כרטיסי מסך

נפטון 100

New member
כרטיסי מסך

היום יש כרטיסי מסך לניידים שמאפשרים גם משחקים ברמה גבוהה וגרפית. במחשב שלי היה צריך להיות ATI X700 128M אבל קיבלתי INTEL EXTRME 128M. יצא לי להריץ על המחשב את FAR CRY באיכות הכי גבוהה והוא נתקע פעם אחת. כיום המאיצים בשתווים בערך כמו למאיצי מחשב ביתי. ישנם כל מיני כרטיסים ואשמח לקבל חוות דעת ממי שיש לו כרטיס גרפי טוב. אני יכול להתחיל פה שירשור מאיצים גרפים לנייד. אם יש תוכנה שמודדת ביצועים זה עדיף... בינתיים ההתרשמות שלי מהאינטל 128 היא מרוצה מאוד אבל זה לא ATI. אם למישהו יש X300 X600 ATI או מאיצי GEFORCE לנייד אשמח להמלצות.

Ixion

New member
קיימים מחשבים בקונפיגורציות כאלה.

רק מה, שכרטיסים כאלה אוכלים את הסוללה בשתי ביסים, וזה יקר יקר יקר!

cheif

Member
מנהל
ממש לא מדויק

לדוגמא ל-DELL יש שני מחשבים -- ה-INSPIRON 9300 עם 6800 וה-XPS עם 6800 ULTRA. שניהם יכולים לסחוב עם סוללה בין שעתיים לשלוש בלי שום בעיה. רק כאנקטודה --ה-XPS נחשב היום למחשב הנייד המהיר ביותר בעולם. כמה חבל שהוא לא מיובא לארץ באופן סדיר. את ה-9300 אפשר להשיג בארץ.

Ixion

New member
ממש לא.

לי יש inspiron 9200 (כן, טיפה ישן, אבל על אותו העקרון). כרטיס מסך RADEON 9700 עם 128 מגה, וסוללה של 12 תאים. אני יכול לראות שעתיים או לשחק במשך שעתיים (מקסימום). המחשב כשהוא לא עושה שום דבר בקושי סוחב את השעתיים וחצי... תחשוב מחשב עוד יותר מפוצץ עם כרטיס מתקדם יותר... לפטופים הם לא מכונת משחקים משתלמת. במיוחד לא מבחינת המחיר
. אגב, XPS הוא ממש לא המהיר בעולם. אל תשכח שחברות כמו FALCON, ALIENWARE וVOODOO יוצרות מכונות במיוחד לגיימרים, ומתמחות בנושאי הOver clocking וקירור - גם במחשבים שולחנים וגם בניידים.

lirantal

New member
אם כבר מדברים על זה - השוואת!

בעבר נתקלתי פה (נראה לי) בקישור לאתר שמדרג את כרטיסי הוידאו למחשבים הניידים. כלומר, קיימים היום כל מיני, כאשר הפופולרים שיוצא לי לפחות להיתקל בהם הם ה ATI RADEON X300, ה INTEL Extreme, ה GMA 900 וה ATI Mobiliti Radeon Pci Express 200M אבל אין לי אפשרות לקבל שיקול דעת מכוון שאין לי מושג מה יותר טוב ממה. אולי מישהו כאן יכול לדרג את הכרטיסים האלה ולמקם אותם מהראשון- הטוב ביותר לאחרון? תודה שוב

cheif

Member
מנהל
אתר טוב לנושא

www.tomshardware.com -- תוכל למצוא בו השוואה בין המעבדים הגרפים השונים. כך בחשבון שלא כל מעבד גרפי שניתן למצוא במחשב נייח -- ניתן גם למצוא במחשב נייד.

Y. Welis

New member
ערוץ ה-PCI-E לא נכנס עדיין לכל

הדגמים החדשים, כך שהוא אמור להוות יתרון באלה שהוא קיים בהם, ובמיוחד עם כרטיסים של ATI ו-NVIDIA.

uriler

New member
לגבי השוואה בין כרטיסי מסך,

זה קצת בעייתי עם תוכנה כי התוכנות שבודקות ביצועי תלת מימד מסתכות על הקונפיגורצייה של כל המחשב. אבל עדיין, תוכנה כמו 3Dmark תיתן לך אומדן של ביצועי המחשב שלך בתלת מימד. בפורום של התוכנה תוכל להבין איפה אתה עומד מבחינת הנתונים.

lirantal

New member
אני לא צריך תוכנה, אני צריך השוואה

מה הטעם בתוכנה? אין לי את כל סוגי הניידים האלה כדי לעשות את ההשואה בעצמי ולכן אני מחפש השוואה שמישהו כבר עשה כדי לדעת מה יותר טוב. ברור שמי שעושה השוואה לא עושה אותה בין מחשב עם מפרטים שונים. אבל בכל אופן, ברור שישנה הערכה כללית לגבי האיכות והביצועים של כל כרטיס וכרטיס, זה לא בהכרח מחייב תוכנת benchmarking או אתר עם תוצאות כאלה, רק ידע כללי (שלי אין אותו)

Ixion

New member
X300 הוא עדיף וחזק בהרבה מלמשל

הכרטיס של אינטל או GMA הזה. אני לא ממש מבין מבחינה טכנית, אבל אני יכול להגיד לך שהוא עובד בטכנולוגית PCI-E, והוא בעצמו מעבד גרפי של אחת החברות המובילות בעולם לפיתוח מעבדים כאלה. הוא בנוי במויחד לביצועים כאלה. עם כל הכבוד לאינטל ו GMA - לא תמצא כוח עיבוד חזק יותר מRADEON וGEFORCE (במיוחד אלה שעובדים על PCI-E).

lirantal

New member
תותח

תודה רבה חומוס יש לי 2 לבטים קשים מאוד עכשיו... נייד אחד יתן לי מותג (DELL) שהתאימות איתו ללינוקס סביר להניח תהיה יותר טובה ומותג אחר (הדגם של LG שראיתי) יתן לי כרטיס מסך טוב יותר (את ה X300 בהשוואה ל GMA 900 שאני אקבל עם DELL)... אני לא יודע על מה ללכת. כלומר, אני יודע שאני גם לא הולך להשתמש בנייד בשביל משחקים (גם בגלל שאני יריץ איתו לינוקס אז אין טעם בכלל) אבל תמיד ארצה את האופציה הזאת (אני ישראלי, לא?) איך מחליטים... :)

Ixion

New member
לא לכל מחשבי DELL יש את הכרטיס הזה

שקלת דגמים אחרים? אולי את אותו הדגם בקונפיגורציה שונה?

lirantal

New member
הגיוני?

אני בדיוק עובר על הרשימה שם ואני רואה שאין בעיות תמיכה להרצת המשחקים האלה למשל: Far Cry* Grand Theft Auto 3* Half-Life* 2 Battlefield 1942* על כרטיס מסוג Intel® Media Accelerator 900 Graphics Up to 128MB Integrated הגיוני העניין?

אני מניח

שאינטל עשתה את כל הבדיקות הנחוצות לפני פרסום המאמר. אינטל חברה בעלת מוניטין שלא תרצה לקלקל אותו.

Jan22

New member
תראה ..את FAR CRY אני מריץ

על INTEL ACCEARATOR 128 והוא רץ חלק ומהר ,מסיבה פשוטה שיש 1GB זיכרון ..הכרטיס סוחב בסדר גמור ..

Ixion

New member
זה טיפה לא הגיוני

כי לאחי למשל יש לפטופ עם חצי ג'יגה זכרון, 1.7 פנטיום M (דותן) וintel graphics accelerator והוא בקושי סוחב את ג'נרלס (C&C)! ז"א הוא מריץ, אבל ממש לא חלק (שלא לדבר על פרטים שנמצאים במינימום-מדיום)... איזה כרטיס *בדיוק* יש לך? תוכל לברר לי דרך belarc י? www.belarc.com

Jan22

New member
כנס ...

הכרטיס INTEL GRAPHICS MEDIA ACCEAERATOR 128 MB 915GM /912GM סוחב מעולה את פאר קריי ,CALL OF DUTY ..

Jan22

New member
תיקון במקום ה912 ...910 ..

תראה מה שאתה אומר לא נראה לי ,מחשב 1.7 דותאן אמור להריץ תוכנות ומשחקים כמו שצריך ,זה אמנם 2 וחצי קילו אבל הוא שווה ערך לפנטיום 4 ודי עוצמתי ,כמובן תלוי איזה תוכניות אתה שם במינימייז ,וכמה זיכרון פנוי יש לך כדי שהכל יפעל מהר .. לדוגמא ,אני מפעיל WINAMP לשמוע שירים ,במקביל מתרגם סרט מקובץ AVI לMPEG והוא מסיים אותו תוך שעה ו10 דקות (קובץ 700 MB )..

למעלה