כרטיסי SD של Lexar מול Sandisk

someone123

New member
כרטיסי SD של Lexar מול Sandisk

רכשתי כרטיס 128 של Lexar וכרטיס 128 של SanDisk. מכיוון שנאמר לי כי הכרטיסים של Sandisk הם מאוד איטיים לעומת ה-Lexar החלטתי לערוך השוואה בינהם. ההשוואה כללה מדידת זמן העתקה של 110MB של MP3 (רמיקסים של להקת Garbage) אל+מהכרטיס אל+מהמחשב בעזרת Cruzer של Sandisk. תוצאות: קריאה 02:04 SanDisk 02:05 Lexar כתיבה 02:40 SanDisk 02:27 Lexar התוצאות הם בדקות, לא נפגעו חיות בזמן הניסוי. אם יש לכם רעיונות לעוד בדיקות אמרו כעת אם השארו בדממה לעד! מצורפת תמונה עם ה"ציוד" מחירו ומקום הרכישה. שאלות?

ranzz

New member
שמח לראות שהSandisk ניצח

מה רק שכואב בלב לראות שבזבזת 60 שקל יותר ממני על חצי מהקיבולת שאני קניתי (Sandisk SD 256MB ב300 ש"ח מאיביי).

ranzz

New member
cruzer = ../images/Emo35.gif

אם זה קורא כרטיסים אז לא קניתי קורא של Sandisk, אלא סתם קורא generic שעלה לי 60 שקל... אבל כן, הכרטיס עלה לי 305 ש"ח כולל משלוח מאנגליה אם אני לא טועה.

ron20

New member
אחלה יוזמה ...

אין דבר כזה "השארו בדממה לעד!" בפורום
הבדיקה שמעניינת יותר היא - קריאה / כתיבה בין מכשיר הפוקט לכרטיס. מובן כי 110MB לא אפשריים אבל 30-40 מגה גם יתנו מושג. לפי כל מבחני ההשוואה ישנם הבדלים בין דגמי המכשירים ... אבל זה לפחות יתן מושג יותר טוב לגבי ההשפעה על ביצועי המכשיר (שזה בעצם מה שמשנה) קח בחשבון שלא מדובר בבדיקה מדעית שכן יש המון פרמטרים (102 קבצים של 100 K מגה שונים מקובץ אחד של 10 מגה , כמובן שסוג מכשיר, מערכת הפעלה ועוד ...) מה זה החצי שקל בתמונה

ranzz

New member
החצי שקל הוא להשוואת גודל../images/Emo6.gif

אבל אני מניח שהנושא פה היה ההבדל בין הכרטיסים ולא בין תיפקודם בתוך הפוקט, כמובן שהמהירות תהיה שונה אבל סדר הגודל ישאר זהה לדעתי.

ron20

New member
אם זה מה שבודקים...

אז זה תלוי גם ב PC , בחיבור ה USB 1/2 ובקורא הכרטיסים ... לדעתי הנושא הרלווונטי יותר הוא ביצועי הכרטיס בתוך הפוקט, כי 2.04 או 2.08 שניה לא משנות כ"כ בהעתקה מ PC דרך קורא כרטיסים - אבל יכול להיות שזה יהיה רלוונטי בהרצת קובץ וידאו גדול ... אגב, אם כבר מה PC אז שווה לבדוק גם העברה ישירה לכרטיס כאשר הוא בתוך המכשיר והמכשיר מסונכרן (אבל ביצועים בתוך הפוקט נראים לי חשובים יותר).

למעלה