כרית דמוית בטן

ronivan

New member
כרית דמוית בטן

שלום, אני אחות של מישהי שעוברת את התהליך. מכיוון שאחותי היא מהמגזר החרדי כמובן שהתהליך קשה יותר גם מהפן הסביבתי. האם יש למישהי עיצה כיצד ניתן להשיג או להכין כרית דמויית בטן הריונית כדי שהתהליך יעבור בקלות יותר?????? אודה לכל עצה

../images/Emo194.gif אולי בתיאטרון

קודם כל שיהיה לאחותך הרבה הצלחה !! אני לא נכנסת לשיקול של אחותך כמובן אבל אני מניחה שהיא לקחה בחשבון את כל ההשלכות של פעולה מהסוג הזה... ולשאלה עצמה, אפשר אולי לפנות לתיאטרונים ולבדוק מי יכול לייצר תחפושת של הריון.. או פשוט לתופרת שתתאים תשלבושת דמוית כרית לשימלה.. משהו עם פתח שניתן יהיה להוסיף מילוי כמובן עם התקדמות ההריון... שיעבור לה במהרה ולא תצטרך יותר להעמיד פנים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gesta

New member
רעיון

ישנה תופרת תלבושות ידועה נהדרת בשם אלה קולסניק היא מעצבת תלבושות וחוץ מזה, כל תופרת טובה (מחוץ למגזר שלכם, כמובן) תוכל לעשות את העבודה אבל אני לא מבינה? המעשה לא אסור על פי ההלכה הוא רק לא מוכר עדיין מספיק. לא? הרי גם בהתחלה IVF היה מוזר ולא מקובל והיום אפשר לראות עשרות זוגות חרדים שם אני הייתי מקווה בשבילך, שכדי לחסוך את "השקר" שמשהי תעז ותתחילו לדבר על העניין. זה לא אסור. זה רק שונה (הרב יובל שרלו, והרבנים הראשיים התירו את העניין) אין איסור חד משמעי. (או שאני טועה) יש רק ב-ו-ר-ו-ת. חבל שאת צריכה לעבור את זה בדרך הבושה ולא דרך הגאוה והאושר. שלך, ממשהי שהגיעה מהמגזר הדתי לאומי ושמחה שהמגזר פתוח לשונה ולבעייתי...

סלי 123

New member
בורות

אני קוראת את מה שכתבתן, וניזכרת ליפניי ארבע שנים בהיריון של מירבי, אני גרה בשכונה בראשון שאחת יודעת על השנייה, ואיך שגדלה לי הבטן התחילו כל השאלות, ובוודאיי שאז עוד יותר לא היתה מודעות, והיו שאלות כאלה מטומטמות כמו האמא לא ניפגעה שאת שוכבת עם האבא, או יש לך סבלנות לחיות עם הזוג תישעה חודשיים, ועוד כל מיני אטימות שממש ליפעמיים עלו לי על העצבים, עד שלקחתי יוזמה והסברתי פעם אחת בשפת ההורים בבית ספר של הבת שלי, מה זה תהליך הפונדקאות,ותאמינו לי פירגון כזה לא קיבלתי הרבה זמן, עד היום אחריי תקופה ארוכה כל הזמן שהמנהלת רואה אותי, היא נותנת לי חיבוק ואומרת לבת שלי, יש לך את המזל הכי גדול בעולם שיש לך אמא מיוחדת כזאת, לי זה עושה טוב ולבת שלי עוד יותר,לכן כל מי שאטום לנושא הזה, שישאר עם זה אנחנו את שלנו עשינו, גאות מאוד ואומרות תודה שאלוהים נתן לנו את הזכות, לא כל אחת יכולה לעבור חלק גדול וכביר בחיים שלה, לכן תמשיכו לחייך, להנות, וכמובן כשהתוצאה מגיעה הכל מתגמד, שיהיה לכולכם בהצלחה שלכם באהבה רבה סילבי.

צר לי על אחותך

שנאלצת להשקיע כל כך הרבה אנרגיה בהסתרת התהליך מסביבתה. למרות שאני משתייכת לאותו מגזר (אינני יודעת באיזה זרם במגזר החרדי מדובר) אני, לשמחתי, התברכתי במשפחת וחברה אוהבת, פתוחה ומכבדת. אני בטוחה שחשיפת הנושא של הפונדקאות לא תהיה קלה, אבל לא פוחדת ממנה. הרבה הצלחה לאחותך.

לא ככ" מכירה את המגזר החרדי..

אך אם אני הייתי שמה כרית בבטן זה לא היה עוזר כי אצלינו כל דכפין מהרחוב מרשה לעצמה "להעביר סיבוב" על הבטן. נראה לי הגיוני שבמגזר החרדי לא ינהגו כך. אני למדתי : אין נכון או לא נכון שתלך עם רגשותיה עצמה, ושתהיה שלמה עם החלטתה, זה ה חשוב.

למעלה