כרמלה גרוס ואגנר

כרמלה גרוס ואגנר

יש לי כמה שאלות עליהם 1)מי היו חברי הלהקה? 2)מה התפקיד של כל אחד מהם בכוח? 3)מתי יצא האלבום "פרח שחור"? 4)מה הקשר של קורין אלאל (המלכה יש לומר) אליהם? 5 ואחרון) את השיר "החבר של המשוגע" מבצעים גם כרמלה גרוס ואגנר וגם בלאגן, מי מהם ביצע את השיר ראשון ומי "חידש"

שלמונזה

New member
כרמלה גרוס ואגנר ../images/Emo99.gif ../images/Emo168.gif

חברי הלהקה: ערן צור - סולן ובס אבשלום כספי - קלידים אורי פרוסט - גיטרה אוקי בלק - תופים האלבום פרח שחור יצא בשנת 1991 הקשר לקורין אלאל? אני לא יודעת. לגבי החבר של המשוגע - אז להקת בלאגן נוסדה והתפרקה לפני שכרמלה גרוס ואגנר נולדה... אבל את המילים רשם ערן צור לחן יובל מסנר, אז ערן אימץ אליו את השיר שוב...

לא נכון

שתי הלהקות הופיעו במקביל והיו להם הרבה הופעות משותפות. כרמלה ביצעו את השיר ראשון.

אורי404

New member
הקשר של קורין אלאל ללהקה.

ערן צור שיתף ומשתף פעולה עם קורין אלאל. ב-89 חבר צור לקורין להרכב ההופעות של המופע, שליווה את האלבום "אנטארטיקה". בתחילת שנות התשעים הוא ניגן בבס במופע ובאלבום "שפת אימי". בשנת 1991 הפיקה קורין אלאל בשיתוף ברי סחרוף את האלבום "פרח שחור", האלבום של הלהקה.

עוד שאלה אם אפשר

בשיר "תמונה אימפרסיונסיטית" יש אישה ששרה, מי זו? ואגב, הגעתם להחלטה בנוגע לחבר של המשוגע? בוא נשאל את זה ככה, לכבוד מי ערן ויובל כתבו\הלחינו את השיר?

אורי404

New member
קורין אלאל.

יש שתי גירסאות לשיר "תמונה אימפרסיונסיטית". אחת היא מהאלבום "פרח שחור", ששרים צור וקורין. יש גרסת רמיקס של מרקו גורקן לשיר מתוך אלבום הסולו של ערן צור "תכלית בתחתית". דרך אגב, חמש וחצי שנים אחרי "פרח שחור", יצא האלבום "כשזה עמוק" (בתחילת שנת 1997) בהפקה המוסיקלית של ערן צור.

בדקתי את הנושא

השיר נכתב לכרמלה והופיעה באלבום פרח שחור ב91 ולאחר מכן בגן עדן עירוני של בלאגן ב92. במומה כתוב במפורש- "באמצע 1991 הסתיימו ששת חודשי ההקלטה של האלבום פרח שחור. צור כתב והלחין את "כרמלה גרוס ואגנר", "פרפרי תעתוע", "עלבון" ו"עד תודבר המחלה". שני שירים הוא הלחין למילים של עמליה זיו, "תמונה אימפרסיוניסטית" ו"נשים כותבות שירה", וחמישה שירים היו שיתוף פעולה שלו (מילים) עם חברו מימי טאטו יובל מסנר (לחנים), חלקם כאלה שנוצרו כשמסנר היה עדיין בכלא באשמת אונס, ביניהם "החבר של המשוגע", "רטוב וחם", "בגן שלך" ו"פרח שחור". שיתוף הפעולה בין צור למסנר הניב שירים גם ללהקתו של מסנר, בלאגן, שהקליטה גרסה ל"החבר של המשוגע" ואת לחניו של מסנר למילים של צור ל"לצלול" (מ' עם דן תורן) ול"ראית זהב"."

שלמונזה

New member
אני מודה אני סתומה!!!../images/Emo122.gif ../images/Emo168.gif

גם אני בדקתי מידע במומה (במקום לגשת ישירות לשתי דיסקים...) וכשנכנסתי לכרמלה גרוס ואגנר שמתי לב בטעות לשנת ההתפרקות ולא לשנת ההקמה... מכאן נבעה הטעות שלי. עמכם הסליחה!!!! ובכל מקרה זה שיר של ערן אז ברור שיש לו זכויות על השיר :) אני הכרתי אגב קודם את השיר בביצוע של בלאגן
בקיצור: סליחה על ההטעייה!

למעלה