כרכנים צהובים

naja

New member
קופסאות גלידה לנחשים קטנים-בינוניים

קערות פלסטיק בגדלים שונים לנחשים גדולים יותר. אפשר למצא בכל מיני חנויות לכלי בית במחירים נמוכים מאוד.

אוקי לכחתי את דבריך אבל...

סבבה עם זה פחות טוב לנחש אז אני לא יסיסם גולגולת אבל אני לא כל כך רוצה שיהיה לו קרטון ולהחליף כל שבוע כי אין לי מאיפה להבאי כל שבוע קרטון ואני לא כל כך רוצה פלסתיק אפשר לסים משו אחר??? תודה

naja

New member
שיטה למנוע מהנחש לברוח:

לקנות טרריום שמיועד לזוחלים ולהקפיד לסגור אותו כמו שצריך. שימוש בטרריומים מאולתרים מגביר את סיכויי הבריחה, במיוחד אצל מגדלים מתחילים. אל תשכח שלא רק ההורים שלך הם צד בסיפור. אם הנחש יברח ולא תמצא אותו הוא לא ישרוד וחבל.

אכילה וגדילה

אם אני לא יאכיל את הכרכן הצהוב שאני רוצה לקנות אז הוא לא יגדל אף פעם ל2 או שיכח לו זמן עד שיגדל ל2??? כאילו אני יאכיל אותו אבל אני רוצה לדעת עם לכל נחש יש גודל פוטנציאלי שהוא תמיד מממש אותה אבל תלוי בכמה זמן...???

naja

New member
לא כל נחש מגיע לגודל המקסימלי.

נחשים שאוכלים מעט גדלים לאט ולפעמים נשארים בבגרותם קטנים מהממוצע. לא הרבה כרכנים צהובים מגיעים לשני מטר כך שאתה לא צריך לדאוג. אם הגודל הפוטנציאלי הסופי מטריד אותך אז אולי תרכוש נחש שאמור להגיע לאורך סופי קטן יותר. צריך גם לזכור שלפעמים אספקה מועטה של מזון לנחש כדי שלא יגדל למימדים מפלצטיים זו הרעבה והתעללות.

לא אנחנו רוצים שהיגדל כמה שיותר

אבל שזה לא היה נחש שהיה יותר מדי קשה לגדל כי אנחנו לא ממש מנוסים

כנסו רגע תודה...

טוב יש לי כמה שאלות 1.מה עדיף לנחש מקל חלק או מחוספס? 2.דשא סינטטי עדיף גבוה יותר או נמוך? מה עדיף לנחש לא לי

gaichuk

New member
נכנסתי...

לדעתי עדיף מקל מחוספס מכיוון שיותר קל לנחש להתפס עליו וגם יוכל להעזר בו להשלה. דשא נמוך עדיף כי הוא לא מסתיר ו'מעלים' בתוכו טרף,לכלוך וכו'. אני שמח לראות שסדר העדיפויות שלך מתחיל בנחש...

ניקוי דשא

אני יכול איך שהו לנקות את הדשא הסינטטי שהוא בטוח הטרריום או שאני צריך כל פעם להוצי את הנחש ואז את כל הדברים בתוך הטריום ואת את הדשא ולנקות אותו מבחוץ או שיש אפשרות לנקות את הדשא בתוך הטרריום עם איזה סבון מיוחד או משו??? כאילו לא איכפת לי לעשות את כל זה אבל זה בסדר לאני יזיז את הנחש כל פעם שהוא מחרבן??? תודה

naja

New member
אי אפשר ולא רצוי.

צריך להוציא, לשטוף טוב משני הצדדים, לשטוף את תחתית הטרריום, לייבש ולהחזיר. רצוי לשים עיתון בין הדשא לטרריום כדי לספוג את ההפרשות.

חימום

מה עדיף לנחש ??? קבל חימום או לבנת חימום??? אני כנירא קונה אותו בייבי.... תודה

naja

New member
כבל חימום.

הלבנה זה אמצעי חימום גרוע. בד"כ מחממת רק איזור קטן ובד"כ האיזור הזה חם מידי בשביל הנחש ועשוי לגרום לכוויות. בכבל יש אפשרות לשחק בהתאם לגודל הטרריום ולכן הוא עדיף והוא גם יותר אמין.

gaichuk

שניה אז אתה אומר שעם המקל לשי חלק אז לחפש מקל חדש ולא לשייף אותו?? תודה

gaichuk

New member
אתה לא חייב להחליף את המקל...

מצד אחד,כמו שאמרתי,על מקל מחוספס יותר קל לטפס והוא יכול לעזור להשיל את הנשל. מצד שני,נחשים מצליחים להשיל גם בפלסטיקיה חלקה עם נייר סופג בלבד. נקודה נוספת היא שנחש בטרריום אינו מפעיל את עצמו כמו בטבע בגלל חוסר מקום ואתגרים פיסיים כגון טיפוס,התחפרות,מרדף,טריפה ועוד... יכול להיות שעדיף מקל חלק שידרוש מהנחש קצת יותר מאמץ... לשיקולך. מה שתבחר יהיה טוב...

למעלה