כריתת בלוטת התריס

anatco11

New member
כריתת בלוטת התריס

לבני בן ה18 התגלה גידול באונה הימנית של הבלוטה בגודל 10 מ"מ. כמו כן יש קבוצות רבות דמויות פפילות של תאים אפטליאלים אטיפיים עם כרומטין בהיר. על פי הבדיקה התמונה יכולה להתאים לגיגול סרטני. ברור כי בני צריך לעבור ניתוח. מה זמן ההתאוששות מניתוח זה? כמה זמן מחכים לניתוח בבית חולים ע"ש סוראסקי לשם פניתי לד"ר פליס? האם יוכל בני לחזור לשיגרה, לתפקד כרגיל ולשרת בצבא? אם כן, אחרי כמה זמן? תודה מראש.

ניתוח להסרת בלוטה

שלום ענת, אין ספק שבנך חייב ניתוח. הוא יצטרך לעבור כריתה כמעט מלאה של הבלוטה. ההחלמה מהניתוח סה"כ מהירה ובתול יצים ספורים האדם בבית. העיניין הוא שבנך קרוב לוודאי יקבל גם מנה של יוד רדיואקטיבי לאחר הניתוח, וע למנת לקבל את היוד הוא יצטרך להשאר ללא טיפול תחליפי לזמן מה (כמה שבועות). בתקופה הזו הוא לא ירגיש במיטבו וזאת תהיה תקופה יחסית קשה. לאחר מכן כשיקבל את הטיפול התחליפי הוא יחזור לעצמו. יש הרבה פציינטים שגם את התקופה ה"קשה" לכאורה, עוברים די בקלות כך שלא מובטח שהוא יסבול קשות, אבל שיהיה מוכן לכך. מה שבטוח הוא שהוא יצטרך מהיום והילך ליווי צמוד של אנדוקרינולוג במרפאה של בית חולים ולא בקהילה (עם כל הכבוד). אני גם רואה פציינטים בקהילה ופציינט כזה אני מעבירה למרפאה שלי בבית החולים. לגבי השאלה תוך כמה זמן הוא ינותח, כמובן שלא אני הכתובת לשאלה, אבל אין שום סיבה שהעיניין, אף על פי שאינו בדחיפות עליונה, ידחה. אם את כבר בקשר עם המחלקה אני מניחה שזה עיניין של ימים. לגבי השרות בצבא אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה בלתי עבירה, אבל לצה"ל יש את החוקיות שלו. כך שאני מציעה שתבררו זאת עם שלטונות הצבא. שיהיה לכם בהצלחה ולא לדאוג יתר על המידה, הפרוגנוזה שלו מצויינת.

anatco11

New member
הרגשה לאחר הניתוח

שלום ד"ר קרן אני מודה לך על תשובתך, עתה ישלי עוד כמה שאלות. בני ביום ראשון הקרוב אמור לעבור את הניתוח. יש שאלות שלא שאלתי בנוכחותו למרות שהוא יודע ומעורב בכל העיניין כי הרי זה עניינו והוא בן 18. לאחר הניתוח, מה הטיפול המידי? האם הוא יהיה מחובר לצינורות האם יש צורך לנקז את אזור הבלוטה? האם הוא יוכל לאכול, ומה? כתבתי לי שיתכן שיעבור תקופה "קשה" אחרי הניתוח, במה מדובר? בכאבים, בחילות, הקאות. מה התופעות של ההרגשה הרעה שאת כותבת לי עליה? כמה ימים אחרי הניתוח הוא יהיה מאושפז? אודה לך מאוד באם תעני לי על שאלותי הרבות. תודה ענת

למעלה