כרמים בבאר שבע.

salo22

New member
לי היה מוזר בעיקר עניין

ה"סטנדרט התל אביבי המתנשא שלי".. אולי זה נאמר בציניות ואז לא הייתי צריך להתייחס לזה, פשוט ממש לא ברור לי איך מפתחים סטנדרט תל אביבי מתנשא מאכילה ברבות ממסעדות העיר, אבל אולי זה רק אני וכמובן הכל במסגרת דעתי וכולי ובלה בלה

salo22

New member
קראתי את זה ברצינות תהומית

וואללה באמת לא עקרוני כבר.. בהחלט הביקורת הייתה בסדר גמור בתור הודעת ביקורת מפורטת.

קודם כל זה אכן היה בצחוק..

ושנית, אני מאוד משתדלת לאכול רק במסעדות טובות בת"א
(לא שאין נפילות פה ושם - אבל אז אני לא חוזרת..)
&nbsp
וחברה, אין מה לעשות, תאמינו לי שלי זה יותר עצוב מאשר לכם, אבל רוב המסעדות הטובות בארץ נמצאות בתל אביב.

העצלנית

New member
אבל בפריפריה הרחוקה יותר

ההיצע והאיכות הרבה יותר דלים. בגליל המערבי למשל אין כמעט מסעדות טובות. גם פלאפל למשל כמעט בלתי אפשרי למצוא. חסרה שם אוכלסיה שתחזיק את המסעדות הטובות, לא מדברת על גורמה אגב מדברת על לאכול עסקית טובה או ארוחת ערב פעם בכמה זמן.

Summer dragon

New member
בתור מישהי שגרה בב"ש...

אני יכולה להגיד שהמבחר יחסית גדול ודווקא חל שיפור....
כרמים שנפתחה,
יש פה את בוצ'רי ששמעתי עליה רק דברים טובים.
רינגנבלום שמתאימה מאוד לסטנדרט הפלצני של בית קפה תל אביבי גם במחירים המפונפנים שלה אבל לפחות הם פרוייקט שיקומי לבני נוער במצוקה שזו מטרה נהדרת ולכן אני מוכנה לשלם את המחיר.
קאלדו שהיא פיצה מדהימה ברמה של פיצריות שוות במרכז.
קמפאי שהיו איתה עליות וירידות אבל לא רעה בכלל.
סושיות לא רעות.
יש את קה-פאסה שלא רעה
יש בעיר העתיקה את הלולה שהוא אחלה בית קפה ועוד כמה נחמדים כולל המסעדה המרוקאית ששמעתי עליה המון (ולא בדקתי)
אמנם אין את העושר הקולינרי שיש בת"א אבל בהחלט יש פיתוח בתחום ואחלה מסעדות וברמה טובה + ואפילו יותר נכון זה לא מסה, הבית התאילנדי (של פעם) ובראסרי.
אבל מאוד עשיר, מגוון, טעים ובכלל לא נופל מהרבה מקומות בצפון! ואפילו לא בת"א (ששם כדי להגיע למסעדה ממש טובה צריך לעשות טיול במיוחד)
כמישהי שבאה במקור מהצפון אני דווקא אתגעגע לריכוז המסעדות בב"ש כשאעזוב אותה!

אשמח לשמוע על הסושיות. איכשהו אנחנו תמיד מסיימים בקמפאי

ואשמח לדעת על אופציות נוספות
תודה!

Summer dragon

New member
קמפאי באמת טובים!

אבל ממש יקרים וגם המשלוח שלהם יקר מה שהופך את כל העסק להרבה פחות משתלם.
אני נהנת מג'אפניקה- אחלה סושי אבל השירות על הפרצוץ.
הסוייאמי ברינגנבלום לא רע בכלל.
ואצה.
אלו הקבועים שלי. בארץ בכלל קשה למצוא סושי ברמה ממש ממש טובה שהדגים וכל הרכיבים סופר טריים לצערי

דרדסית85

New member
מדגם קצר-

סויאמי,סושיה מצויינת (לדעתי:)) ברח' רינגלבלום (שכונה ד',מעוז הסטודנטים)
&nbsp
שירי'ז בורגר-בעיר העתיקה (שאגב החלו לשמר שם חלקים ולשפץ דירות ישנות כמו פעם,עם מרפסת שפונה למידרחוב)-המבורגריה שהבשר מקורו באיטליז ב"שי די מפורסם,שירי,הוא סוג של "מוסד" פה בעיר,המבורגר מצויין,מוגש כאחרון הג'אנק על מגש עם נייר פרגמנט כשהצ'יפס וההמבורגר נחים עליו ברוגע. חווית האכילה לא משהו,בגלל הקונוטציות הנ"ל,ולא ברמה,לדעתי,של הבשר המצויין והתוספות (שגם הן מוקפדות,צ'יפס מצויין ופוטטוס פריכים וגדולים). טרם דגמתי מנות אחרות מהתפריט.
&nbsp
פיצה קאלדו,ויחד איתה פסטינה שנמצאות ברח' מצדה בסמיכות מצויינות
&nbsp
את קמפאי,הסיפרייה וקה-פאסה אני פחות אוהבת (בכלל לא מסיבות קולינריות)- אבל הן אהובות בעיר והן מסעדות שפוגעות בול לדרישות הקהל-חלל מעוצב,תפריט מגוון,פתוחים בשבת אבל חלילה לא מגישים לא כשר.
&nbsp
כבאר שבעית ב-7 שנים האחרונות,אני מסכימה עם פותחת השרשור. אחרי רביצה במסעדות הפריפרייה רבתי,חורה לי חוסר חווית האכילה-החללים תמיד גדולים מידי (קה פאסה פשוט עצום בגודלו),הפונה למשפחות וקבוצות (כלומר,גם רועש),לרוב הכלים לא ממש מתאימים (שירי'ז בורגר),האוכל יוצא מהר מידי,מה שמטשטש את האווירה ה"מסעדתית" לדעתי,כאילו הם רוצים שתקום ותפנה מקום לקבוצת הנערים או המשפחה הקולנית הבאה שתיכנס,וזה נראה שבלי קשר לאוכל,שיכול להיות מצויין,אין דגש על החוויה הכוללת,מה שבהחלט קיים כסטנדרט בת"א.
יוצאים מהכלל הן המסעדות באיזורים של הסטודנטים (קאלדו,פסטינה,פסטה באסטה,סויאמי,קפה רינגלבלום),מקומות קטנים מוגבלי מקום (לא נבנו במרכזי קניות מפלצתיים) שבאמת כיף לשבת שם לאכול ולשוחח.זה נראה כאילו האוכלוסיה הסטודנטיאלית בניגוד לבאר שבעית הוותיקה, מאפשרת "קידמה" (אני באמת לא מתכוונת להישמע מגעיל,אין לי ניסוח אחר)-לא מתעלפים מבייקון בתפריט,או בשר וחלב יחד,המגוון פסטות למשל כולל יותר מפסטה אלפרדו/עגבניות,המנות בגודל נורמלי ולא ענק,והמחיר לרוב בהתאם-כלומר סעידה בחוץ כעניין שבשיגרה,ולא בילוי משפחתי שמחייב המון אוכל וחלל ענק.
&nbsp
ב"ש בהחלט מתקדמת,אבל רק במקומות מאד ספציפיים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מיתר44

New member
השאיפה לשלמות אינה מגרעה

נהפוך הוא. כשם שתושבי באר שבע ראויים למערכת חינוך ומערכת בריאות בסטנדרטשל מרכז הארץ, כך בשאיפה אנו חולמים על מסעדות ברמה. ביקורת המסעדות תסתמך על קריטריונים הנבנים על פי סטנדרט (רצוי גבוה, כדישיהיה לאן לשאוף) בהתאם לנסיון העבר שלנו. לכן אין פגם בהשוואה הנ״ל ובכתיבה שכאילו לא סלחנית כלפי העיר עקבנתוני הדמוגרפיה והגאוגרפיה השונים. אין לי, למשל, כל רצון לתמוך במסעדות בינוניות ומטה, רק בגללשהן מצויות באזור מגורי. וגם איני מבין איך תמיכה כזו תסייע לשפר. עד אז, אסע כדי לסעוד לאותם מחוזות המספקים את מאוויי. אגב, הדרך לאילת מזמן לא עוברת בבאר שבע, וגם באילת אין ממש היכן לסעוד טוב. ):

salo22

New member
לשאוף זה נחמד אך זו לדעתי לא הנקודה בדיון

אתה לא מתייחס בעניין זה לצדדים הריאליים שאני מנסה להעלות, כמובן שגם אני רוצה לראות מסעדות נפלאות בכמויות הסטריות תחת כל עץ ושיח, עיירה, מושב או עיר.
לצערי כתבתי כבר הודעה ארוכה ומפורטת ולחצתי בטעות על לצאת מהדף לפני השליחה, בכל אופן יש הבדלי שמיים וארץ בחתכים סוציואקונומיים, חברתיים, משפחתיות וביתיות מול תרבות פנאי ובילוי גם של אמצ"ש, ולא הגענו עדיין לנתוני התיירות בבאר שבע מול נווה צדק ועוד פרמטרים רבים אחרים.
מסעדות טובות מאוד יכולות להיות בכל מקום, הבעיה שהמוכשרים באמת שיכולים להגות אותן ולנהל ולבשל, כל כך מעטים באופן כללי בארץ, לדעתי, שגם רובם ככולם יעדיפו לבדוק ההזדמנויות במרכז או מעבר לים. נכון שמי שטוב באמת יעשה את זה גם מחוץ למרכז, הבעיה היא שלדעתי יש מעט חזקים מאוד ועם מוסר עבודה גבוה, שרוצים וגם ירצו בעתיד להשליך יהבם על קומץ גרגרנים דרומי כמו מיתר44 מול הסיכון העצום בהשקעה כזו מול קהל שרובו לדעתי פשוט לא ייצא בהמוניו מהבית עבור כישרון כזה והשקעה.

pix37

New member
בשביל מסעדה טובה באמת אנשים יסעו מכל קצווי הארץ

והיא לא תתבסס רק על קהל מקומי.

ראה לדוג' את אורי בורי בעכו או את המטבח של רמה בנטף - כעקרון על פי התאוריה שלך הם לא היו מצליחים לשרוד שנה בהתבסס על הקהל המקומי - אבל עובדה שהן מחזיקות מעמד ורק מתפתחות. ברור שהסיכון מטורף ומעטים ינסו לקחת אותו , אבל לדעתי דווקא יותר מתוך קבעון מחשבתי מאשר נתוני אמת.

אני חושב שהיום הסיכוי של מסעדה טובה להצליח בפריפרייה העשירה / הקרובה גבוה יותר מאשר במרכז תל אביב.

בהסתייגות אחת לפיה מסעדה חדשנית מאוד או מסעדת קטע לא תצליח בשום מקום מאשר במרכז.

salo22

New member
דיברתי על מתי מעט שהם טובים באמת

ובמיוחד האוכל בשבילם הוא דרך חיים - אורי ורמה הם לבטח כאלו. לא פסלתי לחלוטין את האפשרות, אגב גם בעלי טאנטי שינני מכיר הם לבטח כאלו, המסעדה היא שליחות עבורם, טרה פרומוסה זו מסעדה שלבטח סוג של שליחות ואהבה גדולה גם כן, ולא ביקרתי בה. כמה "משוגעים" כאלו יש פיקס שקשורים מצד אחד קשר חזק למקום בו הם רוצים לחיות וגם לעסוק באהבה גדולה לאוכל ?
אתה בטח מדבר עם אנשי טאנטי מידי פעם, הרי ברור שגם הם היו יכולים להתפרנס הרבה יותר בכבוד בתל אביב, אבל קשר חזק שהוא לדעתי הרבה מעבר לפוטנציאל השנוי במחלוקת למסעדות של העיר טבעון, משאיר אותם באיזור. ותחשוב, אנחנו מדברים עוד על טבעון, לא באר שבע. בחיאת לצפות שבבאר שבע יקומו שלל מסעדות מצויינות ובעיקר מגוונות, לדעתי זה כמו לצפות שיגיעו תיירים לבאר שבע. ואין מה לעשות, אולי אנשים נוסעים רחוק עבור מסעדות, אבל שוב לדעתי מתי מעט וזה רחוק מאוד מלהיות על בסיס קבוע גם אם המצב הכלכלי יהיה משופר בהרבה מעכשיו , אנחנו זן די נדיר פיקס וגם אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו נסיעות ארוכות קבועות בשם האוכל, בשטח הדברים פשוט עובדים אחרים.

salo22

New member
אגב בהחלט מסכים מאוד עם מה שכתבת

ובעיקר חושב שאנשים נדירים יקימו מסעדות נדירות במיוחד דווקא באיזורים המיוחדים שאנחנו אוהבים מאוד, הבעיה שוב, שהם כל כך נדירים, שיהיו מעט מאוד מסעדות כאלו באופן כללי, וזה לא משנה אם זה המרכז או הפריפריה.

Czerniak

New member
תודה על הביקורת

ניתוח של הסצנה הקולינרית הבאר שבעית הוא מורכב - נפתחים מקומות, ורובם גם מלאים, נכון לימי טרום צוק, המחירים הם מחירי תל אביב (ולעיתים רבות+), יש השקעה בעיצוב - בר הספורט החדש, קמפאי, הספריה, קה פאסה ואפילו ההשקעה במסכים וטאבלטים בנאפיס. מצד שני - אין שום מקום (אולי פרט ליאקוטה שהיא משהו חריג מכל הבחינות) שיש בו השקעה באוכל ובחומרי הגלם. זה די מבאס, ולא בדיוק ברור לי - יש הרבה אנשים, יש אוכלוסיה עם פוטנציאל (גם בבאר שבע וגם בעומר/מיתר/להבים) ועדיין - זה או סמי וסוסו או לשלם יותר מדי על קמפאי/קה פאסה/כרמים שבתל אביב לא היו כנראה מחזיקות מעמד.

ההבדל הוא שיש אלטרנטיבה.

אגב.. לא הייתי משווה את כרמים לריבר בכלל.. בריבר (ניסיתי פעמיים בשני סניפים) לא נהניתי בכלל מהאוכל.
בכרמים הכל היה טעים. פשוט שום דבר לא היה מספיק טעים כדי שאני ארגיש צורך ללכת לשם בלי סיבה מיוחדת.
את קימל אני לא מכירה.. שמעתי לא מעט ביקורות שליליות אז אני לא מרגישה צורך לחוות את זה על בשרי, ויש בעיר כל כך הרבה מסעדות מצויינות שאין שום צורך להגיע לקימל או ריבר.
&nbsp
בבאר שבע כמה שחפרנו לא ממש מצאנו משהו שהתחשק לנו עליו והגענו לכרמים כדי לנסות משהו חדש.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Czerniak

New member
בדיוק מה ששוקי ומילי אמרה...

ואם השאלה היא איך קימל או ריבר מחזיקות מעמד - לקימל יש הבלחות (אם כי יאמר שאני לא מחסידיה) וריבר היא דרגה אחת מעל לפאסט פוד (וגם ממנה אני נמנע). אם להיות אופטימים כרמים היא המסעדה הראשונה שאני זוכר בבאר שבע שמתהדרת בשף וזו כבר התקדמות.

הייתה פעם מסעדת פירות ים..

במרכז הנגב, בפנים בפסאז'.
&nbsp
נדמה לי שהיא הייתה מסעדת שף, הגענו לשם עם קופון, היא הייתה פשוט מצויינת ונהננו מאוד, המחיר גם בלי קופון היה מאוד סביר, ואז היא התנדפה.

למעלה