כרטיס ביקור קצרצר :)

yoni13077

New member
כרטיס ביקור קצרצר :)

שלום לכולם! אני גרוש, בשנות השלושים לחיי, אנוס כבר כמה שנים טובות. מטבע הדברים כגרוש המצב הרבה יותר משוחרר אך עדיין כמובן הבעיות לא פשוטות ומוכרות היטב לכל מי שנמצא במצב דומה. מבחינת אמונה - אתאיסט גמור, חיצונית נמצא פחות או יותר בקטגוריה של "חרדי מודרני", עברתי את המסלול החרדי-ישיבתי הקלאסי כמו הרבה אחרים כאן מן הסתם. זהו פחות או יותר :) אשמח להכירכם, לשוחח, להשתתף ולשתף. שיהיה לכולנו שבוע טוב! יוני.

yoni13077

New member
אז זהו, שלא בדיוק..

אם כשאמרת "ההמשך" התכוונת ליציאה לגמרי אז לעת עתה זה לא בדיוק בתוכניות שלי, וגם הגירושין לא בדיוק נבעו מהסיבה הזו (אם כי זה היה עוד שיקול במערכת השיקולים...) אבל בהחלט בשורה התחתונה המצב מבחינת היותי אנוס הרבה פחות מסובך כיום.

קתרזיס

New member
הבנתי

לא חובה יציאה לגמרי - מה שמרגיש לך נכון ונוח. כל דרך חיים שאתה מרוצה בה, ולא גובה ממך מחיר יקר של עוגמת נפש ותסכול - נחשבת בעיני טובה.

רקפת81

New member
ברוך הבא!!!

אנוס כבר כמה שנים ורק עכשיו מצטרף? איפה היית עד עכשיו?
התאקלמות נעימה..

סוג ב

New member
ואח"כ מלכלכים עלינו, שאנחנו לא מקבלים יפה...

הסתכלתי אחורה, כל מי שהציג את עצמו בצורה מכובדת (כמו שעשית), קיבלו מלא חיבוקים וכו'.. סתם מלכלכים עלינו כל הזמן

בדיוק היסתכלתי.

שזה שירשור ההכרות הכי זורם שהיה.. וזה בזכות שהוא נכנס בצורה מכובדת ולא מתלהמת לא בנו ולא בחרדים. חן חן.

yoni13077

New member
אז ככה..

אני מניח שאת שואלת את השאלה הזו בעקבות היותי גרוש. לדעתי זו טעות נפוצה, ועם כל הכבוד לאלו שמציינים את הנקודה הזו כחסם העיקרי מהיציאה לדעתי הם טועים ואולי לא באמת מודעים לתת ההכרה שלהם בצורה מוחלטת. זה שאני גרוש לא שינה הרבה מהבחינה הזו, עדיין יש לי ילדים חרדים, יש משפחה מסביב, כל חרדי שבן/בת הזוג הם לא היחידים שמהם הם חוששים/מתביישים, יש את כל הסביבה, יש ענייני פרנסה, ובכלל - כשאני עושה שיקולים של רווח והפסד אני בהחלט יכול לומר שיציאה בשאלה לגמרי תגרום להרבה יותר הפסד מאשר רווח. ואת יודעת מה? אני אציע לך נקודת מבט שונה... דווקא בגלל שאני גרוש המצב שלי כאנוס הרבה פחות מסובך.. אין לי את הקושי של להסתיר את הסוד הגדול ביותר בחיי מבת זוגי, אין לי את תחושת הכלא בכל שבת, אין צורך לעשות הצגות ולהתפלל כל יום, במילים אחרות - חוץ מזמנים בהם אני מתארח במקומות אחרים (משפחה, חברים) בשבתות וחגים וחוץ מכיפה שחורה שעדיין קיימת אין לי הרבה הגבלות ביומיום. ואם אכן יש מישהו שהסיבה היחידה שמונעת ממנו לצאת החוצה היא רק הנישואין הוא לדעתי טועה, עם כל הקושי בגירושין ובפרט בציבור החרדי זה עדיין ממש לא סוף העולם, יש חיים אחרי המוות :) וזה ממש לא דומה ליציאה בשאלה שזה בעצם משנה את כל העולם שלך לגמרי. ולא, זו ממש לא המלצה לרוץ ולפרק משפחות, אני פשוט חושב שלהשאר במצב כזה כל החיים אך ורק בגלל נישואין זה סוג של תירוץ גם אם לא תמיד מודעים לזה, עובדה שגם אחרי שהילדים גדלים ומתחתנים אין איזו ריצה לרבנות, מה שהיה צריך להיות לפי אותו הגיון.

למעלה