כרטיס מסך

כריסטין

New member
כרטיס מסך

היי ברשותי פנטיום II 400 אני מעוניינת לרכוש כרטיס מסך-מאיץ גרפי חדשני , האם פנטיום 2 עובד טוב עם כרטיסי המסך החדשניים ? תודה

kitt

New member
תלוי במאיץ ותלוי בלוח האם, בעיקרון

הרעיון של מאיץ גרפי הוא להוריד עומס חישובי גרפיקה מהמעבד של המחשב ולהעביר אותו למעבד שעל המאיץ. מה שגורם לבעיות הוא תאימות הכרטיס ללוח האם.

כריסטין

New member
ואם יש לי לוח אם מלפני שנתיים וחצי

מדגם PC PARTNER BXA839D זה מה שכתוב לי על החוברת (למרות שבחשבונית עם מפרט חלקי המחשב כתוב שלוח האם - 440BX ) ד"א איך אפשר לבדוק איזה דגם לוח האם ? אז זה יתמוך מאיץ גרפי ? (רק אל תשלח אותי לאתר היצרן כי אין לי מושג בזה
)

kitt

New member
יש לך על הלוח יציאת AGP שזו יציאה

למאיץ גרפי, הבעיה היא שהלוח שלך תומך בAGP גירסה 1, והיום הכרטיסים כולם תומכים בגירסאות מתקדמות יותר, ואני לא בטוח שהם תומכים בגירסה 1. על איזה מאיץ גרפי חשבת? לאיזה צרכים?

כריסטין

New member
אז ככה אחי הקטן רוצה שארכוש בשבילו

את המשחק פיפא 2002 החדש , לפני שנה כאשר התקנתי במחשב את פיפא2001 המשחק היה איטי מאוד לכן אני זקוקה למאיץ גרפי על מנת שהמשחקים יעבדו יותר טוב , הכרטיס גרפי שברשותי ati 3d 8 mb הוא כאמור כבר ישן ... מה דעתך ? איזה כרטיס יכול לשבת טוב על לוח האם ? נ.ב קניתי מסך חדש mag 786pf -מסך שטוח הצבעים מעט חיוורים לעומת המסך הקודם mag dj700e מלפני שנתיים וחצי (הוא נשרף) האם יש קשר בין כרטיס המסך לצבעים המוצגים בצג ?

kitt

New member
נחלק את התשובה לשניים:

בעניין הצבעים, הצבעים בLCD ידועים בזה שלרוב הם לא חמים ועמוקים כמו מסך רגיל, יכול להיות שמאיץ אחר ידע להתמודד עם זה טוב יותר, או שיכול להיותצ שבאתר יצרן המסך יש פיתרון. בקשר לכרטיס, אני צריך לבדוק כמה דברים ואז אוכל לחזור עם תשובות בדוקות.

כריסטין

New member
אבל המסך שקניתי הוא לא LCD

LCD זה מסך שטוח ודק אני רכשתי מסך רגיל רק עם מסך שטוח . הבעיה שהצבעים לא עמוקים יותר כמו במסך הישן שהיה לי אבל לא נורא.. בקשר לכרטיס המסך אודה לך מאוד אם תייעץ לי מה לרכוש המון תודות :)

kitt

New member
תשחקי עם פרופילי הצבעים, יש גם באתר

של נוקיה תוכנה שעוזרת לכוון את המסך באופן מעולה, אם תירצי אותה (היא כבר לא בתאר של נוקיה), אני אוכל לשלוח לך אותה למייל, היא שוקלת 1.74 מגה.

כריסטין

New member
KITT במקום לעבוד כל כך קשה התקשרתי

לאופיס דיפו ואמרתי להם שאני לא מרוצה מהצבעים במסך הם אמרו שאוכל להחליף למסך מאג אחר עם שפורפרת FD-TRINITRON WEGA . אם אני לא טועה מסכי TRINITRON זה של סוני לא ? אני מקווה שהפעם הצבעים יהיו באמת ברמה ולא כמו עכשיו . אגב מסכים , איזה חברה היא המומלצת ביותר ?

shmulik24

New member
לדעתי wega

זה אחלה, הם דיי יקרים, ולא יצא לי להשתמש אבל בחנויות שראיתי אותם ואת השפורפרות מהסידרה לטלויזיה הם באמת ברמה גבוה. אבל אני משתמש לי ב LG ואני מרוצה מאוד, קניתי לי אחד מהסידרה של השטוחים, וגם קראתי בעיתון לפני חודשיים שהטכנולוגיה של LG היא שטוחה באמת בלהבלהבלה, קיצר אני מרוצה ביותר מLG. תספרי לי איך זה WEGA

למעלה