כרטיס ביקור

yoffenpic

New member
כרטיס ביקור

שלום לכולם אני צלם אני מחפש מישהו שיודע לעצב טוב כרטיס ביקור של שני צדדים בחינם :) תודה :) נעם יופה

אני אשמח לעשות לך את זה בחינם

ואתה תצלם את החתונה של הבת שלי (סטילס+וידאו) בחינם, כולל אלבום דיגטלי הולך?

Schnitzell

New member
למה למחוק? מותר לו לבקש.

זה שהוא יחטוף ריקושטים כרגיל זה ידוע לנו, אבל מותר לו. זאת לא עבירה על חוקי הפורום או תפוז.

adamgross

New member
אני מוכן לעצב לך...

אבל תמורת כמה תמונות תדמית (אולי 15-10) שתיתן לי בחינם, תמונות שאני יוכל לעשות בהן שימוש מסחרי כמובן עם אישור מלא ממך, בנוסף אני יכתב בקטן קרדית על העיצוב שלי בכרטיס... כמובן שאני לא יעשה יותר מסקיצה אחת. כי זמן זה כסך

אושרינה

New member
שלום

תגובתך עוררה כאן הרבה תגובות לא נעימות מאחר וזהו פורום מקצועי הנוגע בתחום הגרפיקה והדפוס ומשמש לקהילה זו להתיעץ, לשאול שאלות מקצועיות, ולקבל מענה מקצועי לעבודותיהם. אנו הגרפיקאים חווים בקשות מהסוג הזה גם בחיינו המקצועיים, ולכן הבקשה שאתה מעלה מעלה סוג של קושי אמיתי מולו אנו נאלצים להתמודד כל הזמן. אינני יודעת מהיכן נובעת בקשה זו - אבל פורום זה אינו עוסק במציאת גרפיקאים שמוכנים לעשות דברים חינם. לכלל חברי הפורום, אינני מוחקת הודעה כי כבר נתקלתי בסיטואציות רבות בחיי היום יום בו גרפיקאים מתחילים הסכימו לעשות "טובות חינמית" בתחילת דרכם. בשבילם אני משאירה הודעה זו על מנת שילמדו כי אסור לנו להסכים לסוג כזה של בקשות. ומאחר והדברים אינם ברורים מספיק בתקנון, אני עומדת לשנות אותם ולהוסיף את הענין הזה כך שיהיה ברור שאיננו מסכימים להודעות מהסוג הזה על גבי הפורום. ובעתיד הודעות מסוג זה תמחקנה. ערב טוב שיהיה לכולם, אושרינה

adamgross

New member
היי אושרינה. אני מסכים איתך...

אני מסכים עם כל מילה שלך ומי כמוני מכיר את הבעיה. אני חושב ש99% מהלקוחות מזלזלים בתחום ומנסים להוריד במחיר, למרות שהם יודעים שזאת עבודה שדורשת זמן ומחשבה רבה. אני חושב שלעשות את העבודה בחינם. זה בכלל לא בא בחשבון, ועל כל עבודה צריכה לבוא תמורה. אבל אם הבן אדם מוכן לתת משהו אחר מכסף בתמורה אז אפשר תמיד לדבר. בסופו של דבר כנראה שאף אחד לא יעשה כאן את העבודה בחינם ובצדק. אבל אולי זאת גם הזדמנות למעצבים מתחילים לעשות עבודות ולהגדיל את תיק העבודות וכמובן לקבל תמורה. אולי צנועה יותר מבדרך כלל אבל עדיין תמורה.

אושרינה

New member
מסכימה שמעצב צעיר צריך לדחוף כמה שיותר

מסכימה שמעצב צעיר צריך לדחוף כמה שיותר עבור תיק עבודות. אני תמיד ממליצה למעצבים לצאת ולהציע לאנשים שהם מכירים לנסות לשדרג להם כרטיס ביקור או פלייר. או למשל ללכת לנטוורקינג שיווקי, להכיר עוד בעלי עסקים קטנים שמחפשים מעצבים צעירים שיעשו להם כרטיסי ביקור. זה פחות מאיים מלעשות עיצוב לחברות גדולות. והעיקר, לא לוותר איפה שמגיע לכם לקבל תמורה בעד עבודתכם.

adamgross

New member
אנחנו אומרים מעצב צעיר, מעצב מתחיל...

אבל גם לנו המעצבים ״המנוסים״ יש צורך לקחת עבודות מהסוג הזה. גם לנו זה יוסיף פחות או יותר לתיק העבודות ובעיקר זו יכולה להיות דרך טובה לעשות קצת דברים שאנחנו רוצים לעשות. דברים שפחות באנלים ושגרתיים לפי דרישת הלקוח (אם כבר בתמורה קטנה, אז מה אכפת לנו
) בקיצור אפשר להגיד שיש לנו מקצוע קשה. אבל העיקר לא לוותר על התמורה שמגיע לנו על כל עבודה. וכמובן שגם חשוב לא לוותר על רוב העקרונות העיצוביים שלנו.

פודיום6

New member
עבודה ללא תשלום היא פסולה

יש מצבים שבהם מישהו ירצה לתרום מזמנו ולבצע עבודה "בחינם". כמו לדודמה לעמותה/ארגון שהוא מאמין במטרותיה, למען קידום אישי (יכול להיות הגדלת תיק עבודות או סתם פרויקט אישי), בעד בקרטר (אני אעשה לך כרטיס ביקור את תעשי לי מניקור) וכו'. אין אם זה בעיה כל עוד הפנייה מגיעה ממנו. ברגע שאדם מגיע ומבקש שיעשו לו עבודה בחינם פה מתחילה הבעיה. בדר"כ האנשים הללו הם האנשים שהכי פחות מערכים את העבודה שנעשתה. הם הרי לא שילמו עליה אז מה זה משנה. אתה יכול לעבוד שעות ובסוף הם יזרקו את מה שעשית לפח ויקחו עבודה של מישהו אחר שגם עבד בחינם. מעבר לזה שזה זלזול בוטה בך, במקצוע שלך ובזמן שלך. בקיצור אם זו החלטה שלך לעבוד בחינם. יופי. עשית את החישובים שלך וזו החלטה שלך. אם זה חלק מדרישות התפקיד/עבודה. להתרחק כמו מאש ולא לעודד את התופעה.

עגלי

New member
שמתם לב לגיל של הצלם ?

אני מאמינה שהוא ביקש בתמימות שהוא עדין לא מנוסה בהתנהלות המקצוע בשוק ושיש סיכוי אם משהו יבקש ממנו לצלם משהו בחינם הוא יקפוץ על המציאה .

למעלה