כרטיס אשראי

Mostovoi

New member
כרטיס אשראי

מותר לשלם דרך האינטרנט בכרטיס אשראי מקומי או שצריך כרטיס בינלאומי לשם כך?

אם הכוונה לאי-ביי

אם הכוונה לאי-ביי אז כל עוד הסכום אינו גדול (מאות דולרים) הבנק/חברת האשראי יקבלו את החיוב שכן זה לא נחשב בעינייהם כעיסקה שבוצעה בחו"ל (הם קוראים לזה כתחום האפור). ולכן לא צריך לעשות כרטיס אשראי בינלאומי. הבנק גובהה עבור כל עיסקה עמלה מזערית של כ-2 עשיריות האחוז (בהנחה שהעיסקה אינה גבוהה) וכן עמלה נוספת של המרת המטבע מדולר לשקל (שוב, מזערי אם העיסקה......) ואם זה נעשה ביורו או במטבע אחר אז יש עמלה נוספת של המרה ממטבע זר דולר וחוזר חלילה לשקל. לגבי אתרים פרטיים, אני לא בטוח. אתה פשוט יכול לנסות ולראות האם העיסקה מתקבלת או לא.

Wing Chan

New member
מותר להפוך את זה לשירשור איביי 2?

מצטער שאני נדחף, אבל הדיון איביי הקודם ירד לו לאחד העמודים הקודמים ואף אחד לא מגיב בו כבר, אז חשבתי אם כבר שאלו פה, אולי ניתן להפוך את זה לשירשור המחודש בנושא.
לי יש שתי שאלות שאם מישהו יענה לי עליהן אני ממש אשמח: 1. נגיד וקניתי משהו, המוכר "אומר" בדף המכירה שכעבור יום מסוף המכירה הוא יישלח לקונה (לי) אימייל ובו אני אצטרך לאשר את כתובתי ופרטיי, וכ'ו. עכשיו השאלה שלי היא - האם לשלם כבר עכשיו, לפני קבלת אותו אימייל, או לחכות לו? אני מבולבל. 2. לא ממש הבנתי האם יש מיסים בארץ שלנו כשאני קונה משהו מאיביי. אם כן עד איזה סכומים ומאיזה סכומים זה משתנה? תודה מראש חבר'ה!

rachelea

New member
אי-ביי

כדאי לחכות למייל מהמוכר (לפעמים יש "הפתעות" כמו חיוב גבוה/נמוך בגין דמי משלוח ואריזה. גם אם ביררת מראש מה גובה ההוצאה קורה שבמשלוח המייל הם רושמים סכום שונה. אם הוא נמוך יותר מזה שנאמר לך מראש, ניחא. אם גבוה יותר יש כמובן להסדיר זאת במייל תשובה למוכר תוך ציטוט הסכןם שנקב בו בעת הבירור). ובכלל, למה למהר עם התשלום בטרם קבלת O.K. מהמוכר? זאת המלצת אי-ביי שלא לשלם בטרם קבלת אישור המוכר וכדאי לנהוג עפ"י ההמלצה.
לגבי מיסוי. לדעתי משלמים מיסים על פריטים המחויבים במס בגין הבאתם ארצה (ע"ע מיסים בעת בחירתך לעבור במסלול אדום/ירוק בשדה התעופה). בעבור פריטים קטנים של עד 200$ (וייתכן שאף מעבר לכך) אין צורך לשלם מס. גם אני מצטרפת לבקשתך להעלות השירשור שהיה בנוגע לאי-ביי ופיי-פאל. כדאי להעלותו כמאמר.

broadaxe

New member
לגבי מיסוי ייבוא פרטי

רחלה, את בלבלת הבאה עצמית עם ייבוא במשלוח. במקרה הראשון, של חזרה מחו"ל עם "מתנות" באמת אין מיסוי עד גובה ערך של $200 לגולגולת, למעט סחורות מסויימות שבפיקוח (אלכוהול, טבק, תרופות, ו...בולים!!!). במקרה של ייבוא פרטי בדואר אין מיסוי רק עד גובה ערך של $50, מעל זה לפי רשימון ייבוא של המכס והערך המוצהר. ז"א שיש פריטים, למשל שעונים שחייבים רק במע"מ, ודברי אלקטרוניקה חייבים במכס (די גבוה, עשרות אחוזים). עתיקה מוצהרת חייבת רק במע"מ ללא קשר לטיבה. לפעמים חבילות שמעל $50 "מתחלקות" בלי גבייה בגלל אופי הפריט (למשל על ספרים לא תמיד גובים מע"מ, במיוחד אם הערך גבולי). צריך תמיד לזכור את נושא המיסוי ולחשב אותו בכדאיות הכללית. אם הערך גבוה לא כדאי לשחק עם זה כי המכס פותח לבדיקה כל חבילה "חשודה" ופותחים גם באופן מדגמי. וכן, למכס מותר לפתוח חבילות לבדיקה.

ועוד דעה:

אני אמנם לא מומחה גדול, ורק קונה באי-ביי חמש או שש שנים, אבל יש לי דעה קצת אחרת. נתחיל מזה שאני משתדל לקנות רק פריטים שהמוכר מקבל תשלומים דרך paypal. מיד אחרי שמסתיימת המכירה, אבל בתוך דקה, אני משלם. אם המוכר כתב מה יהיה החיוב עבור משלוח לחו"ל, מה טוב. יש סכום מדוייק, ואני משלם. אם לא, אני מעריך את המחיר הנכון לפי הנסיון שלי בקניות קודמות, או מחשב את המחיר לפי תעריפי הדואר של אותה מדינה שאותם ניתן לבדוק בדרך כלל באתרי שרות הדואר המקומי, ומשלם לפי ההערכה. בתיבת הטקסט הנלווית לתשלום אני כותב במקרים כאלו את הטקסט הבא: "תודה עבור פריט נחמד / יפה. שילמתי כך וכך עבור המשלוח. אם הסכום אינו מספיק, אנא הודיעו לי ואשלימו. תודה." יש הרבה מוכרים שמתלבשים על ההזדמנות ומוציאים מהקונה על המשלוח עוד כמה דולרים מיותרים. התשלום המיידי וההודעה הנחמדה מונעים מהם לבקש את האקסטרה המיותר: עוד לא קרה לי שמישהו כתב שהתשלום חסר. אני חושב שהטכניקה הזו חסכה לי לא מעט כסף במהלך הזמן. כמובן שזה עובד כשרוב הפריטים שאני קונה הם בולים או ספרים, משלושה מקומות: ארה"ב, קנדה או אנגליה, שאז אני כבר יודע את מחיר המשלוח האמיתי שלהם. אם הייתי קונה ממקומות אחרים, או פריטים במשקל או נפח שונים באופן משמעותי, לא הייתי יודע להעריך. ואני בטוח שהיו כמה מוכרים שלא אהבו את הפטנט, אבל לא אמרו מילה.

avishyes

New member
המלצה

אני ממליץ בחום לברר לפני ה BID כמה גובה המוכר עבור משלוח של דואר רשום לארץ במידה וזה אינו מצוין מפורשות. יש לזכור שהעלות האמיתית של המשלוח אינה מסתכמת רק בדמי הביול, אלא יש גם עלויות של: מעטפה מרופדת, פולדר או מחזיק מיוחד, זמן (כן - זמן ללכת לדואר) וכו'. על כן, אני ממליץ בחום פשוט לשאול לפני ה BID כדי שלא יהיו הפתעות. אני מדבר עם הרבה נסיון (גם של קונה וגם של מוכר). אביש

Wing Chan

New member
עוד שאלה של מתחיל..

עוד לא הבנתי, לא מהאתר של איביי ולא מהאתר של פייפאל (פישפשתי ב- FAQ's איזה חצי שעה ללא הצלחה) איך לשלב מספר קניות באותו תשלום (מאותו מוכר כמובן)..? ז"א, את התהליך הטכני לא הבנתי. נגיד וניצחתי על 3 אייטמים, ונגיד שדיברתי עם המוכר שאני משלם על שלושתם ביחד באותו תשלום ואני יודע את מחיר המשלוח והכול טוב ויפה, אבל איך אני "קובע" למערכת של פייפאל\איביי שאני בעצם משלם על שלושתם באותו תשלום..? תודה לעוזרים.

paypal יודע לבד...

אם אתה נכנס לאתר, ולחשבון שלך, ומבקש את המכירות שבהן זכית, הוא מעלה את כולן, ומאפשר לך לשלם עבורן יחד. רק צריך לעקוב אחרי כל השדות, ולמלא את הנכונים.

שילוב קניות מאותו מוכר

1. הרבה מציינים במכירה עצמה על האפשרות והכדאיות לשלב קניות (ככה הם גם מנסים לדחוף לך בעדינות עוד קניות). וכן על העלויות 2. מי שלא כותב אז : א. לפעמים אתה מקבל את החשבונית לתשלום שבה כבר משוכללים העלויות המשוטפות. ב. כדאי לשלוח מייל למוכר שבו אתה מבקש לצרף את הקניות למשלוח אחד. ג. לפעמים כלום לא עוזר והמוכר מתעקש לגבות תשלום עבור משלוח וטיפול נפרד לכל אחד מהפרטים. כך קיבלתי בתחילת השבוע באותו היום שתי מעטפות מאותו השולח וכמובן שגבה ממני דמי משלוח וטיפול כפולים.

nissim60

New member
אם אתה קונה

מספר פריטים מאותו מוכר: א. שים לב כמה פריטים נכללים במשלוח אחד בגלל הגבלת המשקל. ב. תופיע לך רשימה עם כל הפריטים שרכשת מאותו מוכר כך שאין בעיה,אתה מחבר את סכום הקניה ומוסיף את דמי המשלוח רק פעם אחת. ג. לפני שאתה מבצע איזושהי פעולה תקרא את ההסבר לאותה פעולה. הכל מוסבר מצוין.

מנצל"ש - רשימת מאמרים בולאיים

הנה רשימה מעודכנת של המאמרים שפורסמו בחוברות ה- Topical Time, כתב העת של האגודה האמריקאית של אספנות הבולים התימאטית. המאמרים פורסמו משנת 1992 ועד היום, ויש ברשימה למעלה מ- 350 מאמרים. מי שרוצה צילום של משהו, שישלח לי מסר עם שם המאמר, החוברת והשנה, וכתובת למשלוח. גם מי שכבר שלח לי השבוע מתבקש לחזור על המסר (היתה לי תקלה במסרים). אני ממליץ להדפיס את הרשימה ולקרוא אותה לאט, יחד עם ארוחת צהריים טובה. רק ככה אפשר להתעמק בה.

למעלה