כרטיס אוטובוס 1922 .

krause

New member
כרטיס אוטובוס 1922 .

כפי שהבטחתי אני מציג פריטים נוספים מהאוסף. למי שלא הספיק להכיר.אני אספן כרטיסי נסיעה בתחבורה הציבורית בארץ ישראל .האוסף אינו אוסף כמותי ( לא אכנס לשיאי ג'ינס לעולם" ).האוסף הינו מסמך היסטורי, המסודר כרונולוגית על פי שנים,חברות, וסוגי תחבורה.רכבת,מונית,אוטובוס.אין לי צורך באלפי כרטיסים של אותה חברה. מספיקים לי כרטיסים בודדים מיוחדים ,המאפיינים חברה ותקופה כמובן. אני מציג כרטיסים של חברת "קדימה" משנת 1922 ומשנת 1926.שימו לב בכרטיס הראשון שהחברה הינה "שירות אותומובילים". היה ויכוח באותה תקופה איך כותבים אוטו.וזמן קצר לאחר מכן כבר כתבו אוטומוביל, כפי שתראו בכרטיס השני.מספר הטלפון הוא בעל שלוש ספרות!!ומותר לקחת רק 5 ק'ג חפצים.בכרטיס השני,החברה נוסעת לכל חלקי ארץ ישראל וסוריה. שימו לב שהמחיר ירד מ 80 גרוש ל 30 גרוש, וזאת בגלל תחרות עם הרכבת.וגם התרחבו והקימו סניף בתל אביב. חברת "קדימה"היתה אחת החברות אשר הקימו את "אגד" ב 1933 . שבת שלום.

krause

New member
צילום האטובוס של "קדימה" האוטובוס

מסוף שנות ה 20 .

shay2222

New member
מרשים מאד, תמיד אהבתי פריטים קטנים

שמציגים סיפור של תקופה, ובמקרה הזה- ההיסטוריה של הארץ שלנו, נעים גם לראות חברות מתל-אביב, בימים אלה אני כותב עבודה על קבוצה תל-אביבית בשם "חבר'ה טראסק" ומתעסק הרבה בשנותיה הראשונות של תל-אביב, לכן ההנאה גדולה עוד יותר, וגם התמונה שבני שם, של סבתא שלו, הקסימה אותי באותה מידה. מאד מרגש

night mistress

New member
לפחות בזמנו הם הודיעו שהם לא אחראים

על איחורים.. בניגוד להיום.. שזה ברור מאליו

כרטיס רכבת 1945

מצאתי באינטרנט למכירה כרטיס רכבת מפלסטינה למצריים (בזול לדעתי..) אם מעוניין כנס לפריט מס' -2191846910 ב אי ביי . בהצלחה, עדי.

למעלה