כרמים בבאר-שבע

PantherettePitz

New member
כרמים בבאר-שבע

אחרי כמה חודשים בבאר-שבע, אני כבר יודעת מאיפה להזמין אוכל כשלא בא לי לבשל, אבל כשהחבר אמר ביום ראשון שבא לו ללכת למקום קצת מושקע יותר לא היה לי מושג (ולמרות שהוא גר כאן כבר כמעט עשור לא היה סיכוי שהוא ידע). בחיפוש בפורום מצאתי את כרמים והחלטנו לנסות. תקציר: נמשיך לחפש.

התפריט נחמד, גם אם קצת יקר לכיס הסטודנטיאלי שלנו, ורוב המנות העיקריות הן מנות בשר (שפחות התאימו לנו גם מבחינת התקציב וגם כי אני כמעט אף-פעם לא אוכלת בשר בכלל ולמרות שהחלטתי לחרוג ממנהגי באותו יום, זה לא היה לכיוון של סטייק). העדר מבחר מנות לטעמנו בעיקריות והמחיר הובילו אותנו להזמין 3 ראשונות ועיקרית אחת ולחלוק הכל. המלצרית הייתה ממש נחמדה ושאלה באיזה סדר נרצה לקבל את המנות. ביקשנו לקבל 2 ראשונות ומנת לחם קודם, ואז את הראשונה הנותרת והעיקרית.

אכלנו (מהתפריט ברשת):
"מרק בצל - הנעשה בשיטה צרפתית מוגש בקדרת לחם כפרי ומוקרם בגבינה נימוחה". לא ברור מה הקשר בין גבינה לנימוחות אבל המרק היה נחמד. קצת מלא מדי בתוכן בשביל ההגשה בלחם (כי הכיכר ספגה את רוב הנוזלים ואנחנו נשארנו בעיקר עם חתיכות בצל).
"בקלאווה טלה - עלה פילו במילוי בשר טלה קצוץ בתיבול אוריינטלי מוגש על טחינה גולמית וסילאן". מנה נחמדה, שהחבר אהב. התיבול היה נחמד, לי הפריעה העובדה שהבצק לא טופל בצורה הכי טובה שאפשר מה שהוביל לזה שהוא לא היה ממש פריך מבחוץ אלא די סתם.
לחם הבית - היה לחם. עיקר מה שיש לי לומר עליו הוא שהוא עלה 22 שקל ושזה מוגזם לדעתי. הוגש עם שמן זית ובלסמי מצומצם, סלט חצילים כלשהו (אני שונאת חצילים) וחמאת שום ועשבי תיבול. לבקשתי הגיעה גם חמאה רגילה.

מה שכן התחיל להיראות ברור בשלב הזה היה בעיית תיאום קלה. שירתו אותנו שתי מלצריות, ששתיהן היו נחמדות מאוד אבל לא תקשרו ביניהן. למשל, סלט החצילים נשפך בטעות ומלצרית אחת אמרה שהיא מיד מביאה עוד, וכשאמרתי שלא צריך רק אחת מהן שמעה. היא הנהנה בחיוך אבל שתי דקות אחר-כך הגיעה המלצרית השנייה עם סלט חצילים. זה באמת לא משנה, אבל זה היה קצת יותר משמעותי כשהמלצרית שממנה לא הזמנו הופיעה עם שתי המנות הבאות שלנו כשעוד לא סיימנו חצי ממה שאכלנו. ארבע מנות על השולחן + מנת לחם זה לא משהו שהכי נוח להסתדר איתו, אפילו אם מתעלמים מהעובדה שסתם רצינו לאכול קצת יותר בנחת.

בכל מקרה, המנות שקיבלנו הן:
"ריזוטו פטריות איטלקי, פטריות שמפיניון ופורטובלו מוקפצות בחמאה, תימין ויין לבן, בניחוח כמהין ופרמזן". מנה בעייתית. עבור החבר, כי מסתבר שהוא לא אוהב כמהין (שהשימוש בו דווקא היה נחמד ובמידה). עבורי, כי אני יודעת להכין ריזוטו והם לא כל-כך. האורז היה אמנם עשוי אל-דנטה, אולי אפילו טיפה יותר מדי, אבל נראה שלא בושל כמו שצריך ולא היה קרמי. לדעתי יכול להיות אפילו שעשו שימוש בשמנת כדי לחפות על הקרמיות שלא הושגה בבישול.
"ניוקי ארטישוק ושקדי עגל - ניוקי ביתי עם שקדי עגל ארטישוק אלה רומנה ועגבניות שרי חצי מיובשות, לימון שום ועשבי תיבול". ה-מנה שבשבילה החלטתי לאכול קצת בשר באותו יום, והאכזבה של הערב מבחינתי. המנה לא הייתה גרועה ממש, והניוקי היו אפילו טובים ואווריריים. אבל שקדי העגל לא נוקו כמו שצריך ורובם היו סיביים. גם הארטישוק די הונח שם בלי טיפול, כך שהיו שם כמה גבעולים שמתוכם רק חלק היה אכיל (ואנחנו היינו צריכים לגלות איזה חלק). אכלתי ונהניתי משתיים-שלוש חתיכות שהיו טובות יותר אבל התבאסתי כי באמת לא שווה לחרוג ממנהגי בשביל דבר כזה.

בסוף הארוחה המלצרית שמה לב שהריזוטו נשאר די שלם, ושאלה אם משהו לא היה בסדר בו. הסברתי מה הייתה הבעיה וקיבלתי חיוך מתנצל (ולא ציפיתי ליותר).
אחר-כך הזמנו קינוח ותה. המלצרית (השנייה הפעם) אמרה שלוקח 12 דקות לאפות את הקינוח ושאלה אם נרצה לקבל את התה קודם. אמרנו שכן, אבל זה לא שינה הרבה כי הוא הגיע עם הקינוח בכל זאת. בנוסף, בהמתנה לקינוח התיישבו בשולחן שמאחורינו ואז גילינו שלמרות שהמקום נראה מרווח יחסית המרחק בין השולחנות ממש קטן ושאני יכולה לשמוע כל ביס שהאנשים מאחוריי לוקחים (משהו שממש מפריע לי). עברנו לצד השני והיה בסדר, לא יודעת מה הייתי עושה במסעדה מלאה יותר.

הקינוח היה "קראמבל פירות - אגס, תפוח ובננה בקרם שמנת עשיר, מעל קראמבל" (אני די בטוחה שבתפריט במקום היה יותר פירוט אבל זה מה שמופיע באתר). הוגש עם קצת גלידת וניל לא איכותית במיוחד. לי היה טעים, החבר אמר שזה עושה לו צרבת. לא קינוח מעניין במיוחד.

לא זוכרת בדיוק כמה שילמנו, אזור ה-250+ (חישבתי לפי המחירים באתר אבל נראה לי שחלקם לא מעודכנים כי זה לא נראה נכון). לא היה רע, אבל הביצוע הלא מוצלח של חלק מהמנות, השירות המשתדל אבל קצת בעייתי והמחירים הגבוהים ביחס לתמורה כנראה ימנעו מאיתנו לחזור.
 
אשמח לשמוע מאיפה אתם מזמינים בב"ש ובכלל- לאן כדאי

ללכת לאכול כשכבר כן מתחשק לצאת. תודה מדרומית רעבה!
 

Ani15

New member
קפאסה

טאפאס בר בסמילנסקי, קמפאי, הקטר (לא זול אבל מאוד נעים לשבת ואוכל נחמד)
בתי קפה: לנדוור ולולה (בסמילנסקי)
אלכוהול: ברבסבא, בטי (בר קוקטיילים מאחורי לנדוור), העתיקה (גן בירה בסמילנסקי)
אוכל בלי בילוי: סבא ג'בטו, פסטינה, פיצה קאלדו, הודו הקטנה
 

רזאי

New member
לאן היית לוקחת אורח מחו"ל?

אם לא נמצא רעיון למקום שיש בו אווירה נעימה, שירות טוב, וגם אוכל ברמה גבוהה, נזמין אותו לארוחה ביתית.
 

Ani15

New member
לקטר, לגמרי

או לקפאסה, או ליקוטה או לקמפאי אם מעותיכם בידכם. בכל המקומות האלה אירחתי והיה מוצלח (חוץ מהקטר, חדש מדי).
אורחים מתים גם על אווז הזהב וזה אפשרות לא רעה לקצת "אותנטיות" ללא הפלצנות של יקוטה.
 

רזאי

New member
יש תקציב לאירוח


קמפאי וקפאסה ניסינו בעצמינו, ולא התלהבנו.
ליקוטה לקחנו אורחים שהגיעו לכנס, ובבר פישל בגדול. היה ערב והוא נתן לנו למשוך את הזמן עם המנות הראשונות, לא אמר לנו שהמטבח עומד להסגר. כשביקשנו לשמוע על העיקריות הוא בישר לנו שכדאי שנזמין קינוחים. אם הוא היה אומר משהו קודם, היינו דואגים להזמין הכל בזמן הנכון. היתה אווירה נעימה, וכולם ישבו שוחחו והתבדחו, לא הרגישו שהזמן עובר. בסוף היה לנו לא נעים, כי בעצם לא ממש האכלנו אותם.
אותנטיות מלווה בפלצנות זה בדיוק מה שאנחנו מחפשים. בקטר עוד לא היינו, הוא עונה על הדרישות?
 

Ani15

New member
לדעתי כן

אבל אל תצפי לאוכל יותר טוב מקפאסה וקמפאי. באותה רמה בערך. השירות טוב (חייבים להזמין מקום מראש), והמקום מקסים ומאוד "אותנטי" במראהו.
 

רזאי

New member
קשים חייו של הפיינשמקר


תודה על ההמלצה והאזהרה. ננסה ללכת בעצמנו בקרוב, ולהחליט.
 

Ani15

New member
ואיך שכחתי את הספריה

אוכל נעים במחירים הוגנים ואווירה מצוינת.
 

פעמונט

New member
לא כל כך מבינה אתכם....

כל המקומות הללו - קמפאי קפאסה ובמיוחד הספריה הם בסך הכל נאפיס משודרג ברמה אחת מעל.
&nbsp
בכל אחת תדרשו להמתין זמן בכניסה גם אם יש שולחנות פנויים, לא תמיד ניתן להזמין מקום והאוכל ממוצע ומטה.
&nbsp
אני הייתי ממליצה על אווזי הזהב (טעים וטרי) או על כרמים (מנת הסלמון שלהם מצויינת - אני לוקחת אותה עם פירה במקום עם רביולי)
 

PantherettePitz

New member
לא התלהבתי מאף-אחת מהן באמת

(חוץ מקפאסה שלא הייתי בה), אבל כן חייבת לומר שבאף מקום לא נתנו לי לחכות בכניסה בכלל.
&nbsp
על כרמים הביקורת שכתבתי למעלה, בעיניי לא היה שווה את המחיר (אני לא אוהבת סלמון שאינו נא אז לא יודעת להגיד לגבי המנה הספציפית הזאת).
 

PantherettePitz

New member
אני גרה פה רק כמה חודשים

אבל ממה שמצאתי בינתיים:
&nbsp
משלוחים: הודו הקטנה ממש מוצלחת, פסטינה עושים פסטה לא רעה (אבל קצת יקרה ביחס לתמורה), פסטה בסטה (לא יודעת אם עושים משלוחים כי אנחנו גרים קרוב), קמפאי סבירים אבל יקרים, סן שיי עושים "סושי" נחמד (כלומר רחוק מהדבר האמיתי אבל משביע קרייבינג). פיצה שהיא מעבר לדומינוס עוד לא מצאנו אבל אנחנו מתכננים לבדוק את קאלדו.
מאוד לא ממליצה על ג'פניקה (לא חדש שהסושי שלהם מזעזע, אבל גם מנות מוקפץ היו די מזעזעות), והייתה איזו פיצה שהזמנו שהייתה ממש נוראית לדעתי ודווקא די נחשבת בב"ש ממה שהבנתי, אבל אני לא זוכרת את השם שלה.
&nbsp
לא במשלוחים: המסעדה שבתוך טיב טעם הפתיעה אותי מאוד לטובה, אבל לא מתאימה כל-כך ל"לצאת". בסניף האקספרס של קמפאי אכלתי מנה גרועה ותפלה. יצא לי לשבת בספריה (אוכל לא משהו אבל נחמד לשבת שם) ובקפה סיאסטה לקפה (האווירה הייתה לי נעימה). בפסטינה נחמד גם לשבת. עוד לא ממש יצא לי לצאת לפאבים למעט האירית פעמיים (היה נחמד וגם אוכל לא רע).
 

Ani15

New member
לא להזמין מקאלדו!

ההבדל בין הפיצה במקום לבין המשלוח שלהם הוא שמים וארץ. ללכת, ועם הרבה סבלנות, שווה.
משלוח סושי סביר יש לאצה. לא יותר מסביר.
לא להיכנס לסניף האקספרס של קמפאי, גם פה ההבדל בין הסניף הראשי לסטריט ווק הוא שמים וארץ.
 

רזאי

New member
פתחו בבאר שבע חומוס אליהו.

הסטודנט וחבריו מתלהבים.
ניסינו לפני החגים את פיצת קאלדו, שהיתה מצוינת. בנסיון שני לא היו להם את התוספות שרצינו, אז וויתרנו. אני מקווה שהמחסור בכל הטופינג השווים היה חד פעמי.
 

erezavn

New member
באר שבע לא שופעת באופציות...

די מדכא בעיר. האופציות למסעדה טובה דלות ביותר. וזו עיר גדולה, עם המון חבר'ה צעירים. גרתי בב"ש 5 שנים כסטודנט וביליתי בה לא מעט גם לפני כן כקרית-גתי במקור. מה שמבאס שלא נפתחים כמעט מקומות חדשים. יש את גיגסי - בר מסעדה (עם המון שידורי ספורט) שיחסית יש בה אוכל מושקע. יש את כרמים שהבנתי שהיא די בינונית. ערביקה שלא מספיק מעניינת. קמפאי לאוכל אסייתי. קפאסה שששמעתי שהיא חביבה. סמילנסקי טאפאס בר. ועוד כמה מקומות סבירים נוספים. שום דבר שמתקרב לסטנדרט תל אביבי סביר וחבל.
כרמים המקורית במושב סגולה ליד קסטינה היא מסעדה מוצלחת בהרבה ביחס לאחותה הבאר-שבעית, אבל גם היא ירדה ברמתה בשנים האחרונות.
 

PantherettePitz

New member
ממה שניסינו בינתיים

בגיגסי הייתה לנו חוויה ממש מבאסת (אם כי הגענו לשם במהלך פסח אז אולי אנחנו צריכים לתת להם הזדמנות נוספת. בכל מקרה, שידורי ספורט הם פחות הקטע שלנו).
&nbsp
בסמילנסקי עוד לא יצא לנו וגם לא בקפאסה, אבל החבר טוען שאנחנו צריכים לנסות באמת. גם את קאלדו אנחנו רוצים לנסות. מקמפאי הזמנו משלוח שלא היה מוצלח במיוחד, ובסניף האקספרס שלהם אכלתי את אחת המנות התפלות שיצא לי לאכול בחיים.
&nbsp
מסביב לבאר-שבע לצערי לא רלוונטי לנו בהעדר רכב (בהתחשב בזה שלהגיע לרוב באר-שבע לוקח לי יותר מחצי שעה).
 
למעלה