כרטיס קול?

RoieL

New member
ה- PL הוא כינוי לכבל עם בננת רבע

אינץ' או שמינית אינצ', כל הכבל אם אני לא טועה.

כרטיס קול רגיל מיועד להקלטות

תפסיקו לחשוב שכרטיס קול זה המפתח להקלטות טובות.

moshikobahar

New member
הוא יכול להקליט אבל

הוא לא מיועד להקלטה..יותר להשמעה (משחקים סרטים מוזיקה..) כמעט ואי אפשר לעבוד עם כרטיס רגיל.

RoieL

New member
לפני חודש אמרתם שכרטיס קול טוב

ימנע לייטנסי..

Xirus

New member
אם אתה מתלבט בין כרטיסים בינוניים

ומטה - רצוי לבדוק את הפרמטרים הבאים: 1. איכות דגימה: רצוי 96K על 24 ביט 2. לייטנסי: רצוי באזור ה- 10ms ומטה. 3. שהכרטיס בא עם דרייברים מתאימים: על תוותר על ASIO 2.0 - שזה במקור דרייבר תואם קיובייס אבל כיום כל תוכנות הסטודיו הרציניות תומכות בו. 4. חיבורים מתאימים: רוב הכרטיסים לא תומכים בחיבור דיירקט של גיטרה ותזדקק לאיזה DI Box - אבל אם אתה חושב לקנות איי פעם מיקרופון קונדנסר - רצוי שתהיה אפשרות למתח פאנטום. חוץ מזה הרבה יותר נוח קופסת חיבורים חיצונית - אבל זה משפיע על המחיר. לי אישית יש Waveterminal 192M - שהוא מאוד נחמדת ראה לינק: http://www.ynondigital.co.il/product.php?id=10 עבור חיבורי מידי צריך כרטיס הרחבה הMIODIO אבל בינון נותנים אותו כבר בחבילה.

Aviraman

New member
תודה ו...

יש משהו שלא הבנתי בכמה כרטיסי קול, יש כאלו שמתחברים לUSB ויש לפייר וייר, מה יותר מומלץ... ולא יצא לי עדיין לחקור את העניין של פייר ווייר, אז קצת הסבר יעזור לי.

Mr MAG

New member
לדעתי ?

אם אתה לא מתכוון לנייד את הכרטיס עדיף לך PCI. FIREWIRE זה סוג של חיבור, יותר מהיר מ USB1.1 אך יותר איטי מUSB2 כשהוא מנוצל כראוי.. רוב הסיכויים שאין לך חיבור FIIREWIRE במחשב. ממשק USB2 אמור להיות די מהיר, וזה נוח כי מדובר בכרטיס קול קטן שמתחב חיצונית למחשב.. הבעיה היא שבד"כ יש משהו שיעכב את העברת הנתונים והמהירות שתקבל לא תהיה מלוא הפוטנציאל של ה USB2.. הייתי שם כרטיס PCI רגיל, דואג להרחיב את הזכרון במידת הצורך וזה הכל. אם יש לך צורך להעביר את צמת החיבורים של כרטיס הקול למקום יותר נוח מאשר אחורי המחשב אפשר לבנות באופן עצמאי קופסת ממשק, עם כל החיבורים, שממנה תצא צמה שתתחבר לכרטיס קול... אם רוצים..

Aviraman

New member
ניידות יכולה לתרום רבות...

אבל אני מניח שלא על חשבון איכות, אני כנראה אלך על PCI. הממשקי יואסבי שראיתי שהכי משכו אותי היו האלו של Lexicon, נראה שיש בהם את הכל, אבל הביקורות עליהם הרסו את החשק :p תודה על ההסבר המקיף :]

Mr MAG

New member
בכיף

אגב, כל הידע שלי בהקלות מאוד שטחי וכנל הנסיון. החבר'ה בסאונד יודעים הרבה יותר ואני למדתי מהם בעיקר אז זה פורום שכדאי לך לחפור בו לפני שאתה יוצא לחנויות. מכשירי הUSB בד"כ פשוט יהיו יותר יקרים ביחס לתמורה, משמע פחות bang for buck. מה שכן הם יותר נוחים, ניידים ומושכים למען האמת. הבעיה היא בעיקר במהירות העברת הנתונים, לא יצא לי לבדוק אישית בידיים שלי את המכשירים האלו אך במקרה של העברה איטית יהיה לך לייטנסי מציק. פלוס, מכשירי USB נוטים לפעמים להפריע אחד לשני. המודם שלי לא מוכן לחלוק חיבור עם המדפסת...

RoieL

New member
איפה מצאת ביקורות של לקסיקון?

אני מפש כל הזמן ואני על סף לקנות למבדה. האמת שאני מצטרף לשאלה- גם אני צריך כרטיס עם מידי ופיאלים. שאלונת למוטי- אתה יודע על כרטיסים פשוטים מבחינת אופציות אבל איכותיים עם פיירווייר [זה הממשק שדרכו עובדים עם וידאו, Capture וכד', כן?]?

Aviraman

New member
musician's friend

הביקורות שם לא מהללות במיוחד על לקסיקון... יש מעט מאוד שהצליחו להריץ את הכרטיס עם דרייברים בגירסאות בטא, והמון אנשים שהצליחו ואחרי כמה זמן הכרטיס התחיל ליצור בעיות קשות...

למעלה