כרטיס בכיוון אחד

מימוס

New member
כרטיס בכיוון אחד

שלום לכולם, אני נוסע בחודש הבא ללימודים בשיאמן (יש לי ויזת סטודנט) ומתכוון להיכנס לסין דרך הונג-קונג.יש לי רק כרטיס הלוך ואני מעוניין לדעת האם אדרש באיזשהו שלב (בהונג-קונג או בשנזן) להציג כרטיס טיסה חזרה לישראל או שאין שום בעייה עם העובדה שאין לי כרטיס חזור. תודה מראש !

זה יקרה בשלב בלתי צפוי

עוד בנתב"ג בצ'ק אין. יש סיכוי שלא יתנו לך לעלות לטיסה עם כרטיס לכיוון אחד. לכל הפחות תצטרך להוכיח שיש לך יכולת כלכלית לקנות כרטיס חזור, או שתצטרך להראות איזושהי זיקה להונג קונג\סין - ויזה ארוכת טווח וכו'. הבוס שלי הגיע להונג קונג לפני מספר שנים, אבל אל על לא נתנו לו לעלות על הטיסה עד שקנה כרטיס חזור. אני, בכל טיסה שאני חוזר מקבל את אותה שאלה, אבל מכיוון שיש לי תעודת זהות מקומית, הם לא מקשים במיוחד. תבדוק עם אל על לפני הטיסה מה הנוהל שלהם. עקרונית יכולים לעצור אותך בכניסה להונג קונג אבל הסיכוי נמוך. הם עסוקים עם פיליפינים וסינים הרבה יותר, וכל עוד לא תצהיר שהגעת למטרות עבודה לא יעשו לך בעיות.

izzy g

New member
קח איתך את המסמכים הרלבנטיים של המילגה

גם אני טסתי ללימודים בסין עם כרטיס בכיוון אחד. כמו שעבוד אמר, כבר בנתבג שואלים אותך למה אין לך כרטיס חזור. דאג לקחת את המסמכים שמוכיחים שהתקבלת ללימודים (מכתב מהשגרירות הסינית אם יש, מכתב הקבלה מהאוניברסיטה וכו') ולא אמורה להיות בעיה.

nitzano

New member
החשש של חברות התעופה הוא

שבמדינת היעד ידרשו שתציג כרטיס חזרה לארץ ע"מ לאשר שאינך מתכוון לשהות לתקופה ארוכה ללא אישור. במקרה בו אין כרטיס חזרה והויזה ממש קצרה הרשויות לא מאשרות את הכניסה למדינה וחברת התעופה צריכה לשלם את הכרטיס חזרה לארץ. על כן הדיילות בארץ רוצות לוודא שיש לך כרטיס חזרה. במידה ומדובר בויזת סטודנט לא אמורה להיות בעיה כזאת וחשוב שתוכל להציג שיש לך ויזה ואישורים. וגם במקרה כזה הדיילת לא תדע מה לעשות ובטח תלך לשאול את הממונים עליה.

למעלה