כרטיס אד"י- מישהו??

דללה

New member
כרטיס אד"י- מישהו??

שלשום הלכתי עם חברה שלי לטעם העיר ובזמן שחיפשנו מה לאכול (למרות שלא היה חסר
), פנו אליי שני גברים שלדעתי היו אפילו מבוגרים מגילו של אבי (אבל זאת לא הפואנטה בסיפור). אחד הגברים שאל אם יש לי כרטיס אד"י וכשאמרתי שלא שאל אם אני מעוניינת לחתום. האינסטינקט הראשוני שלי היה לסרב בנימוס וללכת מהמקום, תוך כדי שאני מהרהרת בסיבה שבגללה סירבתי. הרי זה מה שקורה לי בד"כ. אבל אז סיפרתי לו שאני מפחדת לחתום על דבר כזה כי אני מפחדת להשלים עם העובדה שאני אמות בסופו של דבר, ושאני צעירה מדי בשביל לחשוב על מה יהיה כשאני אמות. אותו גבר סיפר לי שהבת שלו קיבלה בצעירותה טיפול אנטיביוטי כלשהו שגרם לה לבעיה כלשהי בכבד או בכליה (אני לא זוכרת) ושבזכות אותו אדם שחתם על כרטיס אד"י ותרם לה את אותו איבר שהיא נזקקה לו, כיום הבת שלו חיה. באותו רגע הרגשתי שאני חייבת להפסיק להתלבט וחתמתי על הכרטיס הזה. אחרי שחתמתי, חשבתי מה כל כך הרתיע אותי מלבד הסיבה שאני מפחדת להשלים עם המוות, הרי אחרי שאמות לא באמת מעניין אותי מה יקרה עם אותם האיברים שבסופו של דבר יפסיקו לפעול, ואם אפשר להציל חיים של מישהו אז למה לא? אז מה בעצם כן הרתיע אותי כל כך?? ומה איתכם? יש מישהו שחתם על כרטיס אד"י? ואלו שלא, מה הסיבה שמונעת מכם לחתום?

degorker

New member
אני רציתי לחתום, אבל באותו זמן לא הייתי בגיל

המתאים... צריך 18+ אם אני לא טועה.. ועכשיו שאת מעלה את זה שוב... אני באמת חושב על לחתום...כי נמות מתישהו, אז למה שלא יצא מזה משהו טוב?

דללה

New member
באמת צריך 18+

וברגע שהיה לי 18, התחלתי לחשוב שוב יותר ברצינות על העניין.. בהצלחה עם ההחלטה

אני חתמתי

לפני איזה שבועיים ואמרתי להם עוד חודש יומולדת 18 אז אמרו שאין בעיה...אז זהו יהיה כרטיס

Liraz 6q

New member
משום מה תמיד היה

ברור לי שאני אתרום אברים שאני אמות. בהזדמנות הראשונה שתהיה לי אני אחתום.. אחרי ה18 כמובן.. אני לא מוצאת בזה שומדבר מרתיע.. מוות זה חלק בלתי נפרד מהחיים.. ברור שיקרה מתי שהוא.. ולמה לא להציל חיים של מישהו אחר אם שלך כבר במילא נגמרו? נכון זה נשמע מזעזע שהלב שלי יפעם בגוף של מישהו אחר.. אבל זה נשמע הרבה יותר מזעזע שילד קטן ימות כי לא נמצאו לו תורמים..

דללה

New member
זה לא הקטע של "זה יקרה מתישהו"

זה הקטע של להשלים עם העובדה שאתה הולך למות בגיל צעיר כל כך. ונכון, זה נשמע מזעזע שהלב שלך יפעם בגוף של מישהו אחר, אבל זה נשמע הרבה יותר מזעזע שילד קטן ימות כי לא נמצאו לו תורמים.. אבל יש בזה משהו מרתיע. כי כמו שאמרתי, אני יודעת שאני לא אחיה לנצח, אבל קשה להשלים עם העובדה הזאת בגיל צעיר.

Liraz 6q

New member
אני חושבת שאני כבר שנים

בהשלמה שאני אמות מתישהוא.. ואולי אפילו בקרוב.. אולי כי אני לא מפחדת מהמוות..שלי בכל אופן..אני לא מסוגלת לחשוב על מוות של קרובים אלי.. כאילו זה נראה לי דבר טבעי..

Jonatan 44

New member
../images/Emo26.gif

אבל אני אישית לא אחתום, מהסיבה הפשוטה שאני לא חושב שאפשר להגדיר תרומת אברים ע"פ סט של חוקים מוגדרים, אני מניח שהמשפחה הקרובה שלי (הורים/אחים) בעת הצורך (לא עלינו) ידעו מה לעשות על סמך ההכרות שלהם איתי, אני לא רוצה שיקרה מצב בו אומנם אני חתום אבל המשפחה שלי לא תהיה שלמה עם זה (יכולות להיות כל מיני סיבות) ובעת הצורך היה מצב לא נעים.. לכן אני משאיר את ההחלטה הזואת לזמן אמת.

כרטיס אדי זה לא התייחבות לשום דבר

זה לא שאם חתמת על הכרטיס אז ברגע שתמות מוציאים לך את האיברים ושותלים אותם במישהו אחר הכרטיס הזה הוא סך הכל הצהרה, משהו שמראה על נכונות וכוונה לתרום. עדיין חוקי המדינה קובעים כי צריך הסכמה של בן הזוג לתרומת איברים במקרה של נישואים או של ההורים במקרה שלא.

דללה

New member
ואם....

ביום שתמות (
) יהי איזה ילד שיזדקק באופן דחוף לאחד האיברים שלך באופן דחוף כדי שיוכל להמשיך לחיות ולמשפחה שלך לא יהיה מושג על אותו הילד? אתה יודע, אני לא באה לבקר אותך, אבל בסופו של דבר מה שהמשפחה שלך רואה זה את הקבר שלך ולא אותך. אתה נקבר והאיברים שלך בסופו של דבר נרקבים. אז למה לא להשתמש במה שאפשר ולהציל חיים של מישהו??

Shusho

New member
אני לא חושבת שלזה הוא התכוון

זה העובדה שבסופו של דבר ההחלטה היא בידי המשפחה ולא מי שחתם על הכרטיס. בן אדם יכול ליידע את המשפחה שלו, להגיד לו "אמא, אבא, אם יקרה לי משהו... בבקשה תתנו למישהו אחר אפשרות לחיות, בבקשה תשקלו לתרום איברים שלי, אם מבקשים". הורה שמתנגד לעניין ושבר כלי יהיה שבור עוד יותר אם יצטרך לעשות ההפך ממה שהבן שלו רצה. אגב אני ביקשתי מאמא וגם חתמתי מולה על הכרטיס כדי שלא יהיה ספק, ואחרי שיחה איתה, למרות שהיא לא חתמה... היא אמרה שעדיף לתרום. אבל לחתום על הכרטיס, מן הודאה באפשרות שיכול לקרות לה משהו.. היא לא רוצה.

devilz

New member
די מסכימה עם מה שדללה כתבה לך...

מממ אחרי שאנחנו מתים.. אולי יש משו.. אולי אין ..יש מקום לוויכוח דתי.. ואני לא מתכוונת להיכנס אליו... כל אדם ואמונתו... אבל דבר אחד ודאי... לאחר המוות אנחנו ניקברים ונרקבים... לא עדיף שהלב שלך או הכבד יצילו מישהו שצריך אותם... מאשר שהם פשוט ירקבו? והסבל של מוות של בן אדם קרוב יכול להימנע מעוד משפחה.... אתה אומר שאתה משאיר את ההחלטה לזמן אמת.. אבל עד כמה שקשה להשלים עם זה... אתה לא תוכל להחליט בזמן אמת... ככה אתה לפחות מסמן למשפחה שלך שהנה.. זה מה שאתה רוצה שיעשו איתך.... סוג של צוואה של חיים לאדם אחר אחרי הוות שלך ומממ כה.. יצא לי משו מוזר כאן.. אבל אני מקווה שהבנתם למה התכוונתי

Jonatan 44

New member
אני אגיב פה לכולכם

דבר ראשון קראתי את כל התגובות שלכם (devilz,דללה וא י י ק י ד ו ק א) אני מוכרח להודות שאני לא בקיא עד לפרט האחרון במדיניות תרומת האברים בארץ, לכן (כמובן) כל מה שאני יודע וכל מה שכתבתי הוא בערבון מוגבל. דבר שני, הכוונה שלי היא לא שהמשפחה שלי לא תתרום את האיברים, במידה והנפש מתה (אם מאמינים בקיומה, אבל זה נושא אחר) והגוף נישאר רק חי, אז למעשה אין טעם להשאיר בחיים, ופה אני מסכים בהחלט, שבאופן אישי, נכון לעכשיו, הייתי תורם איברים. הבעייה שלי באה כאשר יש חשש שהמוח לא מת לחלוטין, או מסיבה כזאת או אחרת, זה לא "מת" באופן סופי או מוחלט, כאן מתחילה הבעייה שלי, אני לא רוצה לחתום על דף נייר שאומר דברים חד משמעיים, ואני יודע שבמידה והעת יבוא, המשפחה שלי תדע בדיוק מה לעשות, שבמידה ולפי ראות עינייהם אפשר להציל, והחיים לא היו חיי גהנום אז לא להסכים. שוב, קשה לי קצת להסביר זאת על כתב, זה לא שאני מתנגד לתרומת איברים, אני אישית לא אוהב את החוקיות שבדבר, וחושב שאולי שיטה יותר טובה היא לתת לאלו שיחיו אחרנו להחליט. הבעייה מתחילה בגישה שלי כאשר יש וויכוח בין הצדדים, כאשר צד אחד מסכים והשני לא, ובכן, לפחות אצלי במשפחה הדעה די מגובשת, וכאמור אני סומך עליהם ומשאיר את ההחלטה בידיהם.

Shusho

New member
תראה, אפשר להבין אותך

בעניין הזה של החשש ש"אולי הוא יחזור לחיים" כי תכלס - היו מקרים וניסים שבן אדם חזר לחיים אחרי שלא היה בהכרה כמה שנים. אבל ההבדל הוא כזה: האדם שהיה בקומה להמון זמן פשוט היה צמח. לא מת מוות מוחי, המח שלו חי בהחלט. אויל נפגע מסיבה כלשהי, אבל חי. מוות מוחי הוא סופי, לא הפיך וגם אין הרבה ויכוחים בעניין כי רואים שהמח פשוט לא משדר כלום, והגוף חייב להיות מונשם ומוחזק במכונות כי למעשה הלב, הריאות וכל השאר לא נפגעו, רק המערכת שמפעילה אותם. עד לפני ההרצאה שהיתה לי בבית ספר היו לי ספקות לגבי העניין, כי תכלס... זה פחד אימים, שיקחו לי איברים כשאני לא לגמרי מתה ויש סיכוי שאחזור לחיים. ואז הסבירו את זה בצורה אחרת... בכל מקרה אפשר לקרוא עוד בנושא (יש באתר של אד"י הסברים טובים, כולל תמיכה של רבנים שונים בעניין... מה שמאוד עוזר לאנשים דתיים להחליט) ואפשר גם רק לדבר על זה עם המשפחה. לחתום זה ממש לא חובה, רק להיות מודע.

לא לא ושוב-לא.

ולמה לא? אני כן בעד הצלה של אנשים, וכן חושבת שזה חשוב, אבל יש לנו מורה בביה"ס שנתנה לנו שיחה על זה, ישר כשאבא שלה נפטר, בלי שהספיקו להפרד ממנו, כבר לא היה ממה להפרד. ישר ראו שיש לו כרטיס אד"י והכל התחיל. היא אמרה לנו שאנחנו יכולים להבהיר למשפחה תמיד שזה מה שאנחנו רוצים-שיתרמו את האיברים שלנו, אבל ה"התנפלות" הזו על מישהו מת, שנורא כואבת למשפחה ונורא "טכנית" לאנשים ההם..

דללה

New member
תגדיר "להיפרד"

ברור שברגע שהוא מת ומגלים שיש לו כרטיס אד"י מצילים את מה שאפשר להציל ומעבירים את אותם איברים לאנשים שזקוקים לזה. האיברים האלה מפסיקים לפעול אחרי כמה זמן, ואם יחכו בסופו של דבר לא יהיה צורך באיברים שלו. מעבר לזה, מה זה משנה אם אתה נפרד מאדם שמת ויש בו את כל האיברים, או שאתה נפרד מאדם שמת ואיבריו נתרמו לאנשים שזקוקים להם כרגע יותר מכל דבר אחר. האדם מת ובסופו של דבר בתוך הקבר הגובה נרקבת ואף אחד לא רואה אותה.

אני בת.

להפרד-לראות אותם ברגע האחרון שלהם, לדבר אליהם אפילו אם הם מתים, עד כמה שזה לא הגיוני. ומצטערת, אבל אני הייתי רוצה להפרד מהקרובים שלי שהם עדיין שלמים. ואני מניחה שאפשר להמשיך ולהחיות את האיברים האלה לזמן מסויים.

דללה

New member
סליחה ../images/Emo3.gif

את יכולה להיפרד מהם גם כשאת יודעת שאין להם איבר כזה או אחר. אני חושבת שלי יעשה טוב יותר להיפרד ממישהו קרוב, בידיעה שהמוות שלו הציל חיים של מישהו אחר.

Shusho

New member
זה לא תמיד ככה.

דבר ראשון - העובדה שיש לך כרטיס היא רק הצהרה שאת רוצה שיתרמו את האיברים שלך. המשפחה שלך יכולה לסרב ולהגיד שהם לא מוכנים לזה אחרי שאת מתה. המוות הוא לא כל מוות אלא רק מוות מוחי - כלומר המח מת והגוף מופעל במכונות למשך כמה שעות (אאל"ט זה יום בערך), עד שהוא קורס מעצמו. את המוות אפשר לעכל אחר כך (ואני לא מצדיקה שום התנפלות כמו ב"שוק בשר"), אבל להציל חיים בעזרת האיברים אי אפשר.

למעלה