כרמיאל

כרמיאל

שאלה לכל וותיקי הרוקדים לפני כררמיאל, היכן היו הפסטיבלים הראשונים?

לפני כרמיאל פעם התקיים ליד ראש העין

ליד המבצר בפארק על ידי יואב אשריאל, היו אלפי רוקדים גם מכל מיני ארצות. במשך יממה אחת. זוכרת רויטל שפעם דיברנו על זה.

הנה הפירוט ../images/Emo27.gif

כנסי דליה התקיימו בשנים הבאות בקיבות דליה: 1944, 1947, 1951, 1958, 1969. הכנס הראשון בדליה נחשב לכנס ריקודי העם הארצי הראשון. בין כנסי דליה לפסטיבל כרמיאל היו כנסי מחולות בצמח: 1975 - 1987. פסטיבל כרמיאל הראשון התקיים בשנת 1988, ומאז מתקיים כל שנה.

פסטיבלי מחולות ראשונים

תודה לך רויטל על תשובתך, חשבתי שאולי מי מהרוקדים הוותיקים/צעירים יענה על השאלה, אני הופעתי בפסטיבל המחולות האחרון בדליה. זאת היתה חוויה נפלאה

משהא

New member
יואב אשריאל ואני היינו בדליה - 1944

הפסטיבל הראשון התקיים על משטח עפר (בזלת) מהודק ע"י מכבש כבישים לאחר שהורטב במיים. מימין לכביש המוביל לקיבוץ דליה הייתה גבעה סלעית ובמדרון ישבנו. הסלעים ומה שבינהם היו כסאות הישיבה, היינו מקורבלים בשמיכות. הייתי כמעט בן 13. מהעבר השני משמאל הייתה רמפת העפר ששימשה את הבמה. כמובן שרמקולים היו רק על הבמה ואילו שישבו רחוק בקושי שמעו את המוזיקה. וכשבא גל רוח לא שמעו כלל. גם התאורה לא הייתה משהו. אך זכור לי שהלהקה הדרוזית רקדה כבר עלה השחר. היו גם כמה להקות מארצות קרובות לפלסטין אז. זכור לי גם שחלק גדול מהרוקדים רקדו יחפים. על תלאות הדרך כתבתי בשירשור אחר מזמן. ריקודים שמחים אורי גבעוני

לאורי גבעוני

היו ימים חבר שהיינו צעירים ויפים שמחים ומאושרים ורקדנו בדליה, אני הופעתי שם והי כיייייף. היום אנחנו ממשיכם לרקוד ולהיות מאושרים ושמחים למרות הכל.

למעלה