כרכנים צהובים

כרכנים צהובים

שלום אני חדש פה קוראים לי דניאל אני חבר של יניר ועופר רמתי רציתי שתשלחו לי תמונות כרכנים וגם רציתי לדעת עם כרכנים בורחים הרבה מהטרריום.....????

naja

New member
שלום דניאל וברוך הבא לפורום.

אם תעבור על הפורום תמצא שם גם תמונות של כרכנים צהובים(חפש הודעות של שחר). בקשר לבריחה של כרכנים-הם נחשים דיי פעילים ובד"כ כשיש להם אפשרות הם מנצלים אותה ויוצאים מהטרריום.

יש דרך לימנועה מהכרכן לברוח???6

כאילו אין לי ממש בעיה שהוא יברח אבל ההורים שלי יתצבנו עם הם יגלו זה ממש בעיה יש איזה שיתה שהם לא יברחו אני יודע אולי לסים איזה רשת שאני פותח את הטרריום בשביל להקטין את הרווח ואת הסיכוי שהוא יברח????

אה וגם רציתי לדעת עוד משו...

אני וחבר שלי יניר רוצים להכניס גולגולת לתוך הטרריומים שלנו איך לחתות אותם הם יבשות ואין אליהן בשר....וגם חיטינו אבנים שלי הייתי די נקיה ושלו הייתה מיער אז היום עלייה פול פיטריות ירוקות צהובות וכתומות אנחנו עושים לןהם אמבתית מים עם סבון כלים זה בסדר???

gaichuk

New member
על גולגלות ואבנים...

גולגלות בשטח אמנם נראות יבשות ונקיות אבל למעשה יש בהם חרקים רבים בתוך העצם.בעיקר בלסתות ובחלק בו היה המוח. על אבנים שעמדו במקום מוצל ולח,יש פטריות ,אזובים ועובש. בשני המקרים אני מציע קודם כל לנקות טוב טוב עם סקוץ' ברזל ולהטביע אותם בדלי עם מים למשך כמה ימים עם מעט כלור.כ-100 סמ"ק ל-10 ליטר מים בערך. דבר ראשון,חוסר החמצן יהרוג את רוב הטפילים והפטריות. שנית הכלור יסיים את ה'חיסול' והוא גם מתנדף בניגוד לחומרי אקונומיקה רבים אחרים כגון סבונים. בסוף התהליך לייבש טוב בשמש.אפשר גם עם 'פן' לשיער שעושה עבודה לא רעה. תביא בחשבון שהכנסת עצמים אורגניים כאלו לטרריום מורידה מרמת הסטריליות ומהווה פתח לבעיות... לגבי פטריות ואזובים למיניהם, צורת הרביה שלהם היא בעזרת נבגים שהם קטנים ביותר.לפעמים גודלם אינו עולה על 50 מיקרון (אלפית המ"מ). בע"ח שנושמים את הנבגים לתוך ריאותיהם,חורצים את מותם בדר"כ. הנבגים מתפתחים בריאה ולפעמים בדרכי הדם וכך הם מגיעים לכל חלקי הגוף. הדוגמא המוכרת ביותר היא של הנמלים המלקטות בדרום אמריקה שמטיילות מתחת למצע העלים על קרקעית היער.הן נושמות את הנבגים והם מוצאים את דרכם למערכת העצבים ולמוחה של הנמלה. האפקט לוקח ימים ספורים ובסופו של דבר,הנמלה שמבלה את כל חייה על הקרקע, מוצאת את עצמה נמשכת כלפי מעלה לכיוון האור בהשפעת הפטריה המתפתחת.היא מוצאת גבעול כזה או אחר,עולה וועולה לקצהו ושם היא נושכת (נועלת) את לסתותיה על קצה הגבעול ומוצאת את מותה. הנבגים שהתפתחו מוצאים את דרכם אל מחוץ לגוף הנמלה תוך כדי הכפלה אין סופית (כמו סרטן) ומקימים מושבה חדשה על קצה הגבעול. סיפור לא כ"כ נעים לקרבן...

תודה אבל עוד שאלה...

תודה רבה לא ידעתי שעדיף כלור חשבתי שהכי טוב זה אקונומיקה.... וגם רציתי לדעת איך לחטות עץ??? הכלור לא יספג או משו??

gaichuk

New member
עץ שונה מאבנים ועצם.

לעץ יש נטייה לספוג לתוכו נוזלים. לעצם קצת פחות. מה גם שכושר הנידוף בעצם די מהיר. במקרה של עץ הייתי ממליץ לך על הרתחה. כמובן שאם העץ גדול מאד יהיה קצת קשה להכניס את כולו להרתחה. המלצה כללית ועיקרית: נסה להתחיל מהמינימום . מצע של נייר סופג,קופסת קרטון קטנה כמחבוא, כלי מים פשוט מפלסטיק לשתיה ורחצה,וזהו. בשלב מאוחר יותר,כאשר תהיה 'סגור' על סגנון מסוים שאתה יודע שהוא לא רק יפה לטעמך אלא גם מתאים לנחש, תתחיל לשלב תפאורה וצעצועים. כל הקטע של שינויים בטרריום,ממיקום ועד עיצוב פנימי,אינם תורמים לנוחות הנחש. נהפוך הוא,הם עלולים לגרום ללחץ ופחד. אני מכיר את ההתלהבות בהתחלה ובדיעבד אני חושב שהיה עדיף למנוע מהנחשים את כל הבלאגן והנסיונות. "ותחשבו על זה...מא-א-אה-אה-אה..."

העץ שלי

העץ שלי יותר מידי גדול בשביל הרתחה אני כבר סגור איך אני מעצב את הטרריום שלו יש את הכל את האבן את הדשא הסינתתי את העץ אני מקבל את הגולגולת עוד שבוע ואני קונה את הקבל חימום ביום רביעי.....רציתי לדעת 2 דברים חסר לי משו??? והאם יש עוד שיתה לחיטוי עץ??? תודה

הרתחה...

אמרתם לי להרתיח את העץ אז כדי גם אחרי שאני מחתה עם כלום להרתיח את האבן והגולגולת???? תודה

naja

New member
אפשר ואפילו רצוי.

חיטוי נוסף זה לא יכול להזיק אלא להועיל. זה אפילו יוכל להרוג חלק מהנבגים שאולי הכלור לא הורג. דרך אגב, של מה הגולגולת?

גולגולת

אני עדיין לא בטוח כנירא כיבשה או משו קצת יותר גדול....זה משנה??? אם כן איזה הכי כדי לי לסים בטרריום???? תודה

gaichuk

New member
גולגולת כבשה? ההמממםםםם...

לא שזה משנה איזה חיה 'איבדה את הראש',אבל אם כבר אז גולגולת של כבשה עם הבשר ,העור והצמר,מחוברת לצוואר עם כל השאר ברציפות לשאר הגוף עם החלקים הפנימיים ועדיין מתהלכת ומלחכת עשב...אממםםם... לשחוט,לפשוט,לנקות,לפרוס,לשפד ולטחון... הכל הולך... אוי איזה ריר נוזל לי מהפה... וברצינות, זה לא משנה של מה הגולגולת (כל עוד זה לא של אדם...),העיקר שהיא נקיה.

מה דעתכם???

גולגולת זה מקום מיסתור טוב לנחש או שבגלל החורים של העניין ושאר הפתחים יותר עדיף שלא גולגולת ולסים משו סגול שלא יראו את הנחש דרכו??? תודה

gaichuk

New member
עדיף קרטון וכדומה על גולגולת

קל וזול להחליף כשהנחש מלכלך אותו. יותר קל להוציא את הנחש מקרטון מאשר מגולגולת במידת הצורך. מקום סגור יעניק יותר בטחון לנחש כשהוא רק רוצה שקט ושתעזוב אותו בעיקר בזמן עיכול. ודבר אחרון, הגולגולת היא בשבילך ולא בשביל הנחש. וזו עובדה. לנחש זה לא משנה... הרושם שמתקבל לדעתי כשרואים גולגולת בטרריום או כלוב של חיה כזו או אחרת, הוא שלילי. גולגולת מקושרת עם מוות ולא עם דברים חיוביים. לדוגמא,הדגל של הפיראטים,הסימן הבין לאומי לרעל וכו'. המקום היחיד שאני חושב שגולגולת (פרה ולא של אדם!) תתאים,הוא טרריום גדול עם עכסנים או קוברות.....

אני חושב שמקומות מסתור מפלסטיק

עדיפים על כאלו מחומרים אחרים מבחינת קלות הניקוי והחיטוי. אומנם קרטון אפשר לזרוק כל פעם שמנקים את הטרריום אבל אז גם צריך למצוא אחד כזה בכל פעם לעומתו פלסטיק קל לניקוי וחיטוי ואין צורך לחפש מקום מסתור חדש כל שבוע. בנוגע להרתחה של הגולגולת, תשתדל לעשות זאת כשאתה לבד בבית אני לא חושב שמשפחתך תשמח לשמוע על זה.

בסדר

תודה יונתן אבל אני מרתיח את הגולגולת בתוך קופסת שימורים גדולה שאמא שלי המליצה על זה תודה על ההתחשבות

ינותן

איזה רעיונות יש לך לגביי מקום מסתור שעשוי מפלסטיק?. אני תמיד מחפש משהו רלוונטי ולא מוצא.. אני מוצא רק דברים מקרטון. תודה

למעלה