כרטיס סטודנט

GBSTP

New member
כרטיס סטודנט

הבנתי שאפשר להגיע לאיסתא שם מוציאים במקום כרטיס סטודנט בתשלום סמלי של 50 ש"ח. באתר כתוב שצריך להביא תמונת פספורט ואישור לימודים. השאלה היא האם ניתן להוציא את כרטיס הסטודנט הזה מבלי להיות רשום למוסד לימודי? ואם לא באסתא אז יש מקום שכן אפשר? האם סוכן נסיעות יכול 'לסדר' כרטיס מהסוג הזה?

Black Star

New member
טוב אז ככה

כרטיס סטודנט מיועד לסטודנטים. כאלו שלומדים במוסד אקדמי כלשהו או רשומים לאחד... מה שכן, אם אתה בן פחות מ-26 יש אפשרות להוציא מאיסתא "כרטיס צעיר" (Youth Travel card) שנותן במקומות רבים הנחה דומה לזו של כרטיס סטודנט. זה מה שעשיתי כשטיילתי לפני שנתיים ועוד הייתי רחוקה מהלימודים, טיילתי עם שני חבר'ה שהיה להם כרטיס סטודנט וקיבלנו אותן הנחות עם הכרטיס שלהם ועם הכרטיס שלי...

GBSTP

New member
מדובר על אותן הנחות בדיוק כמו כרטיס הסטודנט?

Black Star

New member
לא יודעת להגיד לך

אם בכל מקום מקבלים אותן הנחות. בכל מקרה, מכיוון שאתה לא סטודנט, זו האופציה הכי טובה שיש לך, לא?

sitvaniyot

New member
בקאוסן שבבנגקוק ינפיקו כל כרטיס שתרצה וגם

תעודות בוגר אוניברסיטה.

ליאורט1

New member
תלוי לאן אתה טס

בתאילנד(בקוואסאן למשל) ואני מניח שבעוד מקומות אפשר להוציא תעודת סטודנט מזוייפת. חברים שלי השתמשו בה אח"כ גם בניו זילנד.

GBSTP

New member
לאירופה - צרפת וגרמניה. זה נותן הנחה משמעותית

גם ברכבות לפי מה שהבנתי. אני כנראה אוציא את הכרטיס לגילאי 26 ומטה, מקווה שאין הבדל בין זה לבין כ. סטודנט.

Black Star

New member
בתוקף לשנה קלנדרית..

כלומר, נגיד שתוציאי במאי, זה יהיה בתוקף עד סוף דצמבר... די חבל, אבל מה לעשות. מבחינת ההנחות, זה משתנה ממקום למקום. בסקנדינביה הרבה פעמים לא היו מחירים רשומים על דברים (לדוגמא על נסיעות באוטובוס) והיינו צריכים לשאול, אז מראש הצגנו את הכרטיס, ואני לא יודעת להגיד לך כמה הנחה זה נתן בפועל. בכלל לא הייתה שם הרבה עקביות בעניין מחירי הנסיעות... בהפלגה ב-Hurtigruten (מעבורת שמפליגה לאורך החוף הנורווגי) כרטיס סטודנט שווה תמיד ל-50% הנחה ממחיר ההפלגה. בהרבה מקומות אחרים שווה לנסות, לשאול אם יש הנחה לסטודנטים/צעירים, להציג את הכרטיס, ומה שיוצא יוצא

הבנתי.. באיזה איסתא עושים את זה?

זה נותן גם הנחות בארה"ב? כי ראיתי באנטרנט שיש להם כרטיס משלהם לסטודנטים, אבל ההנחות משתוות כמעט לעלות שלו.. (לא זוכרת סכומים, אבל זה לא היה נראה לי מוצדק)

לאן אתה נוסע?

בא תספר לנו לאן אתה טס וככה נוכל יותר לעזור לך מבחינת כדאיות הכרטיס. יש מקומות בהם חשיבותו קטנה, יש מקומות בהם הוא חוסך המון כסף, ויש מקומות בהם הוא חוסך המון כסף, אך תוכל להיעזר במקום בכרטיס אחר שחוזקו דומה, דוגמת כרטיס אכסניות נוער. בלינק הבא תוכל לאתר את רשימת ההנחות אותם תקבל עם הכרטיס, בצורה ממויינת על פי ארצות. http://www.istc.org/sisp/index.htm?fx=isic.discounts בעיקרון לאיסתא יש בלעדיות בהוצאת הכרטיסים בארץ. ישנם סוכני נסיעות שיעשו לך את זה, אך הם עושים זאת דרך איסתא ופשוט יקחו עמלה. אם אתה לא סובל מבעיות מצפון, יש מקומות בעולם שאפשר להוציא כרטיס מזוייף, וישנן מדינות עולם שלישי שאף אחד לא ממש מכיר את הכרטיס, למרות הנחות לסטודנטים, ואז ניתן פשוט להראות כל כרטיס בעברית עם תמונה ולהגיד שזה תעודת סטודנט (שיטת מצליח). אז בא נתחיל עם: לאן אתה טס?

עכשיו אני רואה שרשמת לאן אתה טס...

מצטער, חוסר עירנות של 2 בלילה... אני מקווה שלפחות הלינק יעזור לך. כדאי לך בנוסף להשיג כרטיס אכסניות נוער, הוא עולה בארץ 30 ש"ח וייתן לך הנחה כמעט בכל אכסניה באירופה.

Black Star

New member
חחחח, כמו ידיד שלי -

הראה לחבר'ה הטובים בפינלנד תעודת חוגר במילואים והסביר להם שזו תעודה מהאקדמיה הצבאית של ישראל.

Black Star

New member
והוא דווקא לא הישראלי הטיפוסי

זה מה שמצחיק (או עצוב, מה שתרצו). אבל בקשר לתעודה הצבאית, הוא גר בחו"ל (עבד - באופן חוקי) והיה צריך את התעודה איתו לצורך כל מיני עניינים שונים ומשונים.

למעלה