כרטיס אשראי ???

כרטיס אשראי ???

אני נוסע למזרח- תיאלנד , נפאל , ובסיום ניו זילנד . לתקופה של לפחות חצי שנה סכום הכסף שאני נושא איתי הוא לפחות 60000 לקחת סכום כזה בטרוול צק נראה לי לא סביר בגלל הנפח ולכן אני מעוניין להשתמש בכרטיס אשראי. אני מתכוון להשתמש בכרטיס רק לצורך הוצאת כסף מכספומטים פעמיים בחודש כל פעם בסכום של 500$. 1.האם מישהו שטייל בצורה זו ויכול להצביע על חסרונות יתרונות?. 2.לפי הבנתי כל פעם שממירים כסף לכסף מקומי משלמים את שער ההמרה פעמיים שקל->דולר, דולר -> כסף מקומי . למישהו יש מושג מה ההפסד על כל 100$ שאני מוציא בצורה הזאת?. 3.במקרה שכרטיס אשראי נגנב , נעלם האם ביטולו מוציא כל יכולת להשתמש בכרטיס ומגן עלי? 4.כמה זמן לוקח להוציא כרטיס חדש ?. 5.עלויות: על משיכה מכספומט תשלם 2.75$+0.33% מסכום המשיכה. האם הנתונים האלה נכונים לכל מקום ??. תודה.

רינת24

New member
אני לא יודעת אם זה 60000 ש"ח או $

בכל מקרה זה סכום גדול מאוד לאיזור הזה תתנהג הזהירות ואל תתן לאף אחד לדעת שיש לך סכומים כאלה זה יכול לגרום לבעיות וצרות

עמית22

New member
וואוו

60,000 ש"ח (קשה לי להאמין שמדובר בדולרים, ואם כן אז וואוו כפול ומכופל) לחצי שנה במזרח זה הון תועפות, אתה הולך להתפנק בהילטונים? אני נסעתי לטיול עם סכום של 1000$ במזומן (שהשתמשתי בהם בהתחלה) ועוד 4000$ בהמחאות נוסעים. אחרי שאלה נגמרו עברתי לכרטיס ומשכתי מכספומטים. את כל השאלות שקשורות לכרטיס אני מציע לך לברר מול הבנק שלך או מול חברת האשראי, הם יתנו לך את התשובות הכי מדויקות.

כדאי לשלב עוד אופציה

הדרך הכי הגיונית היא לשלב כמה אמצעים כדי לא להסתובב עם הרבה מזומן מצד אחד ולא לשלם המון עמלות ולהתקע עם מקומות שלא מקבלים כרטיסי אשראי מצד שני. א. כרטיס אשראי: בכל עיר גדולה אפשר למשוך כסף. נכון שיש עמלות- תברר בחברת האשראי ובבנק שלך (ע"פ ההנחה, שאתה מחוייב בעמלה פעמיים- פעם על ההחלפה מדולר לבאט/רופי/וכו' ופעם נוספת על ההחלפה משקל לדולר.) עם זאת זה כדאי ונוח ויש להם מערכות טובות להגנה עלייך במרקה של אובדן או גניבה. תלוי כמובן כמה זמן עובר עד שתבחין שהכרטיס אבד/נגנב.. כמו בארץ. ב. טרוולרס -נוחים ושימושיים וקבילים ברוב המקומות. אף הם עלולים להגנב ולכן אמצעעי זהירות טוב הוא לעשות פנקס עם כל המספרים שלהן, להחזיק אותו בתיק אחר ולמחוק את מספרי ההמחאות שבהן השתמשת כל פעם שאתה מחליף כסף, כדי שבמקרה גניבה תוכל לבטל את ההמחאות שנגנבו. ג. עוד דרך: להשאיר את הכסף בארץ בחשבון שלך, ולדאוג שישלחו לך כסף דרך "ווסטרן יוניון" . זו חברה שמעבירה כסף ממקום למקום, באותו רגע בערך. אמא נכנסת לדואר בעפולה ונותנת שקלים- והפקידה בדלהי מושיטה לך רופיות (או דולרים). יש להם סניפים בכל עיר גדולה .כמובן שזה עולה כסף אבל כך תוכל להמנע מלהסתובב עם סכום כזה מטורף. פעם בחודש-חודשיים להעביר 1000$-500, כמה עמלה זה כבר יכול להיות. גם אנריקן אקספר נותנים את השירות הזה. פרטים- בדואר או בבנק.

למעלה