כרכן אפור

eyar66

New member
כרכן אפור

בחיפושי אחר נחש מתאים(ולא יקר) עבור פינת חי קטנה בביתי המיועדת לילדים קטנים בני 3-5 ,הוצע לי נחש כרכן אפור בן 5. נאמר עליו שהינו שקט אינו נושך. שאלותי למומחי הפורום: האם יוכל להתאים לילדים קטנים כנחש שניתן להחזיקו או לצפות בו כשהוא על הרצפה. אנא המלצתכם. תודה

eyar66

New member
יונתן תודה ו..

האם שטיפת הרצפה לפני מהווה פיתרון טוב לבעיית "הנקיות"?

hod4

New member
אם אתה רוצה לשים אותו

על הריצפה לאיזה חצי דקה להראות לחברים או למישפחה זה בסדר פשוט הריצפה לא הכי נקיה וזהו אבל זה לא צריך כל כך להזיק לנחש אם זה רק דקה

eyar66

New member
נחש על רצפה...

אני מבינה שהבעיה נובעת מזה שזה נחש שהוא יליד שבי ולכן פחות מחוסן? כי הרי בטבע הסביבה הרבה יותר "מלוכלכת מהרצפה בבית" או שיש פה משהו שאני לא מבינה?

Itamar Levy12

New member
אממ בערך

לא קראתי שום דבר בקשר לחסינות,אבל לשים נחש על ריצפה מלוכלכך לא נשמע אבל עם ניקיון זה עוד "סביר". כמו כן רצוי לשטוף ידיים לפני ואחרי כל התעסקות עם הנחש.

eyar66

New member
מידע שנאסף עד כה לגבי כרכן אפור

טוב מכיוון שהמוכר(הפרטי)אמר שהנחש בן5 ואינו זריז במיוחד, הקטע של ההיעלמות אולי זניח. עדיין מוטרדת מענין הרצפה. אולי הפיתרון פשוט להושיב הילדים על הרצפה ולתת להם להחזיקו בלי שייגע במשטח אחר וכמובן לרחוץ יידים לפני אחרי וכו'...מה אומרים?

dreaming h

New member
היי אייר

יש גישות רבות בגידול זוחלים. סטריליות יותר וסטריליות פחות. אם את מעוניינת להושיב ילדים לצפייה בנחש, ואת חוששת מהרצפה (אני דווקא הייתי חוששת מהקור, ולא מהלכלוך..) אז את יכולה פשוט לפרוש בד בכל פעם שאת מעוניינת להוציא את הנחש, וכך למנוע את המגע עם הרצפה המלוכלכת והקרה. ובכל מקרה, האם יש לך איזשהו נסיון עם נחשים?

eyar66

New member
נסיון עם נחשים

הי הדר, נסיון עם נחשים:כשבתי היתה בת 12 קיבלה פיתון מתכדר לבקשתה, איני יודעת אם את אמא או לא בכל אופן קרה מה שקורה בדרך כלל כשילדים מבקשים חיה, האמא נושאת בעול. מכיון שממילא חיות קרובות לליבי מאז יום היוולדי בערך לא היתה בעיה . זהו נכון להיום אני מתחילה בהליכי בניית פינת חי קטנה שבין השאר תכיל נחש. אשמח להמלצה מנסיונך . עד כה מה שהומלץ בעיקר היה פיתון מתכדר בגלל נחמדותו ועדינותו. נתקלתי בחיפושי גם בכרכן אפור בן 5 ופה הפניתי שאלה אליכם האם מתאים ומכאן התחיל השרשור הנוכחי. אשמח לכל עצה וידע נוסף. תודה וסליחה על אריכות הדברים ערב נעים לכולכם..

dreaming h

New member
שלום שוב...

קודם כל, אני עדיין לא אמא, לפחות לא בשלב הזה של החודש, אבל בואי נדבר, עוד, ככה, שבוע?..
ושנית, לי לא עזרו התחנונים מול אמא שלי.. אז כנראה שאת יופי של אמא :) ולענייננו: לגבי מתכדרים, השמועות באמת מספרות שהם נחשים רגועים וחביבים, על נסיוני האישי עם מתכדרים אוכל לספר רק בעוד כמה חודשים, היות ורק השבוע התחדשתי לי במתכדרת. יש לי הרושם, שכרכנים יותר עמידים לתנאים פחות טובים, והכרכנים שאני נתקלתי בהם עד היום היו רגועים מספיק, כך שזה יכול לשרת את המטרה שלך ללא ספק. לגבי פינת חי, אני לא כל כך יכולה לעזור בהמלצות, אבל יש כאן לפחות בחור אחר (או חלקים של בחור אחד, השאר נמצאים על איזה כביש..) שיש לו יופי של פינת חי ובוודאי יוכל לסייע. ולסיום (לפחות סיום זמני) אל תרגישי לא נעים עם הודעות ארוכות, נשמח לעזור במה שאפשר. ובהצלחה!!

dreaming h

New member
שיט...../images/Emo215.gif

יצא כאילו אמא שלי לא מגניבה, אז אמא, אם את קוראת את הפורום (yeh, right...) את מגניבה, באמת!! (אם היית מוכנה להתעניין בנחשים, היית קצת יותר מגניבה, אבל, אוהבים אותך גם ככה!)

Itamar Levy12

New member
אני יוסיף

פורום 1017 ישמחו לעזור לך בנושא של פינת החי,יש שם כמה שמנהלים פינות חי בעצמם ושמחים להגיש עזרה.

eyar66

New member
../images/Emo6.gifחלקים של בחור!

אפשר הסבר בבקשה? לגבי החלקים ואולי אפילו איך אוכל להגיע אליו לקבל אינפורמציה למרות שלא ברור לי עם איזה חלק בדיוק אצטרך לדבר.. אבל לענין, תודה על הפירגון ותשומת הלב הנכונה.אני מבינה שיש סוגים שונים של כרכנים, איזה הכי נחמד חייכני מבין ילדים ומוכן להיות מוחזק וכו'? אשמח שוב לכל תשובה. לילה טוב ותודה

dreaming h

New member
כל הכרכנים נחמדים

האם כל הנחמדים כרכנים? לגבי החלקים של הבחור, אולי הוא כל כך בחלקים שהוא לא הצליח להגיע הבייתה... על כל פנים, מדובר בצחי1, שאני מניחה (ומקווה...) שיופיע פה בקרוב, ויוכל לעזור בענייני פינות חי. (צחי, הפקדתי לך 20,000 בחשבון שנתת לי את מספרו, זה בסדר?
)

eyar66

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo51.gif

הדר וכל חלק אחר או שלמים למיניהם שעזרו בנושא המון תודה ואגב בענין ה-20000 של צחי אפשר גם?!

1צחי

New member
20000 הגיעו

אך 40000 הוצאו. אני שמח לבשר שכל החלקים החשובים עדיין במקומם,ואף אוכל לענות על שאלות (הקשורות לפינת חי). לגבי הנחש הצעתי עדיין ללכת על חנק,מכיוון שבתקופה זו הנחשים פחות פעילים ולכן זה שהכרכן אינו זוחל מהר,עלול להיות כתוצאה של טמפ'ובקיץ יהיה פחות נח להתעסקות אם כי בהחלט ישנם גם כרכנים נוחים.

eyar66

New member
הגעתי להחלטה! (בזכותכם ובעזרתכם)

זהו נפלה החלטה לקנות כרכן תירס צעיר. האם תוכלו לספר לי על מחיר נחש שכזה? ואני כבר יודעת מה צריך עבורו: וולדות עכברים, כבל חימום, קופסאת גידול, טרמומטר, מיכל מים קטן,מצע.שוב תודה לאנשי הפורום הנפלא הזה יום טוב אייר

omerzi

New member
בשביל מה טרמומטר?

אני חושב שהתכוונת לטרמוסטט
לגבי מחיר הנחש, צעיר אמור לעלות 150-250 ש"ח.

אילון פ

New member
היא דווקא כן התכוונה לטרמומטר...

או מקסימום תרמומטר, הידוע בשמו הלועזי והמוזר "מדחום"...

למעלה