ועוד דעה:
אני אמנם לא מומחה גדול, ורק קונה באי-ביי חמש או שש שנים, אבל יש לי דעה קצת אחרת. נתחיל מזה שאני משתדל לקנות רק פריטים שהמוכר מקבל תשלומים דרך paypal. מיד אחרי שמסתיימת המכירה, אבל בתוך דקה, אני משלם. אם המוכר כתב מה יהיה החיוב עבור משלוח לחו"ל, מה טוב. יש סכום מדוייק, ואני משלם. אם לא, אני מעריך את המחיר הנכון לפי הנסיון שלי בקניות קודמות, או מחשב את המחיר לפי תעריפי הדואר של אותה מדינה שאותם ניתן לבדוק בדרך כלל באתרי שרות הדואר המקומי, ומשלם לפי ההערכה. בתיבת הטקסט הנלווית לתשלום אני כותב במקרים כאלו את הטקסט הבא: "תודה עבור פריט נחמד / יפה. שילמתי כך וכך עבור המשלוח. אם הסכום אינו מספיק, אנא הודיעו לי ואשלימו. תודה." יש הרבה מוכרים שמתלבשים על ההזדמנות ומוציאים מהקונה על המשלוח עוד כמה דולרים מיותרים. התשלום המיידי וההודעה הנחמדה מונעים מהם לבקש את האקסטרה המיותר: עוד לא קרה לי שמישהו כתב שהתשלום חסר. אני חושב שהטכניקה הזו חסכה לי לא מעט כסף במהלך הזמן. כמובן שזה עובד כשרוב הפריטים שאני קונה הם בולים או ספרים, משלושה מקומות: ארה"ב, קנדה או אנגליה, שאז אני כבר יודע את מחיר המשלוח האמיתי שלהם. אם הייתי קונה ממקומות אחרים, או פריטים במשקל או נפח שונים באופן משמעותי, לא הייתי יודע להעריך. ואני בטוח שהיו כמה מוכרים שלא אהבו את הפטנט, אבל לא אמרו מילה.