כרטיסי רשת

boaz10

New member
כרטיסי רשת

שלום, כשאני מבצע פעולות SOCKET בVB ויש לי שני כרטיסי רשת במחשב, יש לי אפשרות לבחור דרך איזה כרטיס הפעולה תתבצע ? תודה

MaD-d0g

New member
לא

כי זה הכל תלוי בכתובת הנמען, בכתובת ה IP של הכרטיס רשת וה Subnet mask שלו. אם אתה רוצה אני יכול ממש להכנס לפרטים
אגב, אתה מוכן להסביר את הסיטואציה שלך
כי היא נשמעת לי טיפה הזויה

boaz10

New member
אני רגיל לדברים הזויים

בעבודה שלי... הנה הסיטואציה: יש לי רשת "מעגלית", כמו בציור המצורף. אני אמור לקבל נתונים מהרשת כל הזמן ע"י POLLING שאני עושה מהמחשב. כאשר יש נתק באיזשהו מקום ברשת, אני אמור להתגבר עליו ע"י יציאה מכרטיס הרשת השני. לשני הכרטיסים MASK זהה וכתובות דומות וכך גם לכל יחידות ה IP שעל הרשת. הזוי
אולי, אבל לקוח חשוב מאוד מבקש בקשה הזויה מאוד והוא יקבל את פתרון מיוחד מאוד... איכשהו...

MaD-d0g

New member
נשמע מעניין

אתה מוכן להסביר מה זה IP Device
ולמה אתה מחבר SW ל SW אחר...
בשביל מה השרשור...

boaz10

New member
OK

ה IP DEVICE היא יחידה שממירה רשת לתקשורת סריאלית ומשם אני מדבר עם יחידה ב RS232. לכל IP DEVICE כזו יש כתובת IP קבועה ודרייבר במחשב נותן COMM PORT וירטואלי לכל יחידה כזו, כך שאני יכול לפתוח אותו עם MSCOMM ולתקשר. בנוסף לזה אני צריך לעשות PING ליחידות האלו לבדיקת התקינות שלהן. אני חייב את ה SW שבשטח כי בכל מיקום כזה אני צריך לפצל לכיוון ה IP DEVICE, מדובר על היקף של 12 ק"מ בערך עם רשת של סיבים אופטיים וממירים אופטיים, כך שה SW מחוייב כדי מצד אחד להתחבר ל IP DEVICE ומצד שני להמשיך לכיוון הרשת. ליד המחשב יש 2 SW כי חיבור מעגלי של רשת ל SW אחד גורם ל COLLISION. הבעיה היא לקבוע מאיזה כיוון (או מאיזה כרטיס רשת) אני אעשה את ה PING או כל פעילות רשת אחרת שאני רוצה וכך אוכל לדעת היכן בדיוק יש לי ניתוק ברשת.

MaD-d0g

New member
אני עדיין לא חושב שאני מבין ב 100מה

קורה, אבל אני אנסה להמשיך... באיזה סוויצ'ים אתה משתמש
האם יש מצב לעשות VLAN'ים כדי לחסוך בציוד תקשורת
אני לא חושב שהמצב הזה הגיוני מבחינת תקשורת. אולי יהיה יותר הגיוני אם תפריד בין הרשתות ב Subclassing. אבלל... אממ... אני צריך לחשוב על זה מבחינה הגיונית איך זה הולך. אגב, סתם שאלה... ל IP Device קוראים MOXA

MaD-d0g

New member
ועוד משהו קטן...

ועכשיו אני אומר את זה מתוך זכרון ולא מחומר כתוב, איזה חיבורים אופטים יש לך
יש סינגל מוד ויש מולטי מוד. אאל"ט סינגל מוד מגיע לסביבות ה 50 ק"מ בעוד שמולטי מוד מוגבל למרחק קצרצר של כמעט 2 ק"מ. אבל אני די בטוח שזה כבר נבדק על ידך

boaz10

New member
תשובות...

ה SW פשוטים לחלוטין, לא ניתנים לקונפיגורציה כלשהי. אין כאן עניין של VLAN או הפרדת רשתות, יש רק את הרשת הזו, שום דבר אחר לא מחובר לרשת הזו ואף מחשב אחר לא יחובר אליה גם בעתיד. ל IP DEVICE קוראים ADAM של חברת ADVANTECH, יחידות מצויינות שיש לנו איתם הרבה מאוד נסיון. עבדתי פעם עם MOXA אבל בהמרה מ RS232 ל RS485, לא ממש הייתי מרוצה. מבחינת הרשת, היא כבר עובדת מצוין, רק שבינתיים ה LOOP שלה לא מחובר כי אני עדיין לא יודע איך להתגבר על בעיית שני הכרטיסים. ברור לי שכל עניין הגדרות הרשת לא כל כך שייך לפורום הזה אבל הבעיה שלי היא בצד המחשב, בתוכנת ה VB שלי, איך לבחור את הכרטיס שממנו אני יוצא בפקודת PING או בכל פקודת WINSOCK אחרת. תודה

MaD-d0g

New member
אוקיי...

ברור לי שהגדרת הרשת לא קשורה לפורום. אבל אני מבין טיפה ברשתות ולכן העניין הזה טיפה מעניין אותי
לאיזה IP אתה מעוניין לשלוח PING
מה הכתובת שלו

boaz10

New member
כתובות

למחשב יש שתי כתובות בשני הכרטיסים: 192.168.1.88 192.168.1.89 ה IP DEVICES: 192.168.1.201 עד 192.168.1.205

MaD-d0g

New member
אמממ

עכשיו שאני חושב על זה, זה נראה לי אפשרי. תבדוק ב CMD את הפקודה route ותראה מה היא נותנת. שם אתה צריך לשנות את ה Interface שדרכו תשלח חבילת המידע.

boaz10

New member
תודה רבה

אנסה מחר את האפשרויות, מבטיח לעדכן או לנדנד שוב...

למעלה