כרטיסי Capture מומלצים ?

motir

New member
כרטיסי Capture מומלצים ?

היי, אני מחפש כרטיס לכידה לוידאו. הכוונה לוידאו מהכבלים וכו' שאני מעונין להקליט למחשב ולצפות בו אח"כ. האיכות חשובה לי. האם יש כרטיסים שלוכדים MPEG2 בחומרה? ומה לגבי MPEG4? מצאתי רק את ה-ATI All In Wonder אבל הוא נראה לי יקר מדי (בגלל כל מני פיצ'רים שלא מעניינים אותי). ראיתי שיש כרטיסים מקצועיים של אלפי שקלים, אבל אני חושש שזה overkill מבחינת הצרכים שלי... מה אתם אומרים? אשמח גם לקבל לינקים בנושא וללמוד לבד. תודה!

dudil

New member
מוטי, אתה מבלבל בין שני דברים

יש כרטיסי CAPTURE שכל תפקידם הוא לקחת אות וידאו אנאלוגי ולשמור אותו על הדיסק כ-UNCOMPRESSED, יש כרטיסי דחיסה (ENCODERS) שדוגמים ודוחסים וידאו בזמן אמת. כרטיסי דחיסה RT הם באמת יקרים מאוד. ישנם כרטיסי CAPTURE שבאים עם תוכנת דחיסה אבל זה לא בזמן אמת וגם האיכות... הכל עניין של כסף. אם ה-ATI יקר לך אז לא נראה לי שתצליח למצוא משהו אחר בתקציב.

motir

New member
אני מבין. אז אם ככה כל ה-PVR

שמבוססים על HTPC לא נותנים איכות נורמלית? או שהם צריכים דיסקים בגודל מפלצתי?

odedia

New member
יש מספר כרטיסים שעושים Capture+Enco

תבדוק את הכרטיסים של DAZZLE ושל PINNACLE. אבל עלי לציין שהם לא כל כך מרשימים באיכותם. אופציה אחרת היא Canopus ADVC-100 (או 50, או 300 - גרסאות שונות). הכרטיס יקליט כל אות וידאו שהוא מקבל לקובץ וידאו בפורמט DV, כמו של המצלמות הדיגיטליות. כך אתה מקבל שעה של וידאו באיכות גבוהה ביותר על כל 13ג'יגה. משם אפשר להמיר את הקובץ עם אין ספור תוכנות המרה. TMPG Encoder היא האהובה עלי (וגם עם גרסת ניסיון פעילה לחלוטין). עודד ש.

dudil

New member
ה-Canopus הוא CAPTURE

אתה יכול להתיחס ל-DV כ-UNCOMPRESSED, לדחוס את זה אח"כ ב-TMPG יתן פחות או יותר איכות של PINNACLE וכל השאר. חוץ מזה הם לא RT. היחיד לשוק ביתי-חצי מקצועי שנותן דחיסת זמן אמת טובה הוא המטרוקס.

motir

New member
DV לא טוב לי...

היות וזה HTPC אז ה-Encoding מוכרח להיות ב-Real time... מה דעתך על זה?

dudil

New member
את הכרטיס הזה אני רואה

פעם ראשונה, הוא אכן עושה ENCODING בזמן אמת, הוא זול ומאחר ויש גם נקודה ישראלית (הצ'יפ שדוחס KFIR הוא פיתוח ישראלי...) הוא שווה. בחנתי את הצ'יפ שלהם בזמנו (נראה לי שאם אני אחפש טוב אני בטח אמצע במגירות אצלי שתי גרסאות שלו...
) והוא נותן איכות מספקת ב-BITRATE גבוה. הבעיה כמו שאני רואה אותה בכלל בתחום ה-PVR בארץ זה שמקסימום אתה מקבל וידאו פשוט שמקליט לדיסק, אתה לא שולט על התחנות והכל צריך להעשות ידנית. אם זה מספק אותך המוצר הזה נראה מתאים ביותר.

odedia

New member
אני מקבל את הטענה ש-DV זה לא RT

אבל אני ממש לא מקבל את הטענה ש-DV זה פורמט לא דחוס. פורמט DV דחוס ביחס של 1:5.8, וזה בעיני הרבה אנשים לא מתקבל על הדעת, על אף האיכות הגבוהה שהוא יכול ליצור. הפורמטים הלא-דחוסים היחידים שאני מכיר הם Uncompressed RGB רגיל, וה- Huffyuv Codec, שהוא פורמט Lossless, כלומר הוא אכן דוחס, אבל לא לרמה של אובדן כלשהוא באיכות (בדומה לפורמט FLAC או Monkey's Audio כנוגע לפורמטים של סאונד). וכמובן, פורמט DV מאפשר עריכה נוחה מאוד בכמעט כל תוכנה היום (להוציא את הפרסומות, לתקן צבעים, וכו'...) לגבי TMPG אני לא מסכים כלל וכלל. התוכנה יכולה לתת תוצאות מדהימות ביותר, כל עוד מכירים את כל הפונקציות שהיא מציעה. החיסרון הגדול שלה הוא מהירות - כדי ליצור MPEG2 באיכות הגבוהה ביותר, זה יכול לקחת שעות על גבי שעות. אפילו ימים. אבל האיכות מושלמת, גם בהשוואה למקודדי חומרה מסוימים. עודד ש.

motir

New member
עודד, כשמדברים על HTPC הפתרון

מוכרח להתבסס על real time אחרת אין על מה לדבר. בנוסף, פורמט כמו DV הוא פשוט גדול מדי - שעה לוקחת 12GB וזה פשוט בלתי אפשרי. לכן הפתרונות שאני מחפש יתבססו על MPEG2 או MPEG4. הענין הוא שאני מחפש איכות גבוהה (כמו סרטי DIVX שאני מוריד באינטרנט, אשר נותנים איכות מעולה (כמובן שתלוי באיזו תוכנה הם קודדו)) והשאלה היא האם ניתן להפיק כזו איכות במקודדי real time או שרק קידוד offline ישיג זאת.

dudil

New member
DV

זה MOVING JPEG, נכון שישנה דחיסה אולם אפשר להתיחס לזה כאל UNCOMPRESS, אולפני חדשות עובדים עם זה, יש גם DV שדחוס ב-50 מגה לשניה. לידיעתך DIGIBETA שנחשב לפורמט האיכותי ביותר הוא אמנם לא דחוס בכלל אבל מקובל להשוות אותו ל-MPEG2 4:2:2 ב-50 מגה ביט. לשוק הביתי חצי מקצועי ניתן להתיחס ל-DV כאל UNCOMPRESSED. אני בטוח שTMPG יכולה לתת איכות טובה למשתמש ביתי ולא מנוסה, אין תחליף לדוחס חומרה בכל מקרה.

motir

New member
השאלה היא:

השאלה היא האם יהיו Artifacts או רעשים אחרים בהקלטה? האם האיכות מספיק טובה להקרנה בעזרת מקרן? האם האיכות היא כמו TIVO, למשל? בקשר ל-PVR בארץ: ערוצי זהב משדרים חלק גדול מהערוצים גם באנלוג. זה אומר שתוכל להשתמש ב-Tuner הפנימי של הכרטיס ולא להסתבך עם ממיר. תודה!

odedia

New member
אני לא מומחה גדול בתחום הזה, אבל

אני מאמין שרק כרטיסים מהרמה הגבוהה ביותר כמו ה Canopus DV Raptore ו-Storm יכולים לספק פתרונות RT שאת מחפשת. אבל המחיר של הדברים האלה הם לא ברמת מחירים של המשתמש הממוצע. אני ממליץ לך לבדוק את הפתרונות של Sigma Designs, הם החברה הראשונה שהוציאה נגן מבוסס MPEG4, ורוב נגני ה-DivX הביתיים משתמשים במעבדים שלהם עד היום. אני מאמין שלא חסרים להם גם כרטיסי ENCODING. http://www.sigmadesigns.com/products/em8620Lseries.htm עודד ש.

dudil

New member
אם תקליט ב-BITRATE גבוה

ואני מקווה שהחבר'ה האלו עשו עבודה טובה... תוכל להגיע לאיכות טובה בהקרנה למקרן. שוב, זה שהצ'יפ הוא טוב עדיין לא מבטיח איכות טובה... עוד משהו בקשר לאיכות, לפי מה שאני יודע, האיכות של הערוצים הדיגיטאלים בכבלים היא חרא, ואני לא יודע איך נראים הערוצים האנאלוגים שלהם. קח בחשבון שהאיכות המקסימלית שתוכל לקבל היא האיכות של המקור ואם הוא חרא לא חשוב איזה כרטיס יהיה לך ואיזה BITRATE תקודד...

למעלה