

New member
מסכים עם כל מה שכולם אמרו

נאמרו כמה דברים חכמים ונכונים, ששווה לקחת לתשומת לבך. דעתי; * אני מאוד אוהב את הצבעים, מבחינה אסתטית. * הרעיון בינוני. לקח לי זמן לקרוא אותו, וגם אחרי ש(חשבתי ש)הבנתי, אני לא מקבל איזו תובנה, אני לא משועשע, ולא מזדהה. * הטיפול בפרצופים מרושל. (הבחורה ממש מעוותת) * הלבבות בזוג מאחור - נו באמת... * לא בטוח שאת צריכה את ההשוואה לזוגות נוספים - לא מדובר בהשוואה בין זוגות אוהבים לזוגות עם הבעיה הנ"ל. הקומפוזיציה עכשיו קצת מזכירה פס ייצור - ואם תסובבי את הזוג האחרון זה רק יתעצם. * תכלס - נושא הציור הוא צמד הלבבות בזוג הקדמי - והוא תופס אחוז מאוד קטן מהציור. יש יותר מדי "מסביב" מה שמשבש את תקשורתיות והעברת המסר של האיור. *

pillit

New member
בילי !

הציור הזה שלך ( טוב, הקודם דוקא- אבל לא הספקתי להגיב בזמן)- הוא נפלא ! סוף סוף רואים שזה לא רק טרייסינג הצבעוניות מקסימה ומזכירה לי את רותו האגדתית בשילוב קצת, dare i say פינקוס ? והקומפוזיציה ( הקודמת ) היתה נהדרת, כי איכשהו ראינו את הזוג הזה בשלושת השלבים שלו, איך הם היו בהתחלה, כשהיו מאוהבים. הקומפוזיציה החדשה לא רעה, אבל הקודמת יפה יותר לעין. מושכת את העין פנימה ולא מסתירה את שאר הזוגות, בגלל הערות עמיתינו לפורום. סך הכל- איור מרשים וחדש עבורך- כפיים, כבוד, וקנאה.

בילי במפורש ביקשה חוות דעת מהחברים

ושיביעו דעתם על אספקטים שונים בעבודה. וכך היה. זכותה לבקש הערות וליישם אותן כראות עיניה. לדרוש מהחברים להפסיק לתת ביקורת על עבודות או לדון בהן (גם אם לפעמים עד טחינה) זו פגיעה ברעיון הכללי שעליו מבוסס הפורום הזה. זה פורום, לא לוח לתליית עבודות בגן. ככזה הוא דורש התפתחות של שיחות, דיונים, ויכוחים והסקת מסקנות שונות. זכותך לא לקבל את העיניין ולא להעלות לכאן דברים, למרות שלדעתי במקרה כזה זה הפסד של שני הצדדים. ואני דווקא מרוצה יותר (מבחינת הסידור בעין) מהקומפוזיציה הנוכחית.

coming from you

זה כיף לשמוע. האמת, עכשיו אני מבולבלת... הרגע שלחתי למערכת את הציור השני, שאני אוהבת בו את השיפור בקומפוזיציה כפי שהציע לירן - זה מקפיץ לי את הזוג, וממקד את המבט עליהם. בנושא הלבבות, מצאתי פתרון פחות אמביציוזי וקצת התרחקתי מהרעיון המקורי. הסיטואציה בסיפור היא על זוגיות שצד אחד מעולם לא אהב את הבן/בת זוג והטיפול שרווח ברוב המקרים הוא בשיפור היחסים, תוך התעלמות מהבעיה המרכזית - היעדר אהבה. טוב, מה אני חושפת את הכתבה - תיקני את העיתון! אני בד"כ לא משקיעה כ"כ באיור מתוך מצוקת זמן, לכן פיתחתי סגנון עם קו שלוכי כזה (גם "הודות" לחוד הפחוס של העט של הוואקום - מישהו יודע איך מחליפים את החוד??) אולי מזכיר את פינקוס (יחי ההבדל ה"דק") אבל נובע ממקום אחר. וההשוואה לצבעים החמים של רותו/קולטון מעניינת, האיור עצמו נעשה בפלאש ובפוטושופ אני מתחילה לשחק עם הצבעים ולחמם את האוירה.

SCaToPHaG

New member
חוד ("nib")

אמורים להגיע עם הוואקום עוד חודים, ומחליפים אותם בעזרת פינצטה. במקרה שאיבדת את השקית עם האקסטא-חודים, אפשר להזמין חדשה מאריג'נט במחיר סביר. [כל המידע הנל היה נכון לוואקום העתיק שלי, לא יודע איך זה עכשיו]

מתלהב

New member
"ידיעות"?

לא קונה ידיעות

e m i l y

New member
מעדיפה את האופציה

השנייה. אני חושבת שממש לקחת מהביקורות את הדברים הנכונים והצלחת להגיע לתוצאה מצויינת. הזוג בפרונט נראה ה"נושא" ושאר הזוגות נותנים את המשך הסיפור, באופציה הראשונה זה קצת הלך לאיבוד בגלל המרחבים שהיו מסביב. יפה. יפה. מילה לסקטו: אתה ממש נשמע שכתוב של הקלטה של המורים לאיור בבצלאל. זה קורה לטובים ביותר. אבל צריך לדעת מתי להפסיק.

SCaToPHaG

New member
מילה בחזרה

זו לא פעם ראשונה שאומרים לי את זה, ושוב אני לוקח את זה כמחמאה. כמובן שזה בא גם עם צדדים שליליים, הביקורתיות יתר הזאת, אבל נחייה. חוצמזה, זה מעניין לשמוע, כי אף פעם לא למדתי אצל אף אחד מהם.

e m i l y

New member
אני

שמחה שלקחת את זה ברוח הנכונה כי באמת הדברים נאמרו בחיוך. קח איזה קורס אצל רנרט או פינקוס יש לי תחושה שממש תיהנה ממה שקורה שם.

SCaToPHaG

New member
פינקוס כבר כמה שנים לא מלמד בבצלאל

אני חושב שהיה איזה סכסוך, וחבל. ורנרט אני תמיד מפספס איכשהו... מקווה שיסתדר הפעם. לא תהיה הזדמנות נוספת

SCaToPHaG

New member
כן, שנתיים. הסכסוך הוא רק שמועה,

אבל אני לא אתפלא אם היא נכונה. מצד שני - עכשיו שיוסי הועף - מי יודע מה יהיה

למעלה